Fly-drive West Cuba: Viñales Vallei & Trinidad

Tabaksvelden & gekleurde huizen

Tabaksvelden & gekleurde huizen

Fly-drive West Cuba: Viñales Vallei & Trinidad

Deze Fly-drive door West Cuba maak je per huurauto, dus in je eigen reistempo. Tijdens je fly-drive door het groene westen van het eiland bezoek je o.a. de prachtige Viñales vallei en de historische stad Trinidad. Een prima bouwsteen van een week waarbij je de hoogtepunten bezoekt! Als je meer tijd hebt kun je deze bouwsteen natuurlijk uitbreiden met een strandverblijf, bijvoorbeeld te Cayo Levisa

Het vervoer kan aangepast worden naar privé transfers als je liever niet zelf rijdt, deels is ook vervoer per openbare Viazul bus mogelijk.

Deze bouwsteen duurt 7 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Ophalen huurauto en vertrek naar de Viñales Vallei

Je haalt in Havana (of Varadero) de huurauto op en vertrekt zuidwaarts naar de provincie Pinar del Río, het centrum van tabaksplantages (ca. 3 uur rijden). In de Viñales Vallei vind je een heel bijzonder landschap, de gehele vallei staat niet voor niets op de lijst van UNESCO als Cultuurerfgoed.

Dag 2

Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag in de Viñales Vallei. Een prachtige omgeving, met groene valleien, ondergrondse rivieren en ‘Mogotes’ (steile, groene heuvels met ronde toppen). Je kunt de vallei verkennen met onze excursie Vinales Vallei te voet, te paard of met de fiets!

Dag 3

Naar Soroa

Na 2 dagen in de Viñales Vallei te hebben doorgebracht vervolg je de reis naar Soroa (ca. 2 uur rijden). Soroa is door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Je vindt hier onder andere een prachtige botanische tuin met wel meer dan 700 soorten orchideeën. Ook kun je een bezoek brengen aan de waterval Saltón. De waterval is niet groot, maar zeker de moeite waard om even te zien.
Of ga zwemmen in de natuurlijke baden bij Las Terrazas, dit is een half uurtje rijden. Je kunt hier ook verblijven in een eco-hotel als daar de voorkeur naar uitgaat!

Dag 4

Naar Cienfuegos

Vanuit Soroa reis je naar de, in een prachtige baai gelegen, stad Cienfuegos (ca. 5 uur rijden). Hier zijn de Spaanse invloeden nog duidelijk zichtbaar. Deze havenstad wordt ook wel de parel van het zuiden genoemd. Je vindt hier prachtige architectuur en de kleurrijke gebouwen & voorbijgaande paardenwagens maken het een levendige stad. ’s Avonds kun je over de gezellige boulevard slenteren of genieten van een mojito op het centrale plein.

Vind je het een flinke rit van Soroa naar Cienfuegos en heb je nog tijd om een extra stop te maken? We raden dan de bouwsteen Snorkelen bij Playa Larga aan! Je verblijft dan twee nachten aan de kust van de Caraïbische oceaan.

Dag 5

Naar Trinidad

De historische stad Trinidad (ca. 1,5 uur rijden) wordt ook wel een levend museum genoemd. De stad staat op de lijst van UNESCO als cultureel erfgoed en mag zeker niet missen tijdens je rondreis door Cuba! Trinidad is opgericht in 1514 en het koloniale centrum met gekleurde huizen en de keien straatjes is zeer de moeite waard. In de avond kun je onder het genot van een mojito genieten van live muziek in bijvoorbeeld Casa de la Musica!

Dag 6

Vrije dag

Je vrije dag in Trinidad kun je ideaal gebruiken om een dagje rond te slenteren in deze sfeervolle plaats en de Cubaanse cultuur op te snuiven. Het kleurrijke straatbeeld wordt bepaald door voorbijgaande paarden, kleurrijke huizen, mannen die buiten op straat domino spelen en straatmuzikanten. Het sfeervolle centrum met de kerk van Sint Franciscus, rond de Plaza Mayor, is het hoogtepunt van de stad.
Als je zin in iets anders hebt, kun je vandaag een zeiltocht per catamaran maken naar het eilandje Cayo Macho de Afuera, waar je prachtig kunt snorkelen!

Dag 7

Vertrek naar Havana of Varadero, einde bouwsteen

Vanuit Trinidad kun je terugrijden naar Havana (ca. 5 uur rijden) of Varadero (ca. 4 uur rijden) om de huurauto in te leveren. In Varadero kun je nog een paar dagen aan het prachtige strand verblijven! Wil je een rustigere strandplek bezoeken kies dan voor de bouwsteen Bijkomen op Cayo Las Brujas
Je kunt er ook voor kiezen om de reis in Cuba verder uit te breiden met de bouwstenen In de voetsporen van Che te Santa Clara of de fly-drive Oost-Cuba avontuurlijk.

Inclusief

  • 6 overnachtingen in casas particulares inclusief ontbijt
  • 7 dagen autohuur cat. C (MG6 of gelijkwaardig) met airco
  • Inclusief onbeperkt aantal kilometers (7 x 24 uur)
  • Eventuele drop off auto in Varadero

Locatie bouwsteen

Fly-drive West Cuba: Viñales Vallei & Trinidad

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks