Fly-drive Oost-Cuba: Camaguey & Santiago

Afwisseling cultuur & natuur

Afwisseling cultuur & natuur

Fly-drive Oost-Cuba: Camaguey & Santiago

Tijdens deze avontuurlijke fly-drive maak je een complete rondreis door oostelijk Cuba. Je bezoekt koloniaal Camaguey, verblijft in de bergen van de Sierra Maestra, geniet van swingend Santiago de Cuba en reist naar de meest oostelijk gelegen stad Baracoa! De rondreis eindigt bij de prachtige stranden van Guardalavaca. 

Het vervoer kan aangepast worden naar privé transfers als je liever niet zelf rijdt, deels is ook vervoer per openbare Viazul bus mogelijk.
Als je minder tijd beschikbaar hebt, kun je het verblijf in de Sierra Maestra en/of Baracoa eenvoudig overslaan.

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 8 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vertrek naar Camaguey

Vanuit Trinidad reis je naar Camaguey (ca. 5 uur rijden) waar je één nacht zult verblijven. De stad heeft een rijke historie en staat vol witte koloniale gebouwen, pleinen, kerken en smalle kronkelende straatjes waar je leuk rond kunt wandelen!
Onderweg kun een stop maken in het koloniale stadje Sancti Spitirus om even rond te kijken, indien gewenst kunnen we hier ook een overnachting toevoegen.

Dag 2

Naar de Sierra Maestra

Je kunt vandaag onderweg naar het oosten een bezoek brengen aan Bayamo, een klein stadje met weinig toerisme waar je het echte Cubaanse leven kunt leren kennen. De bestemming van vandaag is je hotel in de prachtige Sierra Maestra (ca. 5 uur rijden); Cuba’s hoogste bergketen. Je verblijft midden tussen de groene heuvels met weelderige begroeiing, een unieke, rustige plek!

Dag 3

Vrije dag

Op je vrije dag in de Sierra Maestra kun je prachtig wandelen in de omgeving. Onderneem bijvoorbeeld de wandeling naar Comandancia la Plata, de revolutionaire kampen van Fidel Castro en Che Guevara. Geniet op deze manier van de natuur in dit gebergte en leer meer over de historie van Cuba.

Dag 4

Naar Santiago de Cuba

Vandaag reis je verder naar Santiago de Cuba (ca. 3 uur rijden), de op één na grootste stad van Cuba met een mix van Caribbean en Mestizo bevolking. ’s Avonds kun je genieten van muziek en salsa aangezien dit de meest swingende stad van Cuba is! Dit zie je ook aan het carnaval (eind juli), dit grote feest speelt in Santiago de Cuba een belangrijke rol.

Dag 5

Vrije dag

Er is genoeg te doen op je vrije dag in Santiago; aanraders zijn het El Morro kasteel, het museum van de 26e juli en het Nationale Park Baconao.

Dag 6

Naar Baracoa

Na twee overnachtingen in Santiago reis je verder naar deze meest oostelijk gelegen stad van Cuba (ca. 4 uur rijden). Baracoa is ook de oudste stad van Cuba en heeft een authentieke Cubaanse sfeer.
Je vindt er eenvoudige houten huizen en de stad heeft uitzicht op de indrukwekkende, afgevlakte rotsformatie ‘el Yunque’.

Dag 7

Vrije dag

Geniet van het uitzicht over Baracoa en de baai, vanaf het terras bij het 18e eeuwse fort op een heuvel boven de stad. In de omgeving kun je prachtig wandelen in het Nationale Park.

Dag 8

Naar Guardalavaca, inleveren van de auto, einde bouwsteen

Vanuit Baracoa reis je verder naar Guardalavaca (ca. 6 uur rijden), waar je de auto inlevert en de autorondreis eindigt. Je kunt nu lekker een paar dagen aan het strand verblijven om de indrukken van de rondreis op je in te laten werken en totaal relaxed naar Nederland terug te keren, de bouwsteen Tropisch Guardalavaca sluit hier perfect op aan!

Inclusief

  • 7 overnachtingen inclusief ontbijt
  • 7 dagen autohuur categorie C (MG6 of gelijkwaardig) met airco
  • Inclusief onbeperkt aantal kilometers
  • Drop off auto in Guardalavaca.

Locatie bouwsteen

Fly-drive Oost-Cuba: Camaguey & Santiago

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks