Hoogtepunten van Costa Rica

17-daagse reis langs de vele hoogtepunten

Alles wat je moet zien van Costa Rica

Onze reis door Costa Rica

Een complete rondreis langs de hoogtepunten van Costa Rica: de prachtige natuur in Tortuguero, de vulkanen bij La Fortuna, het nevelwoud bij Monteverde, de pruttelende modderpoelen van Rincon de la Vieja, het strand van Samara én de natuur bij Manuel Antonio. Je reist per eigen 4×4 huurauto: vrijheid, blijheid!

Costa Rica is echt een natuurland en een bezoek aan de diverse natuurparken is dan ook een must. Prachtige regenwouden, mysterieuze nevelwouden, actieve vulkanen en mangrovebossen: echt een paradijs voor de natuurliefhebber én de actieve reiziger! Tijdens deze rondreis bezoek je eerst Tortuguero waar je aankomt na een prachtige boottocht van ca. 2 uur door rivieren, kanalen en binnenmeren. 

Na je verblijf in een groene lodge met zwembad, bezoek je de twee ‘must-see’ parken van Costa Rica: de vulkanen en hotsprings van Arenal Volcano National Park bij La Fortuna en Monteverde Cloud Forest Reserve; deze (letterlijke) hoogtepunten slaat eigenlijk niemand over.

In het Rincon de la Vieja Nationaal Park kun je prachtige wandelingen maken naar modderbronnen, geisers, hete zwavelbronnen en andere vulkanische verschijnselen. Het zijn echter niet alleen de nationale parken die een bezoekje waard zijn. Elk strand is anders en je bezoekt er dan ook twee: Samara en Manuel Antonio. Samara is rustiger en hier vind je enkele gezellige strandbarretjes maar zeker geen geen rijen strandbedden. Bij Manuel Antonio eindigt de jungle op het strand. Hier wandel je door het nationale park, spot je luiaards en apen maar ook veel andere reizigers, drukke barretjes en veel reuring (rustiger alternatief: Ojochal regio). 

Aan het einde van de reis rijd je terug naar San José, waar je de huurauto kunt inleveren bij het hotel buiten de stad mét een zwembad. Hier verblijf je nog een nacht, voor je de volgende morgen wordt opgehaald voor de transfer naar het vliegveld.

 • 1
  San José

  Aankomst & transfer

  Je vliegt op San José, een vlucht van ongeveer 11 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden.

  TIP: ga niet voor slechts één nacht San José want de ontmoeting met onze lokale partner voegt veel waarde toe aan je reisbeleving. Daarnaast gaat acclimatiseren in de nieuwe tijdszone en het tropische klimaat beter als je direct wat rust neemt voordat je verder reist.

  01
  1 nacht
  11 uur
  San José
 • 2
  San José

  Vrije dag in San José

  Vanochtend word je opgehaald door onze lokale partner. Op hun kantoor ontvang je alle informatie die je nodig hebt voor een onbezorgde en fantastische selfdrive door Costa Rica. Ook geven ze je tips over rijden in Costa Rica, maar ook over andere zaken zoals telefoneren en wat te doen als je tijdens de reis ergens tegenaan loopt.

  Na deze ontmoeting heb je nog voldoende tijd om het centrum van San Jose te bezoeken. Het Nationale Theater, Plaza Cultura en het Museo Nacional raden we aan, maar loop vooral ook over de Mercado Central.

  02
  1 nacht
 • 3
  Tortuguero

  Per bus en boot naar Tortuguero Nationaal Park

  Je wordt ’s morgens vroeg opgehaald bij je hotel in San Jose. Onderweg stop je voor een echt Costaricaans ontbijt met natuurlijk 'gallo pinto'. Na het ontbijt rijd je verder naar La Pavona of Caño Blanco (afhankelijk van de waterstand). Hier ligt de boot te wachten voor de tocht naar Tortuguero; een prachtige boottocht van ca. 2 uur door rivieren, kanalen en binnenmeren.

  In de middag breng je een bezoek aan het sfeervolle Caribische dorpje Tortuguero. ’s Avonds dineer je gezellig met het internationale gezelschap. Als je nog energie hebt, kun je bij de receptie eventueel nog een nachtwandeling bijboeken.

  03
  1 nacht
  3 uur
 • 4
  Tortuguero

  Wandeling & boottocht in Tortuguero

  's Morgens loop je samen met de gids door de tuin van het hotel en krijg je uitleg over de verschillende planten die hier groeien. Ook bezoek je het ‘ranarium’, waar gifkikkertjes worden gehouden. In de middag maak je een boottocht door Tortuguero Nationaal Park. Je ziet bijna altijd wel apen en vele vogelsoorten en met een beetje geluk zie je ook luiaards en krokodillen. Wij regelen de entree tot het nationale park van te voren. Neem je paspoort vandaag dus mee op pad om je te kunnen legitimeren.

  ‘s Middags kun je relaxen aan het zwembad of een boek lezen in de tuin. In de maanden juli/augustus/september is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het strand in de hoop een van de schildpadden te zien die `s nacht het strand op komen om eieren te leggen. Deze excursie kun je bij de receptie van het hotel boeken.

  04
  1 nacht
 • 5
  La Fortuna

  Per boot en bus terug naar Guapiles, ontvangst huurauto, naar La Fortuna

  Na het ontbijt ga je per boot en bus terug naar de bewoonde wereld. In Guapiles pik je de 4×4 huurauto op en nog dezelfde middag rijd je door naar de volgende reisbestemming; La Fortuna, aan de voet van de Arenal.

  De Arenal is een 1.633 meter hoge vulkaan met een volmaakte kegelvorm. Lava is er helaas al een paar jaar niet meer gezien, maar de vulkaan is nog steeds enigszins actief.

  05
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 6
  La Fortuna

  Vrije dag in La Fortuna

  Je hebt vandaag een vrije dag waarop je bijvoorbeeld mooie wandelingen in de omgeving kunt maken, het levendige stadje La Fortuna kunt bezoeken, een excursie gaat maken of heerlijk kunt uitrusten in de heetwaterbaden van Eco Termales Hotsprings!  Er is voor ieder wat wils te doen in deze prachtige omgeving!

   

  06
  1 nacht
 • 7
  Monteverde

  Naar Monteverde

  Via een prachtige rit rond het meer van Arenal reis je verder naar de nevelwouden van Monteverde, de reistijd is ongeveer 4 uur. Afhankelijk van hoe laat je aankomt in Monteverde, kun je alvast wat van de mooie omgeving bekijken.

  07
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 8
  Monteverde

  Vrije dag in Monteverde

  Vandaag heb je een vrije dag, waarop je de mogelijkheid hebt om allerlei activiteiten te ondernemen. Maak een ochtendwandeling met gids in het mistieke nevelwoud, maak de meest populaire excursie Canopy in Selvatura Park (ook wel ‘ziplineride’ genoemd) of maak een avontuurlijk uitstapje naar het beroemde hangbruggensysteem `Treetop Walkways’ in Selvatura Park waar je wandelt over bruggen tussen de toppen van de bomen!

  Wanneer je met een gids het Monteverde nevelwoud in gaat, heb je kans op het spotten van de nationale vogel, de Quetzal. Je kunt de dag invullen zoals je zelf wilt, er is genoeg te doen en te zien en: alles mag maar niets moet! Je kunt de dag invullen zoals je zelf wilt, er is genoeg te doen en te zien en: alles mag maar niets moet!

   

  08
  1 nacht
 • 9
  Rincon de la Vieja

  Naar Rincon de la Vieja

  Na dit prachtige ‘natuurlijke’ verblijf in de heuvels reis je verder naar Rincon de la Vieja. Dit Nationale Park ligt rondom de nog enigszins actieve vulkaan Rincon de la Vieja (1.895m). De lodge is goed bereikbaar met je huurauto, alleen het laatste stukje rijd je over een onverharde weg.

  Na aankomst word je hartelijk ontvangen en krijg je een introductie, een kaartje van en informatie over de wandelingen in de omgeving. Je kunt meteen op pad gaan of heerlijk gaan relaxen bij het zwembad. In het park liggen wandelpaden naar watervallen, modderbronnen, geisers, hete zwavelbronnen en andere vulkanische verschijnselen.

  LET OP: het park is op maandag dicht!

   

  09
  1 nacht
  2,5 uur 15 min
 • 10
  Rincon de la Vieja

  Vrije dag in Rincon de la Vieja

  In Rincon is het prima mogelijk om op eigen houtje aan de wandel te gaan. Er zijn een aantal ‘trails’ uitgezet die goed te volgen zijn. Af en toe is het flink klauteren, dus zorg voor goede wandelschoenen. Je komt onderweg borrelende modderputten tegen die je al vanaf een afstandje ruikt. Ook ontdekken veel reizigers de omgeving per mountainbike of te paard. De provincie Guanacaste staat bekend als de provincie van de comboys dus paardrijden is wel toepasselijk.

  Ook kun je een bad nemen in een van de natuurlijke warmwaterbronnen. Alle activiteiten op één dag doen, is helaas niet mogelijk. Wil je toch alles doen, boek hier dan een nacht extra in.

  10
  1 nacht
 • 11
  Samara

  Naar Samara

  Vandaag reis je verder naar de prachtige stranden van Samara. In dit gezellige plaatsje kun je even bijkomen van alle indrukken en luieren aan het strand. Samara bestaat uit een hoofdstraat, wat zijstraten en enkele strandtenten. Verwacht geen enorme terrassen en luxe strandstoelen: Samara is kneuterig, de sfeer gemoedelijk en de cocktails heerlijk. Als je op tijd aankomt, heb je misschien nog tijd om van het strand te genieten!

  11
  1 nacht
  3 uur 20 min
 • 12
  Samara

  Vrije dag in Samara

  Leg je handdoek in het zand of duik in een hangmat onder een palmboom, meer heb je niet nodig vandaag! Samara staat bekend als het strand met de rustigste zee van Costa Rica doordat het rif de kust beschermt. Wellicht ga je vandaag dus wel duiken, snorkelen of neem je een surfles. Ook raden we je aan om nabij gelegen Playa Carillo te bezoeken. Gek genoeg (maar des te fijner): hier vind je geen faciliteiten en horeca, terwijl het strand nog idyllischer is dan Samara. Palmbomen, licht zand, rustige zee… wat wil je nog meer?

  12
  1 nacht
 • 13
  Manuel Antonio

  Naar Manuel Antonio

  Na twee dagen relaxen gaat de reis verder naar het Nationale Park Manuel Antonio. Dit park heeft een prachtige kustlijn met witte zandstranden omringd door tropische regenwouden. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je meteen het Nationale Park gaan bezoeken of heerlijk relaxen op een van de stranden buiten het park.

  Dit nationale park staat wereldwijd bekend als één van de mooiste natuurparken van Costa Rica. Dit merk je aan het aantal bezoekers in het park en de drukte in het dorp zelf; veel restaurants, luide bars en schreeuwende uithangborden. Wil je dit liever omzeilen, vraag ons dan naar een verblijf in Dominical/Uvita/Ojochal (bezoek het nationale park tijdens een (halve) dagtrip, het is zo’n 1,5uur rijden).

  13
  1 nacht
  5 uur 45 min
 • 14
  Manuel Antonio

  Vrije dag in Manuel Antonio

  Vandaag heb je genoeg tijd om Manuel Antonio Nationaal Park te bezoeken. In de ochtend is het vaak rustiger in het park dan in de middag, maar de keuze is aan jou. Houd er wel rekening mee dat het park om 16.00 uur sluit en iedereen om 15.00 uur verzocht wordt naar de uitgang te lopen. Door het park zijn verschillende wandelpaden uitgezet en deze wandelingen komen langs prachtige baaien met bounty-achtige stranden.

  Wil je liever dieren spotten dan is het mogelijk om bij de ingang een gids te huren. Samen ga je dan op zoek naar o.a. brulapen, kapucijnerapen, doodshoofdaapjes, luiaards, wasbeertjes en leguanen. Maar ook als je geen gids huurt, zul je bijna altijd wel enkele dieren spotten.

  14
  1 nacht
 • 15
  San José

  Naar San José, inleveren huurauto bij hotel

  Op de laatste dag van deze prachtige rondreis rijd je terug naar San Jose waar je de huurauto inlevert bij het hotel. Het is niet nodig om de drukke stad weer in te rijden, dus we regelen een fijn hotel met zwembad op zo’n 15 minuten van het vliegveld. Na het reorganiseren van je koffers en het inleveren van de auto kun je nog lekker even relaxen bij het zwembad. In de buurt zijn enkele restaurants te vinden of vraag de receptie van het hotel om wat eten te bestellen.

  15
  1 nacht
  4 uur
 • 16
  San José

  Transfer naar het vliegveld, vertrek uit San José

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Vanmorgen word je opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van San José. Hier vertrekt je internationale vlucht naar huis die de volgende dag aankomt.

  16
  1 nacht
 • 17
  Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam.

  17
  11 uur

Inclusief

 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden
 • Meet&Greet met onze lokale partner inclusief complete infokit
 • 15 hotelovernachtingen waarvan 13 inclusief ontbijt en 2 o.b.v. volpension
 • 3 excursies in Tortuguero + entree nationale park Tortuguero
 • 12 dagen autohuur inclusief all-risk verzekering en extra bestuurder

Locatie rondreis

Hoogtepunten van Costa Rica

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks