Familiereis: op avontuur met je gezin!

25-daagse reis langs de mooiste plekjes van Costa Rica

Op avontuur met je gezin

Onze reis door Costa Rica

Ga op avontuur met je gezin; in Costa Rica vind je voor iedereen wat wils! Jullie verblijven in het Tortuguero Nationaal Park, een soort mini-Amazone gebied aan de Caribische zee, om dieren te spotten. De brulapen hoor je al van grote afstand! Ook andere apen, papegaaien, gifkikkertjes en vele andere mooie gekleurde vogels komen jullie tegen. Wel goed opletten! In Monteverde en La Fortuna beklimmen jullie een vulkaan, lopen jullie over bruggen langs te toppen van de bomen en kan er ge-ziplined worden! Op grote hoogte met een flinke snelheid aan een kabel door het regenwoud vliegen. Natuurlijk heeft Costa Rica ook verschillende mooie stranden. Even lekker bijkomen na al die actie of toch weer op pad om dolfijnen te gaan spotten?

Deze reis is een VOORBEELDREIS! Om een idee te geven wat een complete rondreis, ideaal als family-reis, kost hebben we deze voorbeeldreis samengesteld uit onze BOUWSTENEN. Je reist per eigen huurauto, alle verzekeringen zijn inclusief. Enkele van de lodges onderweg zijn alleen per boot bereikbaar! Je maakt wandelingen, boottochten en jullie verblijven aan het strand; kortom: alles erop & eraan! Heb je minder tijd of een lager budget? Jullie kunnen de reis helemaal naar wens aanpassen: met onze bouwstenen kun je altijd je eigen reis helemaal ZELF SAMENSTELLEN. Andere routes & aanpassingen zijn daardoor natuurlijk eenvoudig mogelijk.

 • 1
  San Jose

  Aankomst & transfer naar hotel

  Je vliegt op San Jose, een vlucht van ongeveer 11 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden.

  01
  1 nacht
  11 uur
  San Jose
 • 2
  San José

  vrije dag in San José

  Vandaag heb je een vrije dag in San José. Bezoek bijvoorbeeld het National Theatre en La Plaza de la Cultura. Het Museo Nacional de Costa Rica geeft je een goed beeld van de geschiedenis van Costa Rica. Daarnaast kun je heerlijk rondsnuffelen op de Mercado central, de grootste markt van San José. Het is ook mogelijk een excursie naar de Póas vulkaan te boeken, een actieve vulkaan net buiten San José. 

  02
  1 nacht
 • 3
  Tortuguero

  per bus en boot naar Tortuguero Nationaal Park

  Vanuit San Jose reizen jullie naar de brulapen en schildpadden in het Tortuguero National Park aan de Caribische zee. In dit ‘mini-Amazonegebied’, met lagunes, smalle kanalen, binnenmeren en rivieren in secundair regenwoud vind je een zeer gevarieerd dierenleven. Je ziet bijna altijd wel apen, vele vogelsoorten en gifkikkertjes! Jullie verblijven in een sfeervolle en comfortabele eco-lodge, middenin de jungle, direct aan de kanalen van het Nationale Park. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

  03
  1 nacht
  3 uur
 • 4
  Tortuguero

  Tortuguero Nationaal Park

  In de ochtend loop je samen met de gids door de tuin van het hotel en krijg je uitleg over de verschillende planten die hier groeien. Onderweg breng je een bezoek aan het ‘ranarium’, waar gifkikkertjes worden gehouden. In de middag maak je een boottocht door Tortuguero Nationaal Park. Je ziet bijna altijd wel apen en vele vogelsoorten, en met een beetje geluk zie je ook luiaards en krokodillen.

  Tussen de middag kun je relaxen aan het zwembad of een boek te lezen in de tuin.

  In de maanden juli/augustus/september is het mogelijk om een bezoek brengen aan het strand in de hoop een van de schildpadden te zien die `s nacht het strand op komen om eieren te leggen. Deze excursie kun je bij de receptie van het hotel boeken.

  04
  1 nacht
 • 5
  Puerto Viejo

  per bus en boot terug naar Guapiles, naar Puerto Viejo

  Na enkele dagen in Tortuguero reizen jullie per boot en bus naar Guapiles waar rond lunchtijd jullie huurauto klaarstaat, zodat jullie dezelfde middag nog door kunt rijden naar het Caraibische strand van Puerto Viejo! Puerto Viejo heeft verschillende leuke uitgaansmogelijkheden en lange stranden. Hier vind je veel surfers die op de hoge golven afkomen, die breken op het rif voor de kust. De stranden zijn heel mooi en schoon, maar ook ruig en wild, dus kijk uit waar je gaat zwemmen want de stroming is soms heel sterk!

  05
  1 nacht
  4 uur
 • 6
  Puerto Viejo

  vrije dag in Puerto Viejo

  Na een relaxte dag aan het strand is een bezoek aan het centrum van Puerto Viejo zeker de moeite waard. Een leuke lange straat langs het strand met kleine winkeltjes en leuke barretjes. Puerto Viejo staat vooral bekend om zijn relaxte sfeer. 

  06
  1 nacht
 • 7
  La Fortuna

  naar La Fortuna

  Vandaag reis je verder naar La Fortuna, aan de voet van de Arenal, een 1.633 meter hoge vulkaan, die jullie ook kunnen beklimmen. Een prachtige omgeving!

  07
  1 nacht
  5 uur 30 min
 • 8
  La Fortuna

  vrije dag in La Fortuna

  Je hebt vandaag een vrije dag waarop je bijvoorbeeld mooie wandelingen in de omgeving kunt maken, het levendige stadje La Fortuna kunt bezoeken of een excursie kunt boeken naar de Eco Termales Hotsprings. Er is voor ieder wat wils te doen in deze omgeving!

  08
  1 nacht
 • 9
  Rincon de la Vieja

  naar Rincon de la Vieja

  Na enkele dagen reizen jullie richting de borrelende modderbronnen in de jungle van Rincon de la Vieja. Dit park ligt rondom een nog actieve vulkaan, hier vind je prachtige watervallen, modderbronnen, geisers, hete zwavelbronnen en andere vulkanische verschijnselen. Het is hier ook mogelijk een bad te nemen in een van de warme, zwavelhoudende bronnen. Je verblijft hier op een prachtige hacienda!

  09
  1 nacht
  4 uur
 • 10
  Rincon de la Vieja

  vrije dag in Rincon de la Vieja

  In Rincon is het prima mogelijk om op eigen houtje aan de wandel te gaan. Er zijn een aantal ‘trails’ uitgezet, die goed te volgen zijn. Af en toe is het flink klauteren, dus zorg voor goede wandelschoenen. Je komt onderweg borrelende modderputten tegen, maar gelukkig staan er hekjes voor!

  Daarnaast kun je tijdens je verblijf in Rincon ook nog gaan paardrijden, de omgeving verkennen per mountainbike, een canopy tour proberen of canyoning (met behulp van touwen, kabels en platformen in de rotswanden over de rivier zweven!)  of een bad nemen in een van de warme, zwavelhoudende bronnen!  Natuurlijk kun je niet alle activiteiten die we hier noemen in twee dagen doen, dus als je wilt kun je altijd een extra nacht erbij boeken in deze lodge.

  10
  1 nacht
 • 11
  Samara

  naar Samara

  Dan dalen jullie af naar de kust en verblijven jullie enkele dagen aan het palmenstrand van Samara. In dit rustige plaatsje kunnen jullie even bijkomen van alle indrukken en heerlijk luieren aan het strand.

  11
  1 nacht
  3 uur
 • 12
  Samara

  vrije dag Samara

  Een heerlijke luie dag!

  12
  1 nacht
 • 13
  Samara

  vrije dag Samara

  Geniet van een fijne dag aan het strand.

  13
  1 nacht
 • 14
  Monteverde

  naar Monteverde

  Op naar de nevelwouden van Monteverde! Hier kunnen jullie over loopbruggen van platform naar platform lopen, in de toppen van de bomen in het nevelregenwoud. Of zoek echt de adrenaline op met ziplinen, aan een kabel op grote hoogte door het regenwoud vliegen!

  14
  1 nacht
  4 uur
 • 15
  Monteverde

  vrije dag in Monteverde

  Ga vandaag op excursie, kies voor een spannende Canopy-tour of loop over hangbruggen tijdens de Treetop Walkways ecursie. Genoeg te doen in het Selvature Park Monteverde. Beide excursies kunnen we toevoegen aan jullie reis.  

  15
  1 nacht
 • 16
  Manuel Antonio

  naar Manuel Antonio

  Na twee dagen gaat jullie reis verder naar Manuel Antonio, perfecte combinatie van natuur & strand. Dit park heeft een prachtige kustlijn, met witte zandstranden omringd door tropische regenwoud. Je kunt hier vele aapsoorten aantreffen, zoals brulapen en capucijnapen. In de prachtige omgeving van het park kun je paardrijden, raften en zeilen, en het is ook mogelijk te snorkelen in de zee.

  16
  1 nacht
  4 uur 15 min
 • 17
  Manuel Antonio

  vrije dag in Manuel Antonio

  Vandaag heb je genoeg tijd om het Nationaal Park Manuel Antonio te bezoeken. In de ochtend is het vaak rustiger in het park dan in de middag, maar de keuze is aan jou. Houd er wel rekening mee dat het park om 16.00 uur sluit en iedereen om 15.00 uur verzocht wordt naar de uitgang te lopen.

  Door het park zijn verschillende wandelpaden uitgezet. Deze wandelingen komen langs prachtige baaien met bounty-achtige stranden. Wil je liever dieren spotten dan is het mogelijk om bij de ingang een gids te huren. Samen ga je dan op zoek naar o.a. brulapen, kapucijnerapen, doodshoofdaapjes, luiaards, wasbeertjes en leguanen. Maar ook als je geen gids huurt, zul je bijna altijd wel enkele dieren spotten.

  17
  1 nacht
 • 18
  Ojochal

  naar Ojochal

   

  Vandaag reis je in ongeveer 1,5 uur van Manuel Antonio naar Ojochal, een leuk klein dorpje dat dichtbij de tropische stranden van het nationale park Marino Ballena ligt. 

  18
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 19
  Sierpe

  Naar Sierpe

  Vervolgens reizen jullie door naar Sierpe waar je de huurauto parkeert. Hiervandaan gaan jullie per boot naar het Corcovado National Park, het grootste park van Costa Rica en de woonplaats van vele apen en prachtige kleurrijke macaws. Ook maak je hier een tocht naar Cano Island. Jullie verblijven in een sfeervolle eenvoudige lodge en kunnen prachtige wandelingen maken in de omgeving!

  19
  1 nacht
  1 uur
 • 20
  Corcovado National Park

  tour Corcovado National Park

  Vandaag een vroeg ontbijt, er staat vandaag namelijk een tour door het Corcovado National Park op het programma!

  De excursie door het Corcovado National Park begint al om 06.00 met een korte tocht naar het San Pedrillo Estacion. Onderweg zul je al vele vogels zien en vooral ook horen. Hier maak je een wandeling door het park, waar vele dierensoorten leven, waaronder apen en prachtige kleurrijke macaws. Na de lunch is er nog tijd voor een wandeling voor je weer terugkeert naar de lodge.

   

  20
  1 nacht
 • 21
  Corcovado

  tour Cano Island

  Bij de trip naar Cano Island vertrek je vroeg in de ochtend voor een boottocht naar het eiland. Na aankomst kun je snorkelen en relaxen, na de lunch maak je onder begeleiding van de gids een wandeling over het eiland. In de middag keer je per boot terug naar de lodge, met een beetje geluk onder begeleiding van een school dolfijnen.

  21
  1 nacht
 • 22
  San Gerardo de Dota

  per boot terug naar Sierpe, ophalen auto, naar San Gerardo de Dota

  Onderweg terug naar San Jose maak je nog een laatste stop, je bezoekt op ongeveer 80 kilometer van San José, in de vallei van de Rio Savegre, het Los Quetzales National Park, leefgebied van vele vogels waaronder de prachtige Quetzal.  Hier maak je een avontuurlijke wandeling met een gids: op zoek naar de Quetzal. Tijdens deze wandeling zal je vele soorten tropische vogels spotten, waaronder kolibries en misschien ook toekans en de kleurrijke Quetzal! Na deze excursie brengt de gids je terug naar je lodge, en na het ontbijt is het tijd om aan terugreis te gaan denken.

  22
  1 nacht
  4 uur
 • 23
  San Gerardo de Dota

  'Quetzal' excursie, naar San Jose

  Vandaag word je vroeg meegenomen door een gids en ga je op zoek naar de Quetzal. Tijdens deze wandeling zal je vele soorten tropische vogels spotten, waaronder kolibries en misschien ook toekans en de kleurrijke Quetzal!

  Na deze excursie brengt de gids je terug naar je lodge, en na het ontbijt is het tijd om aan terugreis te gaan denken. Op de laatste dag van deze prachtige rondreis rijd je terug naar San Jose. Hier verblijf je nog een nacht, zodat je nog wat souvenirs kunt kopen of relaxen bij het zwembad.

  23
  1 nacht
  2 uur 50 min
 • 24
  San José

  naar San José Airport

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je rijdt vandaag naar de luchthaven, hier lever je de huurauto in. Je internationale vlucht vanaf San José terug naar huis zal de volgende dag aankomen.

  24
 • 25
  Amsterdam

  aankomst Amsterdam

  Aankomst Amsterdam

  25
  11 uur

Inclusief

 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt: behalve in Tortuguero en Corcovado op basis van volpension
 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden
 • Tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd
 • Autohuur inclusief all-risk verzekering
 • Voorgeprogrammeerd GPS systeem voor gebruik bij de huurauto's

Locatie rondreis

Familiereis: op avontuur met je gezin!

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks