Costa Rica & Panama rondreis

24-daagse reis door Costa Rica en Panama

Fantastische natuur in combinatie met mooie stranden

Onze rondreis door Costa Rica & Panama

Tijdens deze prachtige rondreis bezoek je niet alleen het groene Costa Rica, maar ook het relaxte Panama. De reis begint met het ophalen van een huurauto in San José, de hoofdstad van Costa Rica en eindigt op de eilanden bij Panama, de idyllische Bocas del Toro. Als je de reis trouwens wil omdraaien, dan kan dat! Je reist dan van Panama naar Costa Rica, ook leuk.
 

Costa Rica

We beginnen in Costa Rica, het land ten noorden van Panama. In Costa Rica bezoek je uiteraard het Tortuguero National Park, een soort mini Amazonegebied en overnacht je in Sarapiqui, waar je ontzettend gave experiences kunt beleven op de Sarapiqui river. Maar ook het bekende nevelwoud van Monteverde en de Arenal vulkaan zullen op het programma staan tijdens deze gave rondreis door Costa Rica en Panama.

Hierma reis je door naar Rincon de la Vieja en het prachtige Manuel Antonio, een klein en populair National Park met mooie baaien en nog mooiere zandstranden, omringd door tropisch regenwoud.

Ook een bezoek aan het Corcovado National Park, het grootste park en tevens een van de meest ongerepte stukjes natuur in Costa Rica, zal tijdens jouw rondreis door Costa Rica en Panama niet ontbreken!

Panama

En daarna, dan staan er een paar dagen van pure ontspanning op jou te wachten. Eerst een paar dagen chillen in Cahuita, een laid back dorpje aan de kust van Costa Rica, en dan verder met relaxen in Panama, en wel op de eilanden Bocas del Toro. Je eindigt (of begint) jouw rondreis door Costa Rica en Panama in Panama-stad, waar je ook de mogelijkheid hebt om een uitstap naar het Panama-kanaal te maken.

En verder

Als je na deze spectaculaire rondreis door Costa Rica en Panama nog niet bent uitgekeken in deze regio, plak er dan nog een paar dagen in Nicaragua aan vast. Ook heel gaaf: een rondreis door Costa Rica, Panama én Nicaragua!

 • 1
  San José

  Aankomst & transfer naar hotel

  Je vliegt op San Jose, een vlucht van ongeveer 11 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  11 uur
  San José
 • 2
  San José

  vrije dag in San José

  De hoofdstad San José ligt in de centrale vallei op ongeveer 1.100 m hoogte. Vandaag kun je beginnen met het kennismaken met Costa Rica! Bezoek bijvoorbeeld het National Theatre en La Plaza de la Cultura. Het Museo Nacional de Costa Rica geeft je een goed beeld van de geschiedenis van Costa Rica. Daarnaast kun je heerlijk rondsnuffelen op de Mercado Central, de grootste markt van San José.  Als je van avontuur houdt, kun je een rafttrip boeken, kijk hierboven in het tabblad ‘excursies’!

  02
  1 nacht
 • 3
  Tortuguero

  per bus en boot naar Tortuguero Nationaal Park

  Je wordt ’s morgens vroeg opgehaald in je hotel in San José. Onderweg stop je voor een echt Costaricaans ontbijt met natuurlijk ‘gallo pinto’, het nationale gerecht. Na het ontbijt rijd je verder naar La Pavona of Caño Blanco (afhankelijk van de waterstand).

  Hier ligt de boot te wachten voor de tocht naar Tortuguero; een prachtige boottocht van ca. 2 uur door rivieren, kanalen en binnenmeren. In de middag breng je een bezoek aan het sfeervolle Caribische dorpje Tortuguero. ’s Avonds dineer je gezellig met het internationale gezelschap. Als je nog energie hebt, kun je bij de receptie eventueel nog een nachtwandeling bijboeken.

  03
  1 nacht
  3 uur
 • 4
  Tortuguero Nationaal Park

  Tortuguero Nationaal Park

  In de ochtend loop je samen met de gids door de tuin van het hotel en krijg je uitleg over de verschillende planten die hier groeien. Onderweg breng je een bezoek aan het ‘ranarium’, waar gifkikkertjes worden gehouden. In de middag maak je een boottocht door Tortuguero Nationaal Park. Je ziet bijna altijd wel apen en vele vogelsoorten, en met een beetje geluk zie je ook luiaards en krokodillen.

  Tussen de middag kun je relaxen aan het zwembad of een boek te lezen in de tuin.

  In de maanden juli/augustus/september is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het strand in de hoop de schildpadden te zien die `s nachts het strand op komen om eieren te leggen. Deze excursie kun je bij de receptie van het hotel boeken.

  04
  1 nacht
 • 5
  Sarapiqui

  per boot en bus terug naar Guapilles, ontvangst huurauto en naar Sarapiqui

  Na het ontbijt ga je per boot terug naar La Pavona of Caño Blanco. Na aankomst in de haven reis je per 4×4 jeep naar Sarapiqui. Na aankomst in de sfeervolle lodge midden in de natuur van Sarapiqui kun je een bezoek brengen aan hun eigen museum of even bijkomen met een sapje aan het zwembad. Ook dit hotel heeft een eigen ‘ranarium’ voor het kweken van gifkikkertjes, een mooie vlindertuin en een orchideeëntuin. Daarnaast is er een leuke wandeling uitgezet over het terrein van de lodge.

  05
  1 nacht
  1 uur
 • 6
  La Fortuna

  naar La Fortuna

  Vandaag reis je per 4×4 naar in het plaatsje La Fortuna, aan de voet van de Arenal. De Arenal is een 1.633 meter hoge vulkaan met een volmaakte kegelvorm, de moeite waard om te bekijken.

  06
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 7
  La Fortuna

  vrije dag in La Fortuna

  Je kunt vandaag mooie wandelingen in de omgeving maken, het stadje bezoeken of lekker uitrusten in de heetwaterbaden van Eco Termales Hotsprings! Niets moet, je kunt helemaal zelf bepalen wat je vandaag gaat doen!

  07
  1 nacht
 • 8
  Monteverde

  naar Monteverde

  De volgende dag maak je een prachtige rit naar de nevelwouden van Monteverde. Ook vandaag kun je zelf je tempo en dagindeling bepalen! Afhankelijk van hoe laat je aankomt in Monteverde, kun je alvast wat van de omgeving bekijken.

  08
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 9
  Monteverde

  vrije dag in Monteverde

  Bezoek vandaag een van de privé-reservaten of maak een avontuurlijk uitstapje naar het beroemde hangbruggensysteem `skywalk` of een canopy tour. Ook vind je hier een mooie vlindertuinen en een slangentuin. Je kunt de dag invullen zoals je zelf wil, er is genoeg te doen en te zien. Ook kun je de historie van de koffieindustrie van Costa Rica leren kennen tijdens de Don Juan Coffee Tour.

   

  09
  1 nacht
 • 10
  Rincon de la Vieja

  naar Rincon de la Vieja

  Na dit prachtige ‘natuurlijke’ verblijf in de bergen, reis je verder naar  Rincon de la Vieja. Dit nationale Park ligt rondom de nog actieve vulkaan Rincon de la Vieja (1.895m). De lodge is goed bereikbaar met je huurauto, alleen het laatste stukje is over een onverharde weg.

  Hier krijg je een introductie van de lodge, een kaartje van de omgeving en informatie over de wandelingen in de omgeving. Je kunt meteen op pad gaan of heerlijk gaan relaxen bij het zwembad. In het park liggen wandelpaden naar watervallen, modderbronnen, geisers, hete zwavelbronnen en andere vulkanische verschijnselen.

  10
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 11
  Rincon de la Vieja

  vrije dag in Rincon de la Vieja

  In Rincon is het prima mogelijk om op eigen houtje aan de wandel te gaan. Er zijn een aantal ‘trails’ uitgezet, die goed te volgen zijn. Af en toe is het flink klauteren, dus zorg voor goede wandelschoenen. Je komt onderweg borrelende modderputten tegen, maar gelukkig staan er hekjes voor!

  Daarnaast kun je tijdens je verblijf in Rincon ook nog gaan paardrijden, de omgeving verkennen per mountainbike, een canopy tour proberen of met behulp van touwen, kabels en platformen in de rotswanden over de rivier zweven! Of neem een bad in een van de warme, zwavelhoudende bronnen! Natuurlijk kun je niet alle activiteiten die we hier noemen in twee dagen doen, dus als je wilt kun je altijd een extra nacht erbij boeken in deze lodge.

  11
  1 nacht
 • 12
  Manuel Antonio

  naar Manuel Antonio

  Je rijd vandaag naar Manuel Anonio met je huurauto. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je meteen het Nationale Park gaan bezoeken of heerlijk gaan relaxen op een van de stranden. Dit park heeft een prachtige kustlijn, met witte zandstranden omringd door tropische regenwouden.

  12
  1 nacht
  5 uur
 • 13
  Manuel Antonio

  vrije dag in Manuel Antonio

  Vandaag heb je genoeg tijd om het Nationaal Park Manuel Antonio te bezoeken. In de ochtend is het vaak rustiger in het park dan in de middag. Maar de keuze is aan jou. Houd er wel rekening mee dat het park om 16.00 uur sluit en iedereen om 15.00 uur verzocht wordt naar de uitgang te lopen. Door het park zijn verschillende wandelpaden uitgezet. Deze wandelingen komen langs prachtige baaien met bounty-achtige stranden.

  Wil je liever dieren spotten dan is het mogelijk om bij de ingang een gids te huren. Samen ga je dan op zoek naar o.a. brulapen, kapucijnerapen, doodshoofdaapjes, luiaards, wasbeertjes en leguanen. Maar ook als je geen gids huurt, zul je bijna altijd wel enkele dieren spotten. De dieren in Manuel Antonio zijn minder schuw dan op andere plaatsen in Costa Rica. Het is ook mogelijk te snorkelen in de zee. In de omgeving van het park kun je prachtig wandelen, maar ook paardrijden, raften en zeilen.

  13
  1 nacht
 • 14
  naar Sierpe

  naar Sierpe, inleveren huurauto, per boot naar de lodge

  Vandaag moet je in ieder geval om 11:30 uur in Sierpe zijn, waar je de huurauto inlevert en de boot van de lodge al ligt te wachten. De boottocht is al een prachtig avontuur, door mysterieuze mangrove wouden. In de middag kom je aan bij de lodge, op tijd voor de lunch, en de rest van de middag ben je vrij, je kunt prachtige wandelingen maken in de omgeving!

   

  14
  1 nacht
  2 uur
 • 15
  Corcovado Nationaal Park

  excursie naar Corcovado National Park en/of Cano Island

  Vandaag een vroeg ontbijt, er staat vandaag namelijk een tour door het Corcovado National Park en/of een boottrip naar Cano Island op het programma! In deze rondreis zit de 3-daagse bouwsteen naar Corcovado National Park, als er voldoende personen zijn (min 4 personen), maak je op dag 15 een combinatie van beide excursies. Als er minder dan 4 personen zijn, kun je kiezen tussen de twee excursies: Corcovado N.P. of Cano Island!

  De excursie door het Corcovado National Park begint al om 06.00 met een korte tocht naar het San Pedrillo Estacion. Onderweg zul je al vele vogels zien en vooral ook horen. Hier maak je een wandeling door het park, waar vele dierensoorten leven, waaronder apen en prachtige kleurrijke macaws. Na de lunch is er nog tijd voor een wandeling voor je weer terugkeert naar de lodge.

  Bij de trip naar Cano Island vertrek je vroeg in de ochtend voor een boottocht naar het eiland. Na aankomst kun je snorkelen en relaxen, na de lunch maak je onder begeleiding van de gids een wandeling over het eiland. In de middag keer je per boot terug naar de lodge, met een beetje geluk onder begeleiding van een school dolfijnen.

   

  15
  1 nacht
 • 16
  San José

  per boot terug naar Sierpe, transfer naar San José

  Na het vroege ontbijt stap je rond 07.30 uur weer in de boot voor de terugtocht naar Sierpe. Daar word je opgehaald en naar San José gebracht.

  16
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 17
  Cahuita

  naar de Caribische kust, verblijf in Cahuita

  Vandaag ga je naar de Caribische kust en reis je vanuit San José per interbus naar Cahuita. Vanaf San José is het ongeveer vijf uur rijden en je wordt afgezet bij je hotel in Cahuita.

  17
  1 nacht
  5 uur
 • 18
  Cahuita

  vrije dag aan de Caribische kust

  In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken onder begeleiding van een gids door het Cahuita National Park. Onderweg kun je heel veel vogels en hagedissen, vlinders, brulapen en de zeldzame drietenige luiaard zien. Je sluit de wandeling door jungle af met een snorkeltrip vanaf het strand bij het rif voor de kust van het park. Net iets verder, bij Manzanillo, komen in de maanden juli, augustus en september de reuzenschildpadden aan het strand om hun eieren te leggen.

  18
  1 nacht
 • 19
  Bocas del Toro

  vervoer per privé-auto met chauffeur via de grens naar Bocas del Toro

  In de ochtend word je opgehaald bij je hotel voor de transfer naar Bocas del Toro, via de grens met Panama. Bij de grens word je geholpen bij de grensformaliteiten in Costa Rica. Hierna loop je over de brug naar Panama, waar je je paspoort laat stempelen. Vervolgens reis je verder per privé auto naar Almirante (circa 30 minuten) waar de boot naar Bocas vertrekt.

  De tocht per snelle motorboot duurt circa 60 minuten. Je vaart over een van de oude kanalen, dwars door de mangrovewouden, die nog zijn aangelegd door de Banana Companies voor het vervoer van de bananen. Na aankomst in het stadje Bocas staat er weer iemand op je te wachten die je naar je hotel brengt en je allerlei tips en informatie kan geven over de mogelijkheden in Bocas del Toro op het eiland Colon.

  19
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 20
  Bocas del Toro

  vrije dag in Bocas del Toro

  Vandaag kan je zelf kiezen wat je wilt doen. Een excursie om op zoek te gaan naar dolfijnen, snorkelen met prachtige vissen of lekker luieren op een tropisch strand is echter wat wij aanraden!

  20
  1 nacht
 • 21
  Panama-Stad

  vlucht naar Panama-Stad, transfer naar hotel

  Na deze dagen in Bocas del Toro vlieg je naar Panama-Stad. Aan het einde van de middag kun je net als alle Panamese bewoners heerlijk  wandelen over de nieuw aangelegde boulevard bij de vismarkt aan Avenue de Balboa. Hier zijn ook diverse visrestaurants te vinden.

  21
  1 nacht
  1 uur
 • 22
  Panama-Stad

  vrije dag in Panama-Stad

  Vandaag kun je zelf kiezen wat je wilt doen. Wij raden je echter zeker aan een bezoek te brengen aan Casco Viejo, het oude centrum van Panama-Stad. Naast de prachtige historische gebouwen vind je hier het lekkerste ijs van Panama bij Granclement icecreams. Niet goedkoop maar wel overheerlijk!

  Ook een bezoek aan het Panama Kanaal mag natuurlijk niet ontbreken! Het bezoekerscentrum bij de sluizen van Mirafores biedt een mooi uitzicht op de passerende vracht- en cruiseschepen. Mocht je tijd over hebben dan raden we het Parque Natural Metroplitano aan, waar prachtige wandelingen in de natuur te maken zijn.

   

  22
  1 nacht
 • 23
  Panama-Stad

  transfer naar vliegveld, vertrek Panama-Stad

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Na twee dagen in Panama-Stad is het tijd om de koffers in te pakken en word je naar het internationale vliegveld van Panama-Stad gebracht voor je vlucht terug naar huis. Aankomst is de volgende dag.

  23
  1 nacht
 • 24
  Amsterdam

  aankomst in Amsterdam

  24
  10 uur

Inclusief

 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt: behalve in Tortuguero en Corcovado op basis van volpension
 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden
 • Tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd
 • Autohuur inclusief all-risk verzekering
 • Voorgeprogrammeerd GPS systeem voor gebruik bij de huurauto's
 • Interbus San José naar Cahuita
 • Meet & Greet Isla Colon
 • Binnenlandse vlucht van Bocas del Toro naar Panama Stad

Locatie rondreis

Costa Rica & Panama rondreis

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks