Avontuurlijk & Compleet Costa Rica

23-daagse reis langs San José - Tortuguero - Sarapiqui - La Fortuna - Monteverde - Bijagua/Tenorio - Rincon de la Vieja - Samara - Manuel Antonio - Playa Tortuga - San Gerardo de Dota - San José

Langs de onbekende plekjes van Costa Rica 

Onze reis door Costa Rica

De ‘Avontuurlijk & Compleet Costa Rica’ reis langs hoogtepunten én de onbekende plekjes van Costa Rica: Tortuguero, de vulkanen bij La Fortuna en Monteverde, de prachtige rivieren in het Tenorio Volcano National Park, de watervallen en modderbaden van Rincon de la Vieja, het strand van Samara, de natuur bij Manuel Antonio én Playa Tortuga en tenslotte het mooie Los Quetzal National Park. Je reist per eigen 4×4 huurauto: vrijheid, blijheid!
Tijdens deze rondreis bezoek je -na enkele dagen in San Jose- eerst de prachtige natuur in Tortuguero waar je aankomt na een avontuurlijke boottocht door rivieren, kanalen en binnenmeren. Je verblijft in een avontuurlijke lodge, haal je de 4×4 huurauto op en reis je naar Sarapiqui. Daarna bezoek je de twee ‘must see’ parken van Costa Rica: de vulkanen, nevelwouden en hotsprings van Arenal Volcano National Park bij La Fortuna en Monteverde Cloud Forest Reserve; deze (letterlijke) hoogtepunten slaat eigenlijk niemand over.

Na Monteverde bezoek je de prachtige watervallen in het Tenorio Volcano National Park. In het Rincon de la Vieja Nationaal Park kun je prachtige wandelingen maken naar watervallen, modderbronnen, geisers, hete zwavelbronnen en andere vulkanische verschijnselen. Het zijn echter niet alleen de nationale parken die een bezoekje waard zijn, ook de stranden van Costa Rica zijn de moeite om te bezoeken! Het strand van Samara is een echte aanrader, Samara is een rustig plaatsje aan een palmenstrand met mooi wit zand, ideaal om het midden van je rondreis een paar dagen te relaxen aan het strand!

Tot slot bezoek je nog Manuel Antonio, een perfecte combinatie van natuur & strand en Playa Tortuga, beide aan de prachtige westkust waar de mooiste stranden middenin de prachtige natuur liggen! Aan het einde rijd je via Los Quetzales National Park, waar je op zoek gaat naar Quetzales, terug richting San Jose, waar je de huurauto kunt inleveren bij het hotel. Hier verblijf je nog een nacht, voor je de volgende morgen wordt opgehaald voor de transfer naar het vliegveld.

 • 1
  San José

  Aankomst & transfer naar hotel

  Je vliegt op San Jose, een vlucht van ongeeveer 11 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden.

   

  01
  1 nacht
  11 uur
  San José
 • 2
  San José

  vrije dag in San José

  De hoofdstad San José ligt in de centrale vallei op ongeveer 1.100 m hoogte. De stad heeft iets minder dan een miljoen inwoners, ongeveer een derde van het totaal aantal inwoners in Costa Rica.

  Bezoek vandaag bijvoorbeeld het National Theatre en La Plaza de la Cultura. Het Museo Nacional de Costa Rica geeft je een goed beeld van de geschiedenis van Costa Rica. Daarnaast kun je heerlijk rondsnuffelen op de Mercado central de grootste markt van San José. Het is ook mogelijk een excursie naar de Póas vulkaan te boeken, een actieve vulkaan net buiten San José. 

  02
  1 nacht
  30 min
 • 3
  Tortuguero

  per bus en boot naar Tortuguero Nationaal Park

  Je wordt ’s morgens vroeg opgehaald in je hotel in San Jose. Onderweg stop je voor een echt Costaricaans ontbijt met natuurlijk ‘gallo pinto‘. Na het ontbijt rijd je verder naar La Pavona of Caño Blanco (afhankelijk van de waterstand). Hier ligt de boot te wachten voor de tocht naar Tortuguero; een prachtige boottocht van ca. 2 uur door rivieren, kanalen en binnenmeren.

  In de middag breng je een bezoek aan het sfeervolle Caribische dorpje Tortuguero. ’s Avonds dineer je gezellig met het internationale gezelschap. Als je nog energie hebt, kun je bij de receptie eventueel nog een nachtwandeling bijboeken.

  03
  1 nacht
  3 uur
 • 4
  Tortuguero

  vrije dag in Tortuguero

  In de ochtend loop je samen met de gids door de tuin van het hotel en krijg je uitleg over de verschillende planten die hier groeien. Onderweg breng je een bezoek aan het ‘ranarium’, waar gifkikkertjes worden gehouden. In de middag maak je een boottocht door Tortuguero Nationaal Park. Je ziet bijna altijd wel apen en vele vogelsoorten, en met een beetje geluk zie je ook luiaards en krokodillen.

  Tussen de middag kun je relaxen aan het zwembad of een boek te lezen in de tuin.

  In de maanden juli/augustus/september is het mogelijk om een bezoek brengen aan het strand in de hoop een van de schildpadden te zien die `s nacht het strand op komen om eieren te leggen. Deze excursie kun je bij de receptie van het hotel boeken.

  04
  1 nacht
 • 5
  Sarapiqui

  per boot en bus terug naar Guapiles, in ontvangst nemen huurauto, naar Sarapiqui

  Na het ontbijt vaar je terug naar Guapiles. Hier staat rond lunchtijd de huurauto klaar, waarmee je de komende weken je rondreis door Costa Rica maakt! Dezelfde middag rijd je door naar Sarapiqui waar je vanavond is een sfeervolle lodge verblijft. Hier kun je genieten van de prachtige natuur en er zijn vele wandel- en excursiemogelijkheden in de omgeving, waaronder raften. De lodge heeft een eigen ‘ranarium’ voor het kweken van gifkikkertjes, een mooie vlindertuin en een orchideeëntuin.

  05
  1 nacht
  1 uur 10 min
 • 6
  La Fortuna

  naar La Fortuna

  Als je op tijd opstaat kun je ’s morgens nog een wandeling maken in de mooie tuin van de lodge of eventueel even relaxen bij het zwembad. Daarna reis je weer verder in je eigen huurauto, in de middag kom je aan in het plaatsje La Fortuna, aan de voet van de Arenal.

  De Arenal is een 1.633 meter hoge vulkaan met een volmaakte kegelvorm. Lava is er helaas al een paar jaar niet meer gezien, maar de vulkaan is nog steeds actief. Het gerommel in de diepte, de imposante vorm van de vulkaan en de rookwolken die af en toe uit de krater komen, maken dit gebied zeker de moeite waard om te bezoeken!

  06
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 7
  La Fortuna

  vrije dag in La Fortuna

  Je hebt vandaag een vrije dag waarop je bijvoorbeeld mooie wandelingen in de omgeving kunt maken, het levendige stadje La Fortuna kunt bezoeken of een excursie gaat maken en heerlijk uitrusten in de heetwaterbaden van Eco Termales Hotsprings. Er is voor ieder wat wils te doen in deze omgeving!

  07
  1 nacht
 • 8
  Monteverde

  naar Monteverde

  Je reist vandaag weer verder, per eigen huurauto maak je een prachtige rit rond het meer van Arenal naar de nevelwouden van Monteverde, de rijtijd is ongeveer 4 uur. Afhankelijk van hoe laat je aankomt in Monteverde, kun je alvast wat van de mooie omgeving bekijken.

  08
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 9
  Monteverde

  vrije dag in Monteverde

  Vandaag een vrije dag, waarop je de mogelijkheid hebt om allerlei activiteiten te ondernemen! Bezoek bijvoorbeeld een koffieplantage voor de Don Juan Coffee Tour, maak de meest populaire excursie canopy walk in Selvatura Park (ook wel ‘ziplineride’ genoemd) of maak een avontuurlijk uitstapje naar het beroemde hangbruggensysteem `Treetop Walkways’ in Selvatura Park, waar je wandelt over bruggen langs de toppen van de bomen. Je kunt de dag invullen zoals je zelf wil, er is genoeg te doen en te zien en: alles mag maar niets moet! 

  09
 • 10
  Bijagua

  naar Bijagua

  Na het ontbijt stap je weer in je huurauto voor de rit naar het Tenorio Volcano National Park, in het noorden van Costa Rica, op slechts een paar uur rijden van Monteverde. Je verblijft de komende twee nachten in een kleinschalige eco-lodge middenin de natuur bij Bijagua met uitzicht op de vulkanen Tenorio en Miravalles.

  Tegen een toeslag is het mogelijk om in een iets comfortabelere lodge met vrijstaande bungalows te verblijven. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je nog een wandeling door de omgeving maken of simpelweg relaxen en genieten van de omgeving.

  10
  1 nacht
  2 uur 45 min
 • 11
  Bijagua

  vrije dag Bijagua / Tenorio Volcano National Park

  Vandaag kun je in ongeveer 20 minuten naar de entree van het park rijden, natuurlijk maak je vandaag een wandeling door het park. Tijdens de wandeling kom je langs de Rio Celeste, de rivier met het prachtige blauwe water en na een steile afdaling kom je uit bij een indrukwekkende waterval. Je kan ook verder doorlopen naar Los Tenidores, het punt waar de twee rivieren bij elkaar komen die de blauwe kleur van de Rio Celeste veroorzaakt, een waar natuurwonder!

  11
  1 nacht
 • 12
  Rincon de la Vieja

  naar Rincon de la Vieja

  Na deze prachtige dagen bij Tenorio reis je verder naar Rincon de la Vieja. Dit nationale Park ligt rondom de nog enigszins actieve vulkaan Rincon de la Vieja (1.895 m). De lodge is goed bereikbaar met je huurauto, alleen het laatste stukje is over een onverharde weg. Eenmaal aangekomen krijg je een introductie van de lodge, een plattegrond en informatie over de wandelingen in de omgeving. Je kunt meteen op pad gaan of heerlijk gaan relaxen bij het zwembad. In het park liggen wandelpaden naar watervallen, langs modderbronnen, geisers, hete zwavelbronnen en andere vulkanische verschijnselen.

  12
  1 nacht
  2 uur 15 min
 • 13
  Rincon de la Vieja

  vrije dag in Rincon de la Vieja

  In Rincon is het prima mogelijk om op eigen houtje aan de wandel te gaan. Er zijn een aantal ‘trails’ uitgezet, die goed te volgen zijn. Af en toe is het flink klauteren dus zorg voor goede wandelschoenen. Je komt onderweg borrelende modderputten tegen, maar gelukkig staan er hekjes voor!

  Daarnaast kun je tijdens je verblijf in Rincon ook nog gaan paardrijden, de omgeving verkennen per mountainbike, een canopy tour proberen of canyoning (met behulp van touwen, kabels en platformen in de rotswanden over de rivier zweven!). Natuurlijk kun je niet alle activiteiten die we hier noemen in twee dagen doen, dus als je wilt kun je altijd een extra nacht erbij boeken in deze lodge.

  13
  1 nacht
 • 14
  Samara

  naar Samara

  Na deze actieve dagen reis je verder naar Samara aan de westkust van Costa Rica, een rustig plaatsje aan een palmenstrand met mooi wit zand.

  14
  1 nacht
  3 uur 20 min
 • 15
  Samara

  vrije dag in Samara

  Op deze vrije dag kun je heerlijk uitrusten bij het zwembad of op het strand. Je kunt natuurlijk ook gaan duiken of snorkelen voor de kust. Niets hoeft, alles mag! Leg je handdoek in het zand, of duik in een hangmat onder een palmboom, meer heb je niet nodig vandaag! Samara is een heel relaxed dorpje met slechts een hoofdstraat, een paar winkeltjes en restaurantjes.

  15
  1 nacht
 • 16
  Manuel Antonio

  naar Manuel Antonio

  Na twee dagen relaxen gaat de reis verder naar het Nationale Park Manuel Antonio. Dit park heeft een prachtige kustlijn, met witte zandstranden omringd door tropische regenwouden. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je meteen het Nationale Park gaan bezoeken of heerlijk gaan relaxen op een van de stranden buiten het park.

  16
  1 nacht
  5 uur 45 min
 • 17
  Manuel Antonio

  vrije dag in Manuel Antonio

  Vandaag heb je genoeg tijd om het Nationaal Park Manuel Antonio te bezoeken. In de ochtend is het vaak rustiger in het park dan in de middag, maar de keuze is aan jou. Houd er wel rekening mee dat het park om 16.00 uur sluit en iedereen om 15.00 uur verzocht wordt naar de uitgang te lopen.

  Door het park zijn verschillende wandelpaden uitgezet. Deze wandelingen komen langs prachtige baaien met bounty-achtige stranden. Wil je liever dieren spotten dan is het mogelijk om bij de ingang een gids te huren. Samen ga je dan op zoek naar o.a. brulapen, kapucijnerapen, doodshoofdaapjes, luiaards, wasbeertjes en leguanen. Maar ook als je geen gids huurt, zul je bijna altijd wel enkele dieren spotten.

  17
  1 nacht
 • 18
  Playa Tortuga

  naar Playa Tortuga

  Vandaag reis je verder en kom je aan in Playa Tortuga, een heerlijk rustige plek. Afhankelijk van waar je vandaan komt, heb je misschien nog tijd om van het zwembad te genieten!

  18
  1 nacht
  1 uur 45 min
 • 19
  Playa Tortuga

  vrije dag in Playa Tortuga

  Vandaag kun je lekker luieren bij het zwembad of een trip maken in de omgeving. Zo kun je op verschillende plaatsen paardrijden en een tocht maken naar het Ballena National Marine Park, waar je prachtig kunt snorkelen en dolfijnen en soms ook walvissen kunt zien. De stranden in deze omgeving zijn kilometers lang en breed, maar niet overal geschikt om te zwemmen. Surfers zijn bij de juiste stroming wel vaak in grote getale aanwezig!

  19
  1 nacht
 • 20
  San Gerardo de Dota

  naar San Gerardo de Dota

  Onderweg richting San Jose maak je nog een laatste stop, je bezoekt op ongeveer 80 kilometer van San José, in de vallei van de Rio Savegre, het Los Quetzales National Park, leefgebied van vele vogels waaronder de prachtige Quetzal. Na aankomst kun je inchecken in je lodge en eventueel nog een wandeling maken over een van vele uitgezette wandelroutes of juist nog even op het zitje voor je kamer genieten van de rust, stilte en ongerepte natuur.

  20
  1 nacht
  3 uur 15 min
 • 21
  San Gerardo de Dota

  Quetzal excursie, daarna terug naar San Jose, inleveren jeep bij hotel om circa 18.00

  Vandaag word je vroeg meegenomen door een gids en ga je op zoek naar de Quetzal. Tijdens deze wandeling zal je vele soorten tropische vogels spotten, waaronder kolibries en misschien ook toekans en de kleurrijke Quetzal!

  Na deze excursie brengt de gids je terug naar je lodge, en na het ontbijt is het tijd om aan terugreis te gaan denken. Op de laatste dag van deze prachtige rondreis rijd je terug naar San Jose, waar je de huurauto kunt inleveren bij het hotel. Hier verblijf je nog een nacht, zodat je nog wat souvenirs kunt kopen of relaxen bij het zwembad.

  21
  1 nacht
  3 uur
 • 22
  San José

  transfer naar het vliegveld, vertrek uit San José

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je internationale vlucht terug naar Europa waar je de volgende dag aankomt.

  22
  1 nacht
 • 23
  Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam.

  23
  11 uur

Inclusief

 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt: behalve in Tortuguero op basis van volpension
 • Tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd
 • Autohuur inclusief all-risk verzekering
 • Voorgeprogrammeerd GPS systeem voor gebruik bij de huurauto's

Locatie rondreis

Avontuurlijk & Compleet Costa Rica

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks