Tortuguero: Brulapen & Schildpadden

Mini Amazone van Costa Rica

Mini Amazone van Costa Rica

Tortuguero: Brulapen & Schildpadden

Tijdens deze avontuurlijke bouwsteen bezoek je vanuit San José het indrukwekkende Tortuguero Nationaal Park, een soort mini-Amazone gebied aan de Caribische zee, met lagunes, smalle kanalen, binnenmeren en rivieren in secundair regenwoud. Tortuguero heeft een zeer gevarieerd dierenleven, je ziet bijna altijd wel apen, vele vogelsoorten en gifkikkertjes.

In de maanden juli, augustus en september heb je kans om naar Turtle Beach te gaan, waar de zeeschildpadden hun eieren leggen! Tijdens je verblijf in de lodge breng je een bezoek aan het sfeervolle Caribische dorpje Tortuguero en maak je een bootexcursie door de smalle riviertjes. Op de laatste dag ga je met de boot door het kanaal terug naar La Pavona of Caño Blanco. Hier staat de bus te wachten om je terug te brengen naar San José.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Per bus & boot naar Tortuguero Nationaal Park

Je wordt ’s morgens vroeg opgehaald in je hotel in San Jose, je reist per bus (in een internationaal gezelschap). Onderweg stop je voor een echt Costa-ricaans ontbijt met natuurlijk ‘gallo pinto’, het nationale gerecht. Na het ontbijt rijd je verder, een prachtige rit dwars door de bananenplantages, naar La Pavona of Caño Blanco (afhankelijk van de waterstand). Hier ligt de boot te wachten voor het laatste stuk naar Tortuguero: een prachtige boottocht van ca. 2 uur door rivieren, kanalen en binnenmeren.

Aangekomen in je lodge staat de lunch voor je klaar! In de middag breng je een bezoek aan het sfeervolle Caribische dorpje Tortuguero. ’s Avonds dineer je gezellig met het internationale gezelschap. Als je nog energie hebt, kun je bij de receptie eventueel nog een nachtwandeling bijboeken.

Dag 2

Tortuguero Nationaal Park

In de ochtend loop je samen met de gids door de tuin van het hotel en krijg je uitleg over de verschillende planten die hier groeien. Onderweg breng je een bezoek aan het ‘ranarium’, waar gifkikkertjes worden gehouden. In de middag maak je een boottocht door Tortuguero Nationaal Park. Je ziet bijna altijd wel apen en vele vogelsoorten, en met een beetje geluk zie je ook luiaards en krokodillen. Tussen de middag kun je relaxen aan het zwembad of een boek te lezen in de tuin.

In de maanden juli, augustus en september is het mogelijk om een bezoek brengen aan het strand in de hoop de schildpadden te zien die `s nachts het strand op komen om eieren te leggen. Deze excursie kun je bij de receptie van het hotel boeken.

Dag 3

Van Tortuguero Nationaal Park naar San José/Guapiles per boot en bus

Na het ontbijt reis je per boot terug naar La Pavona of Caño Blanco. Na aankomst in de haven reis je per bus terug naar San José of Guapiles waar deze bouwsteen ten einde is.

Suggesties: Je kunt op dag 3 ook onderweg uitstappen, niet mee helemaal terug gaan naar San Jose, maar per interbus verder reizen naar Sarapiqui of La Fortuna & Monte Verde. Of je kunt een 4×4 jeep huren die onderweg voor je klaar staat en verder reizen per huurauto! Je kunt dan deze dag nog doorrijden naar de oostkust. 

Inclusief

  • Hotelovernachtingen op basis van volpension
  • Vervoer per bus en boot vanaf San José en terug naar San José / Guapiles
  • Excursies zoals in het reisvoorstel genoemd

Locatie bouwsteen

Tortuguero: Brulapen & Schildpadden

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks