Tenorio: vulkanen, watervallen & blauwe rivier

Tenorio National Park

Tenorio National Park

Tenorio: vulkanen, watervallen & blauwe rivier

Het prachtige Tenorio Volcano National Park ligt in het noorden van Costa Rica, op een paar uur reizen van La Fortuna en Monteverde. Tijdens een wandeling door het park kom je onder andere langs de Rio Celeste, een rivier met blauw water zoals je dat nooit eerder gezien hebt! Na een steile afdaling vind je de waterval die zich midden in de natuur bevindt en uitmondt in de Rio Celeste, een echt verborgen paradijs!

De unieke kleur van de Rio Celeste ontstaat door het samenkomen van twee rivieren met verschillende chemische bestanddelen. Het resultaat van de reactie is wonderlijk: binnen een paar meter veranderen de twee rivieren samen tot een rivier met een diepe lichtblauwe kleur. Bijagua is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het park, een relatief onontdekt stukje van Costa Rica.

We bieden twee verschillende lodges, allebei in het dorpje Bijagua, op zo’n 20 minuten rijden van de entree van het park. In Bijagua zelf is er niet veel te doen, maar de Rio Celeste, de waterval en het uitzicht op de vulkaan zijn zeker de moeite waard!

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst Bijagua

Vandaag kom je aan in Bijagua bij je lodge. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je nog een wandeling door de omgeving maken, of simpelweg relaxen en genieten van de omgeving.

Dag 2

Vrije dag in Bijagua en Tenorio National Park

Vandaag kun je in ongeveer 20 minuten naar de entree van het park rijden, natuurlijk maak je vandaag een wandeling door het park. Tijdens de wandeling kom je langs de Rio Celeste, de rivier met het prachtige blauwe water en na een steile afdaling kom je uit bij een indrukwekkende waterval. Je kan ook verder doorlopen naar Los Tenidores, het punt waar de twee rivieren bij elkaar komen die de blauwe kleur van de Rio Celeste veroorzaakt, een waar natuurwonder!

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen en kun je je reis door Costa Rica verder vervolgen! Natuurlijk kunnen we ook een extra overnachting voor je regelen, we maken van je aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Tenorio: vulkanen, watervallen & blauwe rivier

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks