San Gerardo de Dota: Quetzals en Kolibries

Spot de quetzal

Spot de quetzal

San Gerardo de Dota: Quetzals en Kolibries

San Gerardo de Dota ligt op ongeveer 80 kilometer van San José, in de vallei van de Rio Savegre. Hier vlakbij vind je Los Quetzales National Park, het leefgebied van vele vogels waaronder de prachtige Quetzal. De Quetzal wordt beschouwd als de mooiste en meest kleurrijke vogel ter wereld, wat hij te danken heeft aan zijn felle kleuren en staartveren die tot wel een meter lang kunnen worden!

Ook kolibries vind je hier volop, een waar paradijs voor vogelliefhebbers! Vroeg in de ochtend start vanuit je lodge de wandeling, waarbij je onder begeleiding van een gids vele vogels en andere diersoorten zult tegenkomen.

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst San Gerardo de Dota

Na een prachtige rit door het gebied van de Cerro de la Muerte -letterlijk vertaald de heuvel des dood-, met onderweg een waanzinnig uitzicht over het regenwoud en de vele diepe valleien, kom je via het laatste stukje steil naar beneden aan in de vallei van de Rio Savegre.

Het plaatsje San Gerardo de Dota is eigenlijk niet meer dan een rangerstation met slechts 200 bewoners, maar hier vlakbij is Los Quetzal National Park, het leefgebied van vele vogels waaronder de prachtige Quetzal. Na aankomst kun je inchecken in je lodge en, afhankelijk van je aankomsttijd, een wandeling maken over een van vele uitgezette wandelroutes of juist nog even op het zitje voor je kamer genieten van de rust, stilte en ongerepte natuur.

Dag 2

‘Quetzal’ excursie

Vandaag word je vroeg meegenomen door een gids en ga je op zoek naar de Quetzal. Tijdens deze wandeling zal je vele soorten tropische vogels spotten, waaronder kolibries en misschien ook toekans en de kleurrijke Quetzal! 

Dag 3

Eind van deze quetzal bouwsteen

Na het ontbijt eindigt deze quetzal bouwsteen in het nevelwoud. Hierna reis je door naar de bestemming naar keuze. Afhankelijk van je interesses kan dat bijvoorbeeld raften bij Turrialba of onderdompelen in het regenwoud van Corcovado zijn. 

Inclusief

  • 2 hotelovernachting met ontbijt
  • wandelexcursie

Locatie bouwsteen

San Gerardo de Dota: Quetzals en Kolibries

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks