Rincon de la Vieja: borrelende modder

Rincon de la Vieja Nationaal Park

Rincon de la Vieja Nationaal Park

Rincon de la Vieja: borrelende modder

Deze bouwsteen brengt je naar Rincon de la Vieja Nationaal Park, rondom de nog actieve vulkaan Rincon de la Vieja (1.895 meter). In het park vind je avontuurlijke wandelpaden door de jungle naar watervallen, modderbronnen, geisers, hete zwavelbronnen en andere avontuurlijk en unieke vulkanische verschijnselen. In het park kun je vele vogelsoorten, jaguars en apen tegenkomen.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst Rincon de la Vieja

Vandaag reis je naar het park. Vanaf San Jose is het circa 5 uur rijden, of misschien kom je vanuit een andere plaats? De lodge is goed bereikbaar met je huurauto. Als je per interbus reist, stap je uit in Liberia, vanaf daar kunnen we een transfer naar de lodge voor je boeken.

Het laatste stukje is over een onverharde weg. Na aankomst krijg je een introductie van de lodge, een kaartje van de omgeving en informatie over de wandelingen in de omgeving. Je kunt meteen op pad gaan of heerlijk gaan relaxen bij het zwembad.

Dag 2

Vrije dag

In Rincon is het prima mogelijk om op eigen houtje aan de wandel te gaan. Er zijn een aantal ‘trails’ uitgezet, die goed te volgen zijn. Af en toe is het flink klauteren, dus zorg voor goede wandelschoenen. Je komt onderweg borrelende modderputten tegen, maar gelukkig staan er hekjes voor!

Daarnaast kun je tijdens je verblijf in Rincon ook nog gaan paardrijden, de omgeving verkennen per mountainbike, een canopy tour proberen of canyoning (met behulp van touwen, kabels en platformen in de rotswanden over de rivier zweven!)  of een bad nemen in een van de warme, zwavelhoudende bronnen!  Natuurlijk kun je niet alle activiteiten die we hier noemen in twee dagen doen, dus als je wilt kun je altijd een extra nacht erbij boeken in deze lodge.

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Vandaag reis je weer verder, indien je niet per huurauto reist regelen we graag de transfer en/of de interbus voor je! De meeste reiziger boeken na enkele dagen in Rincon de la Vieja de aansluitende bouwsteen Fly-drive: Koloniaal Nicaragua of een verblijf aan het palmenstrand van Playa Samara of de combinatie van natuur & strand bij Manuel Antonio.

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Rincon de la Vieja: borrelende modder

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks