Playa Samara: luieren aan het palmenstrand

Playa Samara

Playa Samara

Playa Samara: luieren aan het palmenstrand

Het strand van Samara aan de westkust van Costa Rica is een echte aanrader. Samara is een rustig plaatsje aan een palmenstrand met een breed strand. Hier kun je onbeperkt luieren op het strand of zwemmen in de golven. Samara is nog redelijk relaxed, er zijn wel wat toeristische ontwikkelingen, maar de eigen sfeer van het dorp is zeker nog aanwezig.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Samara

Vandaag kom je aan in Samara, afhankelijk van waar je vandaan komt, heb je misschien nog tijd om van het strand te genieten!

Dag 2

Vrije dag

Samara is een heel relaxed dorpje met slechts een hoofdstraat, een paar winkeltjes en restaurantjes. Leg je handdoek in het zand, of duik in een hangmat onder een palmboom, meer heb je niet nodig vandaag! Samara staat bekend als het veiligste strand van Costa Rica, doordat het rif de kust beschermt. Op deze vrije dag kun je heerlijk uitrusten bij het zwembad of op het strand. Je kunt natuurlijk ook gaan duiken of snorkelen voor de kust. Niets hoeft, alles mag!

Als je een auto hebt, kun je de stranden in de omgeving verkennen. Even ten zuiden ligt Puerto Carillo, een baai met een prachtig strand met lichtgroene palmbomen en vrijwel geen bebouwing. Alleen aan de zuidpunt liggen wat restaurantjes en hotels. Ook hier weer een hele ruige branding, heerlijk om te surfen! Iets naar het noorden ligt Ostional, waar van april tot december zeeschildpadden eieren afzetten op het strand (met een piek in augustus en september).

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Na een paar ontspannen dagen aan het strand van Samara is het tijd om de koffers in te pakken en de reis verder te vervolgen. De meeste reizigers boeken na enkele dagen in Samara de aansluitende bouwsteen Manuel Antonio, een perfecte combinatie van natuur & strand. Natuurlijk is het ook mogelijk wat langer in Samara te blijven, laat het ons weten bij je aanvraag, we passen het reisvoorstel graag voor je aan!

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Playa Samara: luieren aan het palmenstrand

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks