Monteverde & La Fortuna: het Nevelwoud & de Vulkaan

Arenal & Monte Verde Cloud Forest

Arenal & Monte Verde Cloud Forest

Monteverde & La Fortuna: het Nevelwoud & de Vulkaan

Bij deze bouwsteen bezoek je de twee ‘must see‘ parken van Costa Rica: Arenal Volcano National Park bij La Fortuna en Monteverde Cloud Forest Reserve; deze hoogtepunten slaat eigenlijk niemand over! Je begint in het plaatsje La Fortuna, gelegen aan de voet van de Arenal, een 1.633 meter hoge vulkaan.

Je kunt in La Fortuna mooie wandelingen maken of relaxen in een van de heetwaterbaden. De volgende stop is het prachtige nevelwoud bij Monteverde. Hier kun je onder andere de beroemde ‘skywalk’ doen of de opwindende ‘skytrek’, een canopy-tour.

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in La Fortuna

Vandaag kom je aan in het plaatsje La Fortuna, aan de voet van de Arenal. De Arenal is een 1.633 meter hoge vulkaan met een volmaakte kegelvorm. Lava is er helaas al een paar jaar niet meer gezien, maar de vulkaan is nog steeds enigszins actief. Het gerommel in de diepte, de imposante vorm van de vulkaan en de rookwolken die af en toe uit de krater komen, maken dit gebied zeker de moeite waard om te bezoeken!

Dag 2

Vrije dag

Je hebt vandaag een vrije dag waarop je bijvoorbeeld mooie wandelingen in de omgeving kunt maken, het levendige stadje La Fortuna kunt bezoeken of een excursie gaat maken en heerlijk uitrusten in de heetwaterbaden van Eco Termales Hotsprings! Er is voor ieder wat wils te doen in deze omgeving; alles kan maar niets moet!

Dag 3

Naar Monteverde

De volgende dag maak je een prachtige rit naar de nevelwouden van Monteverde. Je kunt met de bus naar het meer van Arenal waar je een boottocht naar de overkant maakt, en de bus staat te wachten om je naar Monteverde te brengen. Als je een huurauto tot je beschikking hebt maak je een prachtige rit rond het meer van Arenal en kun je zelf je dagindeling bepalen! Afhankelijk van hoe laat je aankomt in Monteverde, kun je alvast wat van de omgeving bekijken.

Dag 4

Vrije dag

Deze dag in Monteverde kun je helemaal zelf indelen, zodat je de mogelijkheid hebt om allerlei activiteiten te ondernemen! Bezoek bijvoorbeeld een koffieplantage tijdens de Don Juan Coffee Tour, maak de meest populaire excursie Canopy in Selvatura Park (ook wel ‘ziplineride’ genoemd) of maak een avontuurlijk uitstapje naar het beroemde hangbruggensysteem `Treetop Walkways’ in Selvatura Park, waar je wandelt over bruggen langs de toppen van de bomen! Je kunt de dag invullen zoals je zelf wil, er is genoeg te doen en te zien en: alles mag maar niets moet!

Dag 5

Einde van deze bouwsteen

Vandaag eindigt deze bouwsteen en kun je verder met de rest van je reis door Costa Rica. Natuurlijk kunnen we een extra overnachting in Monteverde voor je regelen. We maken van je aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Monteverde & La Fortuna: het Nevelwoud & de Vulkaan

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks