Compleet Colombia

24-daagse reis door Colombia

Adembenemend mooi

Een compleet beeld! 

Je start in Bogota waar je enkele dagen verblijft. Daarna bezoek je de zoutkathedraal van Zipaquira en het koloniale Villa de Leyva. Je vliegt naar Neiva en gaat op zoek naar de mysterieuze beelden bij San Agustín. De koloniale parel Popayán wordt tijdens je reis zeker niet overgeslagen. Vanuit hier gaat de reis verder naar Cali, stad van de salsa.

Bovendien bezoek je de koffieregio waar de wereldberoemde Colombiaanse koffie wordt geproduceerd. Na enkele dagen in een sfeervolle Hacienda reis je per bus naar Medellín, waar je enkele dagen verblijft. Daarna vlieg je naar Santa Marta voor een relaxed verblijf aan de kust bij Palomino. Tot slot reis je naar de prachtige stad Cartagena aan de Caribische kust.

 • 1
  Bogota

  Vertrek, aankomst en transfer naar hotel

  Je vliegt op Bogota, een vlucht van ongeveer 11 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden.

  01
  1 nacht
  11 uur 30 min
  Bogota
 • 2
  Bogota

  Vrije dag

  Deze vrije dag in Bogota kun je prima gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur van Colombia. Bogota is een grote stad met veel verschillende wijken, er is hier heel veel te zien! Bezoek bijvoorbeeld enkele van de interessante musea. In het goudmuseum vind je een indrukwekkende collectie uit pre-colombiaanse tijden, hier blijf je je verbazen over de prachtige gouden sieraden en bijzondere beeldjes. Of bewonder de bijzondere kunst in het Botero museum.

  Hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is een bezoek aan Monserrate Hill. Je gaat met een kabelbaan naar boven, daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. Een andere leuke tip is onze fietsexcursie, je fietst dan met een gids door de verschillende wijken! Of ga mee op een wandelexcursie met gids langs de beroemde muurschilderingen!

  02
  1 nacht
 • 3
  Villa de Leyva

  Per privé auto met chauffeur naar Villa de Leyva via Zipaquira & Raquira

  Vandaag reis je per privé-auto met chauffeur van Bogota naar Villa de Leyva, een prachtig, oud koloniaal dorpje. Het is ca. 4 uur rijden en ligt  ten noorden van Bogota. Onderweg breng je een bezoek aan de bijzondere zoutkathedraal van Zipaquira. In een oude zoutmijn, 120 meter onder de grond, zijn prachtige beelden en kruizen uitgehouwen in het zout. Hoogtepunt is een enorm altaar met een 16 meter hoog kruis. Door de belichting van de kruizen, de donkere gangen diep onder de grond en de prachtige beelden is de mijn zeker een bezoek waard! Hierna reis je via het dorp Raquira verder naar Villa de Leyva.

  03
  1 nacht
  4 uur
 • 4
  Villa de Leyva

  Vrije dag

  In het historische centrum vind je een van de grootste pleinen in Zuid Amerika, deze ‘Plaza Mayor’ is de belangrijkste bezienswaardigheid van Villa de Leyva. Je kunt hier rustig de hele dag rondlopen, genieten van de bedrijvigheid op het plein, op een bankje plaatsnemen en om je heen kijken naar de lokale bevolking die zich niets aantrekt van de nieuwsgierige toeristen. ’s Avonds kun je genieten van de ondergaande zon en het warme licht over de witte huizen op het plein, en daarna kiezen voor een van de vele internationale restaurants.

  04
  1 nacht
 • 5
  Bogota

  Per bus terug naar Bogota

  Na het ontbijt is het tijd om dit prachtige dorpje te verlaten. Je reist per bus terug naar Bogota, waar je weer in de gezellige wijk La Candelaria overnacht.

  05
  1 nacht
  4 uur
 • 6
  San Agustín

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Neiva en per bus naar San Agustín

  Je wordt naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Neiva (exclusief), waar je overstapt op de bus naar San Agustín. Afhankelijk van je aankomsttijd, heb je vandaag misschien nog tijd om alvast een kleine wandeling door de prachtige omgeving te maken. Je overnacht op een rustige, sfeervolle Haciënda.

  06
  1 nacht
  1 uur
 • 7
  San Agustín

  Vrije dag

  Vandaag heb je de hele dag de tijd om het  Archeologisch park bij San Agustín te bezoeken. De mysterieuze beelden staan verspreid over een groot gebied, dus zorg dat je goede wandelschoenen bij je hebt! De beelden doen je misschien denken aan de beelden op Paaseiland of in de Bada vallei op Sulawesi, en dat maakt het natuurlijk extra mysterieus!

  07
  1 nacht
 • 8
  San Agustín

  Vrije dag

  Vandaag kun je nogmaals het Archeologisch park bij San Agustín bezoeken of relaxen bij de accommodatie. 

  08
  1 nacht
 • 9
  Popayán

  Per bus naar Popayán

  Na het ontbijt op de Haciënda is het tijd om deze prachtige omgeving te verlaten en per bus verder te rijden naar Popayán. In de loop van de dag kom je aan in de ‘witte stad’ Popayán, in het zuidwesten van Colombia. Het koele klimaat, de prachtige gebouwen en het compacte en overzichtelijke centrum nodigen uit om alles wandelend te verkennen en heerlijk rond te dwalen.

  09
  1 nacht
  6 uur
 • 10
  Popayán

  Vrije dag

  De vele scholen, kerken, kloosters en huizen zijn gebouwd door rijke Spanjaarden in de 17e eeuw. Zij werden aangetrokken door het koele klimaat en de centrale ligging precies tussen Lima, Quito en Cartagena. De stad werd een belangrijk cultureel- en handelscentrum. Bezoek vandaag zeker de Iglesia de Ermita, de oudste kerk van de stad en de Iglesia de San Francisco, de mooiste kerk van de stad! Popayán heeft een van de oudste universiteiten van het land, de Universidad del Cauca, met studenten uit het hele land. Popayán staat verder ook bekend om de zeer uitbundige viering van  Semana Santa; nergens in Colombia wordt deze week voor Pasen zó uitbundig gevierd als hier in Popayán. Tip: Als je op een dinsdag in Popayán bent, kun je een uitstapje maken naar de indianenmarkt in Silvia. Hier komen indianen in traditionele klederdracht vanuit de bergen naartoe om hun spullen te verkopen en zelf inkopen te doen!

  10
  1 nacht
 • 11
  Cali

  Per bus naar Cali

  Vandaag reis je per bus naar Cali. Als je op tijd aankomt, kun je nog even door de stad wandelen. Het is hier een stuk warmer dan in Bogota en de meeste andere plaatsen in Colombia. Je kunt gaan rondslenteren in de mooie koloniale wijk San Antonio. Ook zijn er een aantal musea die je kunt bezoeken, of ga shoppen in het winkelcentrum Chipichape. Als je iets meer actie wilt, kun je salsa leren dansen onder begeleiding van een lokale gids en dan ’s avonds de dansvloer op in een van de vele clubs. Liever niet zelf aan de salsa? Er zijn ook vele salsa-shows die je kunt bezoeken!

  11
  1 nacht
  3 uur
 • 12
  Armenia

  Per bus naar de koffieregio en transfer naar de Haciënda

  Je reist per bus verder naar de beroemde koffieregio van Colombia. Op het busstation word je opgewacht en naar de Haciënda in de heuvels bij Armenia gebracht.

  12
  1 nacht
  4 uur
 • 13
  Armenia

  Vrije dag

  In deze regio wordt de wereldberoemde Colombiaanse koffie geproduceerd. Geniet van de prachtige heuvelachtige landschappen en de gastvrijheid van de Colombianen in deze regio. Wandel heerlijk rustig rond op de prachtige Hacienda waar je verblijft! 

  13
  1 nacht
 • 14
  Armenia

  Vrije dag

  Een echte aanrader is de excursie per jeep naar de unieke Valle de Cocora en het gezellige stadje Salento.

  14
  1 nacht
 • 15
  Medellín

  Transfer naar busstation en bus naar Medellín

  Vandaag reis je weer verder per bus. Je komt aan in Medellín, een stad met een heerlijk klimaat. Het is de tweede stad van Colombia en alles hier straalt vernieuwing uit. Iedereen kent de slechte naam uit het verleden, maar de stad heeft zichzelf opnieuw uitgevonden, en flink geïnvesteerd in kunst en cultuur. Medellín heeft internationale universiteiten, meerdere musea en vele prachtige ‘Parque’s’ en ‘Plaza’s’, overal vind je kunstwerken.

  15
  1 nacht
  6 uur
 • 16
  Medellín

  Vrije dag

  Medellín is de enige stad in Colombia met een metrolijn, dit maakt het redelijk eenvoudig om veel van de stad te zien in korte tijd. Ook is er een hop-on/hop-off bus voor toeristen waarmee je snel langs de bezienswaardigheden wordt gebracht. We raden je aan om in ieder geval een bezoek te brengen aan het Museo de Antioquia waar veel Colombiaans en koloniaal werk te vinden is, met natuurlijk ook veel kunst van de wereldberoemde kunstenaar Botero. Het museum ligt aan het Botero Plaza, waar tientallen bronzen beelden van Botero in de open lucht te vinden zijn! Met de metro kun je naar het metrostation Universidad reizen, waar je de prachtige Jardin Botanico (Botanische Tuinen) kunt bezoeken.  Een echte aanrader is het om aan het einde van de middag met de ‘Metrocable’ (een kabelbaan) naar Santo Domingo te gaan voor een prachtig uitzicht over de stad, terwijl je de zon ziet ondergaan.

  16
  1 nacht
 • 17
  Palomino

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Santa Marta en transfer naar Palomino

  Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar Santa Marta (exclusief) Je wordt opgewacht door de chauffeur die je naar het kleine dorpje Palomino brengt op zo'n twee uur rijden. Palomino is een rustig dorpje aan de Caribische kust van Colombia. Je vindt hier uitgestrekte stranden, traditionele vissersbootjes en aan de andere kant uitzicht op de bergtoppen van de Sierra Nevada de Santa Marta. Het is ook mogelijk om in plaats van in Palomino bij Tayrona National Park te verblijven. We passen je reisvoorstel graag naar wens aan!

  17
  1 nacht
  1 uur 15 min
 • 18
  Palomino

  Vrije dag

  Tijdens de dagen in Palomino kun je heerlijk relaxen aan het strand of bij het zwembad. 

  18
  1 nacht
 • 20
  Cartagena

  Per shuttlebus naar Cartagena

  Vanuit Palomino reis je per shuttlebus naar de bruisende stad Cartagena. De gezellige stad ademt een relaxte sfeer uit en biedt goede mogelijkheden voor een drankje op een zonnig terras of misschien juist op een van de schaduwrijke pleinen. Geniet van de kleurrijke huizen, sfeervolle straatjes en de prachtige omgeving. In de avond kun je een wandeling maken over de muur rondom de stad, genietend van een verkoelende bries van de Caribische zee.

  20
  1 nacht
  6 uur
 • 21
  Cartagena

  Vrije dag

  Tijdens de vrije dagen in Cartagena heb je ruim de tijd om de stad op je gemak te verkennen. De ommuurde oude binnenstad met 16-eeuwse pleinen, de smalle keien straatjes, kleurrijke koloniale gebouwen met houten deuren & smalle balkons en het tropische klimaat maken je verblijf in Cartagena absoluut tot een van de hoogtepunten van je rondreis door Colombia. Het fort, de oude haven en de monumenten in de oude ommuurde binnenstad zijn in de 16e-eeuw gebouwd door de Spanjaarden, en in 1984 op de World Heritage List van UNESCO geplaatst. Hier vind je romantische koloniale straatjes en pleinen. Lekker slenteren dus! Misschien vind je het leuk om een dag te kiezen voor de excursie naar het heerlijke Playa Blanca op Isla Barú?

  21
  1 nacht
 • 22
  Cartagena

  Vrije dag

  Vandaag kan je weer lekker slenteren door het oude centrum, of misschien vind je het leuk om te kiezen voor de excursie naar Playa Blanca op het heerlijke Isla Barú?

  22
  1 nacht
 • 23
  Cartagena

  Transfer naar het vliegveld en vertrek vanuit Cartagena

  Vandaag is het weer tijd om naar huis te gaan. Je wordt naar het vliegveld van Cartagena gebracht, vanwaar je weer terug naar huis vliegt.

  23
  1 nacht
  10 uur
 • 24
  Amsterdam

  Aankomst Amsterdam

  24

Inclusief

 • Transfers van en naar de vliegvelden
 • Transfer naar busstation in koffieregio
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt (behalve in Villa de Leyva o.b.v. logies)
 • Vervoer per privé auto met chauffeur van Bogota naar Villa de Leyva via Zipaquira
 • Bustickets volgens programma

Locatie rondreis

Compleet Colombia

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks