Avontuurlijk & Actief Colombia

21-daagse rondreis met focus op natuur

Avontuurlijk Colombia

Een actieve rondreis!

De reis start met de eerste dagen in Bogota, daarna vlieg je naar Leticia voor een verblijf in de Amazone jungle. De volgende stop is het kleurrijke dorp Salento in de koffieregio, waar je prachtige wandelingen kunt maken door de Valle de Cocora. Je vliegt naar Santa Marta in het noorden voor een avontuurlijke trekking naar de verloren stad Ciudad Perdida. In Palomino kun je heerlijk relaxen aan de Caribische kust of een bezoek brengen aan het beroemde Tayrona National Park. De avontuurlijke reis wordt afgesloten in bruisend Cartagena!

 • 1
  Bogota

  Aankomst en transfer naar het hotel

  Je vliegt op Bogota, een vlucht van ongeveer 11 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  11 uur 30 min
  Bogota
 • 2
  Bogota

  Vrije dag

  De tweede dag in Bogota kan je helemaal zelf indelen. Maak kennis met de bevolking en de cultuur van Colombia. Bogota is een grote stad met veel verschillende wijken, er is hier heel veel te zien! Er zijn vele musea om te bezoeken, zoals het goudmuseum of het Botero museum. Daarnaast is het grote hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, een bezoek aan Moserrate Hill. Je gaat met een kabelbaan naar boven, daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. Naast alles wat er is te zien, is het leuk om het koloniale centrum van de stad te verkennen. Een leuke tip is onze fietsexcursie door het historische centrum, je fietst dan met een gids door de verschillende wijken!

  02
  1 nacht
 • 3
  Leticia

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Leticia en transfer naar lodge

  In de ochtend word je naar het vliegveld gebracht en vlieg je naar Leticia (exclusief). Ook hier word je opgewacht door een van de vertegenwoordigers van de lokale agent en word je naar de haven gebracht. Na een korte rit per boot over de Amazone rivier word je afgezet bij de drijvende lodge Kurupira. ’s Middags maak je een wandeling over Fantasy Island, een goede kennismaking met de natuurlijke omgeving waar je de komende nachten verblijft. Na het diner maak je een avondwandeling om op zoek te gaan naar o.a. alligators.

  03
  1 nacht
  2 uur
 • 4
  Leticia

  Bezoek aan Maracha Reserve

  Na een vroeg ontbijt word je per boot (ca. 40 minuten varen) naar het Maracha Reserve gebracht. Dit reservaat ligt aan de andere kant van de Amazone rivier, in Peru. Tijdens het bezoek aan het Maracha Reserve, heb je de gelegenheid om te vissen, kanoën, dieren spotten of een junglewandeling te maken. Iedereen heeft een vrije keuze om de dag in te vullen en zo te genieten van het reservaat!

  04
  1 nacht
  40 min
 • 5
  Letitcia

  Bezoek Monkey Island, Puerto Nariño en de Tarapoto meren

  Vandaag breng je een bezoek aan La Isla de los Micos (Monkey Island), dit is ca. 1,5 uur varen met de boot. Op het eiland leeft een kolonie kapucijnaapjes en bezoek je de inheemse ‘Las Ticunas’ Indianenstam van Macedonia. Je luncht vandaag bij Puerto Nariño en maakt nog een kleine wandeling door het dorp. Het dorp heeft goede wandelpaden en vanaf de hoge heuvel heb je een prachtig uitzicht over de jungle. Hierna bezoek je de Tarapoto meren en ga je op zoek naar de bijzondere roze rivierdolfijnen (de Orinocodolfijnen) die in dit gebied leven. Naast de dolfijnen leeft hier ook de ‘Pirarucu’, de grootste zoetwatervis van heel Zuid-Amerika. In de middag reis je weer terug naar Leticia en maak je na het avondeten nog een avontuurlijke nachtwandeling. ’s Avonds verblijf je in een eenvoudige boomhut op ca. 11 kilometer van Leticia vandaan, een bijzondere ervaring!

  05
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 6
  Salento

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Armenia en transfer naar Salento

  Je wordt afgezet bij het vliegveld voor de vlucht naar Armenia (exclusief). Bij aankomst word je naar kleurrijk Salento gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je alvast het dorp bekijken. Wandel door de kleine straten, geniet van de vrolijk beschilderde houten balkons of drink een kopje heerlijke koffie in een van de gezellige koffiebarretjes.

  06
  1 nacht
  4 uur
 • 7
  Salento

  Vrije dag

  Wil je iets actiefs doen? Bezoek dan de Valle de Cocora, een prachtig heuvelachtig natuurgebied vol met metershoge waxpalmbomen. Deze ‘Quindío’ palmbomen zijn het nationale symbool van Colombia en kunnen wel 70 meter hoog worden! Het geeft een surrealistisch beeld om deze metershoge kaarsrechte bomen zo bij elkaar te zien. OutSight kan de excursie per jeep naar de Valle de Cocora in je reisvoorstel opnemen. 

  07
  1 nacht
 • 8
  Salento

  Vrije dag

  In Salento is voldoende te doen! Maak bijvoorbeeld zelf een mooie wandeling in de omgeving of breng een bezoek aan een van de vele koffieboerderijen in de omgeving, waar je leert hoe de koffie geproduceerd wordt.

  08
  1 nacht
 • 9
  Santa Marta

  Transfer naar vliegveld Armenia, vlucht naar Santa Marta en transfer naar hotel

  Vandaag vlieg je naar Santa Marta (exclusief). Als je op het vliegveld aankomt word je naar je hotel gebracht. Santa Marta is de oudste stad van Zuid-Amerika en tegenwoordig een belangrijke havenstad aan de Caribische kust. De stad wordt omringd door schitterende stranden en de adembenemende bergen van de Sierra Nevada, in het oude centrum van Santa Marta vind je mooie koloniale gebouwen.

  09
  1 nacht
  4 uur
 • 10
  Ciudad Perdida

  Transfer naar Mamey en start trekking naar Ciudad Perdida

  Vanuit Santa Marta ga je per 4×4 naar Mamey (Machete Pelao). De rit zal ca. 2 uur duren en je rijdt over deels onverharde wegen. Bij aankomst krijg je even de tijd om rond te kijken en te lunchen, daarna begint de trekking. Het begint met een bijna 8 km lange wandeling naar het eerste kamp, waar je de nacht zult doorbrengen. De route loopt grotendeels omhoog, afhankelijk van je conditie, is het ongeveer 3 tot 5 uur lopen. In het kamp zal de gids meer vertellen over het verloop van de trekking, over de inheemse cultuur en het leven in de Sierra Nevada.

  10
  1 nacht
  2 uur
 • 11
  Teyuna

  Trekking naar Teyuna

  De tweede dag van de trekking is de zwaarste wandeldag. Je begint daarom al vroeg aan het eerste deel, een tocht van ruim 7 kilometer naar kamp 2, waar je 3 tot 5 uur over doet. Onderweg kom je mensen van de Kogui stam tegen. Aangekomen in het tweede kamp, kun je even bijkomen en kennis maken met de plaatselijke bevolking. Na de lunch en wat tijd om te rusten, loop je verder naar het volgende kamp bij Paraiso Teyuno, de heilige stad van de Tayrona’s. Onderweg kun je genieten van de flora en fauna van de Sierra Nevada. Het kamp ligt aan de Buricatas rivier waar je een verfrissende duik kan nemen.

  11
  1 nacht
 • 12
  Ciudad Perdida

  Trekking naar Ciudad Perdida

  Na een vroeg ontbijt begin je aan de klim over de 1200, door de Tayrona’s gebouwde, traptreden naar Ciudad Perdida. Eenmaal boven krijg je alle tijd om deze heilige plek goed te bekijken. Rond 11 uur wandel je terug naar kamp 3 voor de lunch. In de middag volgt de afdaling naar kamp 2 waar je de nacht zult doorbrengen.

  12
  1 nacht
 • 13
  Santa Marta

  Terug naar Mamey en transfer naar Santa Marta

  Vandaag gaat de route grotendeels bergafwaarts terug naar Mamey, waar je rond 12 uur ‘s middags zult arriveren. Daar wordt de trekking afgesloten met een heerlijke lunch, waarna je terug wordt gebracht naar Santa Marta. Vanuit Santa Marta word je naar je hotel gebracht, waar je kan uitrusten en nagenieten van de trekking.

  13
  1 nacht
  2 uur
 • 14
  Palomino

  Privé transfer naar Palomino

  Vandaag word je met een privé-transfer naar Palomino gebracht, een klein maar gezellig dorpje. Het ligt dicht bij het strand waar je te voet naar toe kan. Misschien heb je vandaag al wel zin in een eerste strandwandeling!

  14
  1 nacht
  2 uur
 • 15
  Palomino

  Vrije dag

  Deze dagen kan je hier relaxen op het strand of bij het zwembad van je gezellige hotel. 

  15
  1 nacht
 • 16
  Palomino

  Vrije dag

  Naast het relaxen is het ook mogelijk om een dagexcursie te maken naar de tropische jungle in het Tayrona National Park. Onder begeleiding van een gids maak je dan een wandeling door de jungle en bezoek je de mooiste stranden van Colombia.

  16
  1 nacht
 • 17
  Cartagena

  Per shuttlebus naar Cartagena

  Na een paar vrije dagen in Palomino, reis je verder naar Cartagena. Deze stad heeft een relaxte sfeer en biedt goede mogelijkheden voor een drankje op een zonnig terras of misschien juist op een van de schaduwrijke pleinen. Bewonder de kleurrijke huizen, sfeervolle straatjes en de prachtige omgeving. In de avond kun je een wandeling maken over de muur rondom de stad.

  17
  1 nacht
  6 uur
 • 18
  Cartagena

  Vrije dag

  Tijdens de vrije dagen in Cartagena heb je ruim de tijd om de stad op je gemak te verkennen. De ommuurde oude binnenstad met 16-eeuwse pleinen, de smalle keien straatjes, kleurrijke koloniale gebouwen met houten deuren & smalle balkons en het tropische klimaat maken je verblijf in Cartagena absoluut tot een van de hoogtepunten van je rondreis door Colombia. Het fort, de oude haven en de monumenten in de oude ommuurde binnenstad zijn in de 16e-eeuw gebouwd door de Spanjaarden, en in 1984 op de World Heritage List van UNESCO geplaatst. Hier vind je romantische koloniale straatjes en rustige, koele pleinen. Lekker slenteren dus! 

  18
  1 nacht
 • 19
  Cartagena

  Vrije dag

  Vandaag kan je weer lekker slenteren door het oude centrum, of misschien vind je het leuk om te kiezen voor de excursie naar Playa Blanca op het heerlijke Isla Barú?

  19
  1 nacht
 • 20
  Cartagena

  Transfer naar vliegveld en vertrek vanuit Cartagena

  Vandaag is de laatste dag van de rondreis. Je wordt opgehaald bij je hotel voor de transfer naar de luchthaven van Cartagena, vanaf hier vlieg je weer terug naar huis.

  20
  1 nacht
 • 21
  Amsterdam

  Aankomst Amsterdam

  21
  10 uur

Inclusief

 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt (1 keer overnachting in 'treehouse')
 • Transfers van en naar vliegvelden 
 • Vervoer per boot van en naar Amazone lodge
 • Verschillende excursies in de Amazone
 • Trekking in internationale groep naar Ciudad Perdida, onderweg overnachten in cabana's met hangmatten en dekens
 • Alle maaltijden, snacks, fruit en drinkwater tijdens de trekking (van de lunch op dag 1 tot en met de lunch op dag 4)

Locatie rondreis

Avontuurlijk & Actief Colombia

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks