Villa de Leyva en de zoutkathedraal

Historisch & bijzonder

Historisch & bijzonder

Villa de Leyva en de zoutkathedraal

Villa de Leyva is een prachtig, oud koloniaal dorpje op ongeveer vier uur rijden ten noorden van Bogota. In het oude centrum vind je een van de grootste pleinen in Zuid Amerika. Je kunt heerlijk wandelen door de smalle straatjes met ‘cobblestones’ (grote keien) rond het plein, en genieten van de historische sfeer in dit dorpje waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Het is een echte aanrader om ’s avonds plaats te nemen in een restaurant onder de balustrades en te genieten van de bedrijvigheid op het plein en de trappen van het kerkje.

In het dorpje Zipaquira vind je een bijzondere zoutkathedraal. In een oude zoutmijn, 120 meter onder de grond, zijn prachtige beelden en kruizen uitgehouwen in het zout. Onderweg stop je ook nog even in het dorpje Raquira, dat bekend staat om het mooie aardewerk.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Naar Villa de Leyva via Zipaquira & Raquira

Vandaag reis je van Bogota naar Villa de Leyva, een prachtig, oud koloniaal dorpje ca. 4 uur rijden ten noorden van Bogota. Met een privé-transfer breng je onderweg een bezoek aan de bijzondere zoutkathedraal van Zipaquira en het dorpje Raquira. In een oude zoutmijn, 120 meter onder de grond, zijn prachtige beelden en kruizen uitgehouwen in het zout. Hoogtepunt is een enorm altaar met een 16 meter hoog kruis. Door de belichting van de kruizen, de donkere gangen diep onder de grond en de prachtige beelden is de mijn zeker een bezoek waard! Hierna reis je verder naar Villa de Leyva.

Als je liever vanuit Bogota rechtstreeks naar Villa de Leyva reist per bus dan kan dit ook!

Dag 2

Vrije dag

In het historische centrum vind je een van de grootste pleinen in Zuid Amerika, deze Plaza Mayor is de belangrijkste bezienswaardigheid van Villa de Leyva. Je kunt hier rustig de hele dag rondlopen, genieten van de bedrijvigheid op het plein, op een bankje plaatsnemen en om je heen kijken naar de lokale bevolking die zich niets aantrekt van de nieuwsgierige toeristen. ’s Avonds kun je genieten van de ondergaande zon met het warme licht over de witte huizen op het plein en daarna kiezen voor een van de vele internationale restaurants.

Dag 3

Terug naar Bogota & einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt is het weer tijd om dit prachtige dorpje te verlaten. Je reist per bus naar Bogota, waar je op het vliegtuig of in de bus kunt stappen, op weg naar de volgende bestemming in Colombia. Een echte aanrader vinden wij het mysterieuze San Agustín, in het zuiden van Colombia, maar ook de koffieregio sluit prima aan op deze bouwsteen.

Inclusief

  • Twee hotelovernachtingen exclusief ontbijt
  • Vervoer per privé auto met chauffeur van Bogota via Zipaquira en Raquira naar Villa de Leyva & terug vervoer per openbare bus 

Locatie bouwsteen

Villa de Leyva en de zoutkathedraal

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks