Popayán, ‘La Ciudad Blanca’

Indrukwekkend & koloniaal

Indrukwekkend & koloniaal

Popayán, ‘La Ciudad Blanca’

Popayán is een kleine, rustige koloniale stad. Bekend om haar vele witte kalkstenen huizen, kerken & kloosters; vandaar de bijnaam de ‘Witte Stad’! Het stadscentrum is, na Cartagena, het meest indrukwekkende en best bewaard gebleven koloniale centrum van Colombia. Popayán is in de 17e eeuw gebouwd door rijke Spaanse families. Zij werden aangetrokken door het milde klimaat van Popayán, nog steeds is het een rustige, koele en aantrekkelijke stad voor vele reizigers!

Deze bouwsteen duurt 2 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Popayán

Vandaag kom je aan in de koloniale parel Popayán, in het zuidwesten van Colombia. De meeste reizigers komen per bus vanuit het mysterieuze San Agustin, in het zuiden van Colombia. Het koele klimaat, de prachtige gebouwen en het compacte en overzichtelijke centrum nodigen uit om alles wandelend te verkennen en heerlijk rond te dwalen.

Dag 2

Vrije dag

Bezoek vandaag zeker de Iglesia de Ermita, de oudste kerk van de stad en de Iglesia de San Francisco, de mooiste kerk van de stad! Popayán heeft een van de oudste universiteiten van het land, de Universidad del Cauca, met studenten uit het hele land. 

Als je op een dinsdag in Popayán bent, kun je een uitstapje maken naar de markt in Silvia. Hier komen indianen in traditionele klederdracht vanuit de bergen naartoe om hun spullen te verkopen en zelf inkopen te doen! Als je na deze bouwsteen naar Cali reist, is het handig om deze markt onderweg naar Cali te bezoeken!

 

 

 

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Vandaag is deze bouwsteen afgelopen, en kun je verder reizen door Colombia. De meeste reizigers plannen hun verblijf in Popayán tussen de bouwstenen San Agustín en Cali.

Inclusief

  • Twee hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Popayán, ‘La Ciudad Blanca’

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks