Medellín, stad van de eeuwige lente

Modern & Innovatief

Modern & Innovatief

Medellín, stad van de eeuwige lente

Medellín wordt vaak ‘de Stad van de Eeuwige Lente’ genoemd; door haar ligging in een vallei omringd door bergen heerst hier een heerlijk klimaat! Deze tweede stad van Colombia is een moderne en schone stad, gericht op de toekomst.

In 2013 is de stad door The Wall Street Journal uitgeroepen als ‘Innovative City of the Year’, en het is duidelijk dat de stad er in is geslaagd om haar roemruchte verleden af te werpen.

Medellín is ook de geboortestad van de wereldberoemde artiest Fernando Botero. Hij woont nu in Parijs, zijn kenmerkende kunst hangt in musea over de hele wereld, maar in Medellín vind je zijn werk terug op elke hoek van de straat. Hoogtepunt is het Botero Plaza, waar tientallen bronzen beelden van Botero te vinden zijn!

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Medellín

Vandaag kom je aan in Medellín, een stad met een heerlijk klimaat. Het is de tweede stad van Colombia en alles hier ademt vernieuwing uit. Iedereen kent de slechte naam uit het verleden, maar de stad heeft zichzelf opnieuw uitgevonden, en flink geïnvesteerd in kunst en cultuur. Medellín heeft internationale universiteiten, meerdere musea en vele prachtige ‘Parque’s’ en ‘Plaza’s’, overal vind je kunstwerken.

Dag 2

Vrije dag

Medellín is de enige stad in Colombia met een metrolijn, dit maakt het redelijk eenvoudig om veel van de stad te zien in korte tijd. Ook is er een hop-on/hop-off bus voor toeristen waarmee je snel langs de bezienswaardigheden wordt gebracht. We raden je aan om in ieder geval een bezoek te brengen aan het Museo de Antioquia waar veel Colombiaans en koloniaal werk te vinden is, met natuurlijk ook veel kunst van de wereldberoemde kunstenaar Botero. Het museum ligt aan het Botero Plaza, waar tientallen bronzen beelden in de open lucht te vinden zijn! Bij het metrostation Universidad kun  je de prachtige Jardin Botanico (Botanische Tuinen) bezoeken. Een echte aanrader is het om aan het einde van de middag met de ‘Metrocable‘ (een kabelbaan) naar Santo Domingo te gaan voor een prachtig uitzicht over de stad, terwijl je de zon ziet ondergaan.

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Vandaag is deze bouwsteen afgelopen en kun je je reis door Colombia vervolgen. Vanuit Medellín kun je naar de jungle bij Rio Claro reizen, of per vliegtuig naar Cartagena of Santa Marta.
Mocht je tijd hebben om het verblijf in Medellin te verlengen, dan is een excursie naar Guatape & El Peñol een aanrader!

Inclusief

  • Twee hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Medellín, stad van de eeuwige lente

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks