Ciudad Perdida, trekking naar de verloren stad

Uitdagend & Bijzonder

Uitdagend & Bijzonder

Ciudad Perdida, trekking naar de verloren stad

Tijdens deze 4-daagse trekking door de Sierra Nevada van Colombia bezoek je de Ciudad Perdida ofwel de verloren stad. Deze eeuwenoude stad werd pas in 1972 herontdekt door schatzoekers, maar de lokale Tayrona indianen wisten natuurlijk al veel langer van deze plek.

De Tayrona’s hebben het vermoedelijk 660 jaar na de geboorte van Christus gebouwd en hebben hier tot ongeveer 1500 gewoond. De toegang tot de stad kan alleen worden bereikt na een trektocht van 44 km en een beklimming van zo’n 1200 stenen traptreden door dichte wildernis. Het is een bijzondere tocht met veel klimmen en dalen over soms glibberige paden, maar de schoonheid van de omgeving is onvergetelijk!

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 4 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Transfer naar Mamey & start trekking

Je wordt ’s morgens door je gids opgehaald in Santa Marta. Een 2 uur durende rit per 4×4 brengt je over deels onverharde wegen naar Mamey (Machete Pelao). Hier heb je tijd om even rond te kijken. Na de lunch begint de trekking met een bijna 8 km lange wandeling naar het eerste kamp, waar je de nacht zult doorbrengen. De route loopt grotendeels omhoog, afhankelijk van je conditie, is het zo’n 3 tot 5 uur lopen. In het kamp zal de gids meer vertellen over het verloop van de trekking en over de inheemse cultuur en het leven in de Sierra Nevada.

Dag 2

Trekking naar Paraiso Teyuno

Vandaag is de zwaarste wandeldag. Je begint daarom al vroeg aan het eerste deel, een tocht van ruim 7 kilometer naar kamp 2, waar je 3 tot 5 uur over doet. Onderweg kom je mensen van de Kogui stam tegen. Aangekomen in het tweede kamp, kun je even bijkomen en kennis maken met de plaatselijke bevolking. Na de lunch en wat tijd om te rusten, loop je verder naar het volgende kamp bij Paraiso Teyuno, de heilige stad van de Tayrona’s. Onderweg kun je genieten van de flora en fauna van de Sierra Nevada. Het kamp iligt aan de Buricatas rivier. Neem een verfrissende duik en je voelt de vermoeidheid weer van je afglijden!

Dag 3

Bezoek Ciudad Perdida

Na een vroeg ontbijt begin je aan de klim over de 1.200, door de Tayrona’s gebouwde, traptreden naar Ciudad Perdida. Eenmaal boven krijg je alle tijd om deze heilige plek goed te bekijken. Rond 11 uur wandel je terug naar kamp 3 voor de lunch. In de middag volgt de afdaling naar kamp 2 waar je de nacht zult doorbrengen.

Dag 4

Trekking terug naar Mamey

Vandaag gaat de route grotendeels bergafwaarts terug naar Mamey, waar je rond 12 uur zult arriveren. Daar wordt de trekking afgesloten met een heerlijke lunch, waarna je terug wordt gebracht naar Santa Marta. Je kunt kiezen voor een paar dagen relaxen aan het strand of verder reizen naar Koloniaal Cartagena.

Inclusief

  • Transfer vanuit Santa Marta naar Mamey en v.v.
  • Trekking met Spaanssprekende gids in internationaal gezelschap
  • Verblijf in cabana’s met hangmatten en dekens
  • Alle maaltijden tijdens de trekking (van de lunch op dag 1 tot en met de lunch op dag 4), snacks en fruit tijdens de trekking en drinkwater

Locatie bouwsteen

Ciudad Perdida, trekking naar de verloren stad

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks