Amazone: bezoek aan de jungle bij Leticia

Natuur & dieren

Natuur & dieren

Amazone: bezoek aan de jungle bij Leticia

Tijdens deze Colombia bouwsteen maak je kennis met de prachtige Amazone jungle bij Leticia! Je maakt wandelingen, gaat op zoek naar rivierdolfijnen en bezoekt de inheemse ‘Las Ticunas’ Indianenstam van Macedonia.

Bij deze bouwsteen verblijf je in een unieke drijvende lodge bij Leticia (bij de vierdaagse bouwsteen een extra nacht in een boomhut), diep in de Amazone, vlakbij de grens met Peru en Brazilië. Een bezoek aan de jungle van de Amazone mag eigenlijk niet ontbreken in je Colombia reis!

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst op de luchthaven, transfer naar de lodge & wandelingen met gids

Na aankomst op de luchthaven van Leticia (vlucht is exclusief) word je naar de haven gebracht. Na een korte rit per boot op de Amazone rivier word je afgezet bij de drijvende lodge Kurupira. Hier kun je eerst genieten van een welverdiende lunch. Na de lunch staat meteen een wandeling op het programma, een goede kennismaking met de natuurlijke omgeving waar je de komende nachten verblijft. Na het diner maak je een avondwandeling om op zoek te gaan naar onder andere alligators.

Dag 2

Verblijf in de lodge & excursies door het regenwoud

’s Ochtends staat een bezoek aan La Isla de los Micos (Monkey Island) op het programma, waar een kolonie kapucijnaapjes leeft (ca. 1,5 uur varen). Hier bezoek je ook de inheemse ‘Las Ticunas’ Indianenstam van Macedonia. Je luncht bij Puerto Nariño, het dorp heeft goede wandelpaden en vanaf de hoogste heuvel heb je een prachtig uitzicht over de jungle. Vervolgens bezoek je de Tarapoto meren en ga je op zoek naar de bijzondere roze rivierdolfijnen (de Orinocodolfijnen) die in dit gebied leven. Wie weet zie je ook wel een ‘Pirarucu’, de grootste zoetwatervis van heel Zuid-Amerika die ook in de Tarapoto meren leeft. Halverwege de middag reis je weer terug naar de lodge en heb je een vrije avond.

 

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Leticia gebracht en vervolg je de reis door Colombia.

Eventueel kan je de bouwsteen met een dag verlengen. Je bezoekt dan extra het Maracha Reserve gebracht, dit reservaat ligt aan de andere kant van de Amazonerivier. ’s Avonds verblijf je in een eenvoudige boomhut op circa 11 kilometer van Leticia, een bijzondere ervaring! 

 

Inclusief

  • Twee overnachtingen in drijvende lodge, verblijf in een standaard-'kamer' met eigen badruimte inclusief ontbijt en diner
  • Transfers van en naar vliegveld
  • Excursies volgens programma
  • Spaanssprekende gids
  • 1x lunch op dag 2

Locatie bouwsteen

Amazone: bezoek aan de jungle bij Leticia

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks