Van Chengdu naar Hongkong

22-daagse reis door fascinerend China

Super afwisselend 

China is groots en divers 

In een kleine 3 weken reis je per bus, trein en vliegtuig van Chengdu naar Hongkong in het zuiden van China! Deze rondreis start in Chengdu. Vervolgens ga je per privé-auto met chauffeur via het Panda Centrum naar het dorpje Leshan. De volgende stop is Mount Emeishan. Na terugkeer in Chengdu reis je per vliegtuig door naar Lijiang. Vanuit hier neem je de bus naar Dali, een sfeervol oud plaatsje.

Vervolgens ga je met de trein naar de plaats Kunming. Vanaf Kunming heb je een binnenlandse vlucht naar Guilin. Na aankomst in Guilin reis je per privé-auto langs de Dong- en Miao-minderheden naar het schilderachtig gelegen Yangshuo, en tot slot per trein naar het moderne Hongkong!

 • 1
  Chengdu

  Aankomst in Chengdu, transfer naar hotel

  Je vliegt op Chengdu, een vlucht van ongeveer 10 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  1 uur
  Chengdu
 • 2
  Chengdu

  Vrije dag in Chengdu

  Chengdu is in korte tijd veranderd in een moderne stad met enorme wolkenkrabbers en westerse winkelcentra. Deze stad is misschien wel het meest bekend vanwege de panda’s en de vele theehuizen. De theehuizen zijn in alle parken en tempels te vinden, en makkelijk te bereiken per fiets of openbaar vervoer.

  02
  1 nacht
 • 3
  Leshan

  Per privé-auto met chauffeur naar het Panda Centrum, door naar Leshan

  Vandaag ga je eerst naar het Panda Centrum aan de rand van Chengdu. Om de ergste drukte voor te zijn en de panda’s actief te zien, word je al vroeg opgehaald in het hotel. Na een paar uur genieten van de spelende panda’s, vertrek je per auto met chauffeur naar het dorpje Leshan waar één van de grootste Boeddhabeelden ter wereld staat.

  Hier kun je een boottocht maken naar de grote Boeddha die is uitgehakt in de rode rotsen. Het beeld is meer dan 70 meter hoog en je kunt het zowel van de wal bekijken, als vanuit de boot tijdens een tochtje over de rivier.

  03
  1 nacht
  5 uur
 • 4
  Emeishan

  Per privé-auto met chauffeur naar Mount Emeishan

  Je reist verder naar Mount Emeishan, een zeer heilige berg voor de Chinezen, met een top van meer dan 3100 meter hoogte. Je overnacht in het dorpje vlakbij de berg.

  04
  1 nacht
  3 uur
 • 5
  Chengdu

  Per privé-auto met chauffeur terug naar Chengdu

  Je kunt vandaag Mount Emeishan nog beklimmen (of kies voor de stoeltjeslift) voordat de chauffeur je weer terugbrengt naar Chengdu.

  05
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 6
  Lijiang

  Vlucht naar Lijiang

  Vandaag ga je vanuit Chengdu met een binnenlandse vlucht naar Lijiang. De rest van de dag kun je gebruiken om de heerlijke stad Lijiang te verkennen!

  06
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 7
  Lijiang

  Vrije dag in Lijiang

  Bij helder weer kun je vanuit de stad de besneeuwde hoge pieken van het Yulonggebergte zien liggen. Lijiang is het centrum van de Naxi-minderheid, een volk met een zeer interessante en karakteristieke cultuur die hier zeer goed bewaard is gebleven.

  07
  1 nacht
 • 8
  Lijiang

  Vrije dag in Lijiang

  Lijiang wordt steeds meer door Chinese toeristen ontdekt, maar ook hier zijn voldoende mogelijkheden om de drukte te ontvluchten. Het oude centrum, een wirwar van steegjes, kanalen en smalle straatjes, met houten huizen, restaurantjes en traditionele houtwerkplaatsen, staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

  08
  1 nacht
 • 9
  Dali

  Per bus naar Dali

  In de ochtend vertrekt de bus naar Dali. Het uitzicht onderweg is fascinerend, je reist dwars door de bergen, langs prachtige rijstvelden en door vele kleine dorpjes! 

  09
  1 nacht
  3 uur
 • 10
  Dali

  Vrije dag in Dali

  Dali is een sfeervol oud stadje en is fraai gelegen tussen het Er Hai-meer en de Cang Tang-bergen. In Dali zelf leven veel Bai, die gekleed gaan in prachtige zelf geweven kleding. De stad wordt ook steeds meer ontdekt door zowel buitenlandse als Chinese toeristen, het kan daarom soms druk zijn. Het leuke is dat je hier gemakkelijk een fiets kunt huren om de drukte in je eigen tempo te ontvluchten en ook de omgeving te verkennen.

  10
  1 nacht
 • 11
  Dali

  Vrije dag in Dali

  Maak vooral een boottocht op het meer! ’s Avonds zijn veel toeristen weer weg, maar in Dali blijft het gezellig. In Foreigner Street wemelt het van de westerse cafés en restaurants, misschien vind je het leuk om weer eens een goede espresso te drinken of een stuk pizza te eten!

  11
  1 nacht
 • 12
  Kunming

  Per trein van Dali naar Kunming

  Vandaag reis je verder per trein naar Kunming, een rit van ca. 2,5 uur. In de middag kom je aan bij je hotel.

  12
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 13
  Kunming

  Vrije dag in Kunming

  De stad Kunming heeft een zeer mild klimaat en wordt daarom ook wel de ‘Stad van de Eeuwige Lente’ genoemd. De meest bekende bezienswaardigheid in de buurt van Kunming zijn de rotspunten van het Stenen Woud van Shilin.

  13
  1 nacht
 • 14
  Longji Titian

  Vlucht van Kunming naar Guilin, per privé-auto met chauffeur naar Longji Titian

  Vanuit Kunming vlieg je per binnenlands vlucht naar Guilin. Vanuit Guilin rijd je met een privé-auto met chauffeur naar de omgeving van Longji Titian. Onderweg kan je genieten van de prachtige uitzichten. Hoe dichter je bij Longji Titian komt, hoe hoger en steiler de bergen, bedekt met rijstterrassen, worden. Een werkelijk prachtig gezicht!

  De chauffeur zet je af bij de trappen onderaan het dorpje Ping’An, vanaf hier kan je naar boven klimmen (ca. 15 minuten) over een rotstrap, naar het dorpje Ping’an,. Als je dat wilt, is het mogelijk om dragers tegen betaling de bagage omhoog te laten brengen. Vanmiddag kun je misschien alvast een mooie wandeling maken naar de prachtige uitzichtpunten over de terrassen!

  14
  1 nacht
  2 uur
 • 15
  Longji Titian

  Vrije dag in Longji Titian, Ping’An

  Vandaag heb je de hele dag om de spectaculaire Longji terrassen te bekijken. Overal waar je kijkt in de omgeving zie je de rijstterrassen! Sta vroeg op, want vooral het ochtendlicht is prachtig. Er zijn verschillende wandelingen die je kunt maken, langs riviertjes en rijstakkers met ploegende ossen, over kronkelende paadjes met de mooiste uitzichten! Geniet ook van de traditionele en kleurrijke kleding van de bevolking!

  15
  1 nacht
 • 16
  Yangshuo

  Per privé-auto met chauffeur naar Yangshuo

  Vandaag loop je weer via de trap naar beneden, waar een auto met chauffeur op je staat te wachten voor de ongeveer vier uur durende rit naar Yangshou, een prachtige tocht langs karstbergen en heuvels met rijstvelden. Yangshou is een gezellig, maar wel toeristisch stadje, een zeer populaire bestemming bij zowel buitenlandse en Chinese toeristen. Het ligt prachtig: midden in het karstgebergte, aan de Li-rivier.

  16
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 17
  Yangshuo

  Vrije dag in Yangshuo

  De grillig gevormde karstbergen die als losstaande rotspunten omhoog lijken te komen uit de groene rijstvelden met de daaromheen stromende rivieren; dit fotogenieke landschap leent zich heel goed voor prachtige fietstochten!

  17
  1 nacht
 • 18
  Yangshuo

  Vrije dag in Yangshuo

  Natuurlijk kun je hier een boottocht op de rivier met een bamboo raft. Je kunt je hier verder te goed doen aan een gerecht naar keuze (Westers of Chinees of ….) in één van de vele cafés die het dorp rijk is.

  18
  1 nacht
 • 19
  Hong Kong

  Per trein van Guilin naar Hongkong

  Per transfer wordt je naar het treinstation van Guilin gebracht. Vanuit Guilin neem je de hoge snelheidstrein naar Hongkong, een rit van ca 3,5 uur.

  19
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 20
  Hongkong

  Vrije dag in Hongkong

  Vroeg op want er valt veel te zien in deze bruisende metropool. Ga met de tram naar Victoria Peak en bekijk de vele wolkenkrabbers van een afstand, breng een bezoek aan de oude Chinese tempels, ‘shop ‘till you drop’ in de vele moderne shopping malls en bestel een lekker gerecht in één van de vele restaurants die Hongkong rijk is.

  20
  1 nacht
 • 21
  Hongkong

  Vrije dag in Hongkong

  Als de stad teveel op je af komt, kan je je altijd even terugtrekken in een van de natuurparken rondom de stad. Er is genoeg te zien en te doen!

  21
  1 nacht
 • 22
  Hongkong

  Seat in bus transfer naar het vliegveld, vertrek Hongkong

  De rondreis is jammer genoeg ten einde. Vandaag word je met een transfer naar het vliegveld van Hongkong gebracht om vervolgens terug naar Amsterdam te vliegen.

  22
  1 uur

Inclusief

 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Genoemde transfers 
 • Verblijf in 1 x tweepersoonskamer
 • Hotelovernachtingen exclusief ontbijt
 • Bustickets zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Treintickets zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Genoemd vervoer per privé auto met chauffeur
 • Lijiang: Ancient Town Protection Fee á € 15,- p.p.
   

Locatie rondreis

Van Chengdu naar Hongkong

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks