buitenkant Verboden stad met water en torentje Peking

Door het noorden van China, per trein

Bezoek Beijing, Pingyao en Xian per trein

Bezoek Beijing, Pingyao en Xian per trein

Door het noorden van China, per trein

Deze bouwsteen begint met twee nachten in Beijing, omdat in deze stad zo veel te zien is dat je eigenlijk altijd te kort tijd hebt! Daarna reis je per trein naar Pingyao, een bijzonder goed bewaard gebleven traditionele Chinese stad, en daarom door UNESCO tot Cultureel Werelderfgoed is verklaard.

Dan reis je weer verder per trein, nu naar Xian, waar je natuurlijk de grootste bezienswaardigheid -het Terracotta Leger- met eigen ogen wilt zien! Dit leger was onderdeel van het graf van Qin Shihuang, de eerste keizer van China. In Xian eindigt deze bouwsteen.

Deze bouwsteen duurt 6 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vrije dag

Deze dag in Beijing kun je ideaal gebruiken om (verder) kennis te maken met deze unieke stad! Bezoek bijvoorbeeld het Plein van de Hemelse Vrede, een goede kennismaking met China. Slenter door de Verboden Stad, huur een ‘audiotour’ ingesproken door Roger Moore en waan je in ver vervlogen tijden. Of pak een middag de fiets en verdwaal door de nog paar overgebleven oude wijken van Beijing.

Dag 2

Vrije dag

Een bezoek aan de buiten de stad gelegen Chinese Muur mag je ook zeker niet missen. Het uitzicht vanaf de Muur is overweldigend. 

Dag 3

Per trein van Beijing naar Pingyao

In circa 4 uur reis je per trein vanuit Beijing naar Pingyao, een traditionele Chinese stad, door UNESCO tot Cultureel Werelderfgoed verklaard. Hier vind je nog vele goed bewaard gebleven monumentale koopmanshuizen in de ommuurde oude binnenstad. Je kunt hier heerlijk in je eigen tempo ronddwalen, vergeet ook niet om de stadsmuur van Pingyao te beklimmen, vanaf dit hoge punt heb je een prachtig uitzicht over de oude stad.

Dag 4

Vrije dag

Beklim de oude stadsmuur nog een keer, wandel wat rond en bezoek een van de talloze restaurantjes.

Dag 5

Per trein vanuit Pingyao naar Xian

Deze twee dagen kun je genieten van de meest historische stad van China met de mooie Trommel- en Bel Toren, waarvandaan ooit vijandige legers gezien konden worden. Uiteraard is de grootste bezienswaardigheid van Xian het Terracotta Leger. Dit leger was onderdeel van het graf van Qin Shihuang, de eerste keizer van China.

Dag 6

Vrije dag

Geniet van een vrije dag in Xian, bezoek de vele winkels, restaurantjes en de diverse wijken die de stad kent.

Inclusief

  • Verblijf in 1 x tweepersoonskamer            
  • Hotelovernachtingen Beijing inclusief ontbijt            
  • Hotelovernachtingen Pingyao en Xian exclusief ontbijt            
  • Treintickets zoals genoemd in het reisvoorstel, 2de klasse softseat         
     

Locatie bouwsteen

Door het noorden van China, per trein

Maudy Zuidema - OutSight Travel

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks