Chili: Noord naar Zuid

21-daagse reis langs de hoogtepunten van Chili

Unieke landschappen van de Atacama woestijn naar de bergen van Patagonie

Rondreis door Chili

Tijdens deze rondreis ga je langs de hoogtepunten van Chili.

Je reis begint in Santiago de Chili waarna je doorvliegt naar San Pedro de Atacama in het noorden, waar je de Valle de la Luna en Tatio-geisers bezoekt. De Atacama woestijn is een van de droogste gebieden op aarde.

Vervolgens reis je naar het prachtige merengebied, waar je per huurauto de Chileense en Argentijnse kant gaat ontdekken. Je begint in Temuco en rijdt verder naar Pucon, waar je heerlijk kunt wandelen en de verschillende warmwaterbronnen kunt bezoeken. Je rijdt dan de grens over naar San Martin de los Andes en door groene bossen en langs mooie meren kom je naar Villa La Angostura. Terug in Chili geniet je van de prachtige natuur in Puyehue en Puerto Varas.

Je levert de auto in in Puerto Montt en vliegt helemaal naar het zuiden, naar Patagonie. Vanuit Punta Arenas rij je per huurauto naar Puerto Natales en bezoek je Torres del Paine National Park. De reis eindigt in de havenstad Valparaiso, van waaruit waar je weer terug vliegt. 

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek per vlucht

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Santiago de Chile, een vlucht van ongeveer 18 uur waarbij je de volgende dag aankomt. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden.  

   

  01
  1 nacht
  18 uur
  Amsterdam
 • 2
  Santiago de Chile

  Aankomst en transfer naar hotel

  Na aankomst op het vliegveld van Santiago word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt voor de eerste overnachting. Santiago is een bruisende stad, waar je de sfeer van Chili kunt proeven. Santiago heeft een prachtige ligging, met op de achtergrond de met sneeuw bedekt toppen van het Andes gebergte. Het koloniale centrum, de prachtige parken en de musea wachten erop om bezocht te worden. ’s Avonds flaneren de Chilenen op het Plaza de Armas, altijd een prima gelegenheid om een praatje te maken met de ‘locals’.

  02
  1 nacht
  1 uur
 • 3
  San Pedro de Atacama

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Calama, transfer naar San Pedro de Atacama

  Het gezellige dorp San Pedro de Atacama is een kleine oase midden in de Atacama woestijn. Je komt op het vliegveld van Calama aan en vanuit daar ga je met een transfer verder naar San Pedro. Deze rit duurt nog ongeveer 1 uur. 

  Als je liever zelf rijd, dan kunnen we voor de komende 3 dagen ook een huurauto voor je regelen. Geef dit dan aan bij de landenspecialist. 

  03
  1 nacht
  2 uur
 • 4
  San Pedro de Atacama

  Excursie naar Valle de la Luna

  Geniet van de vrije ochtend en slenter door het stadje. Vandmiddag maak je een excursie door de Atacama woestijn, onder begeleiding van een gids. Je rijdt naar de indrukwekkende Valle de la Luna, waar de natuur de vreemdste vormen van de rotsen heeft gemaakt. Het is hier zo droog dat je het idee hebt dat je rondwandelt op de maan! Je kunt een optionele wandeling maken naar een van de immens grote zandduinen in deze vallei, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt en de zonsondergang kunt bewonderen. ’s Avonds word je weer naar je hotel gebracht. 

  04
  1 nacht
 • 5
  San Pedro de Atacama

  Excursie naar de geisers van El Tatio

  Vandaag maak je in alle vroegte (ca. 05.00 uur) een excursie naar de spuitende geisers van El Tatio, de hoogste geisers ter wereld op ruim 4000 meter. Na ongeveer twee uur rijden kom je bij El Tatio. Het gebied vol stoomgaten en geisers in combinatie met de opkomende zon zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Terwijl je rondwandelt, beginnen de geisers te werken. Geniet van dit indrukwekkende fenomeen! Na het ontbijt kun je rondlopen en, afhankelijk van de activiteit van de vulkaan, kun je een bad nemen in één van de warme thermale baden (zorg dus dat je badkleding en een handdoek meeneemt). Op de terugweg stopt de bus in het kleine dorpje Machuca waar de bewoners nog in traditionele huizen wonen. Rond 13.00 uur ben je terug in San Pedro, vanmiddag kun je lekker door het dorp slenteren. Of, als het weer het toelaat, kun je lekker relaxen bij het zwembad van je hotel!

  05
  1 nacht
 • 6
  Pucon

  Transfer naar vliegveld Calama, vlucht naar Temuco, ophalen huurauto, door naar Pucon

  Je hebt in de ochtend een transfer naar het vliegveld van Calama. Via Santiago de Chile vlieg je naar Temuco. Na aankomst op het vliegveld haal je de huurauto op. Je rijdt naar het plaatsje Pucon. Het stadje is gelegen aan de voet van de Villarrica vulkaan en ligt ten oosten van het Villarrica meer. Dit meer wordt omgeven door een groot bos en besneeuwde vulkanen, perfect voor een mooie wandeling door de natuur!

  06
  1 nacht
  5 uur
 • 7
  Pucon

  Vrije dag in Pucon

  Een aanrader om vandaag te beginnen met een wandeling door het Huerquehue National Park, hier kan je de beroemde Aracaria bomen van dichtbij zien. Daarna is het leuk om te relaxen bij een van de vele warmwaterbronnen. Een goede combinatie van actief en relaxen in het mooie gebied van Pucon!

  07
  1 nacht
 • 8
  Pucon

  Vrije dag in Pucon

  Er is genoeg keuze in Pucon voor verschillende buitenactiviteiten. Een spectaculaire ervaring is de beklimming van de 2.845 meter hoge Villarrica vulkaan. Tijdens de beklimming heb je prachtige uitzichten over de regio. Je ziet de omliggende meren, bergen en de andere vulkanen. Het hoogste punt van de route is 2200 meter. Als je eenmaal boven bent, kun je vanaf de kraterrand het roodgloeiende lava zien borrelen. Voor deze excursie is een goede conditie vereist. Je kunt ook gaan raften op de Trancura rivier of een canopy tocht maken. Dit is een spannende tocht van ongeveer 1,5 uur die je meeneemt de rivier af met spectaculaire passages bij watervallen en stroomversnellingen.

  08
  1 nacht
 • 9
  San Martin de los Andes

  Per huurauto naar San Martin de Los Andes

  Vanuit Pucon rijd je dwars over de Andes naar San Martin de Los Andes in Argentinië. Het landschap tussen Chili en Argentinië zie je veranderen wanneer je de bergen passeert. De groene, uitgestrekte bossen van het Villarrica National Park maken plaats voor de droge maar kleurrijke pampa’s van het Lanín National Park. Tijdens de rit zal de grote Lanín vulkaan snel te zien zijn, terwijl je door de spectaculaire bossen rijdt die aan de voet van deze vulkaan liggen. In de middag bereik je het plaatsje San Martin de Los Andes, gelegen aan het Lácar meer.

  09
  1 nacht
  7 uur
 • 10
  Villa La Angostura

  Per huurauto naar Villa La Angostura

  Tijdens de rit van vandaag rijd je langs 7 prachtige meren en door twee nationale parken; Lanin en Nahuel Huapi. De (deels onverharde) ‘Seven Lake Route’ brengt je naar het rustige dorpje Villa La Angostura aan het Nahuel Huapi meer. Hier raden we aan om het schiereiland Quetrihué te bezoeken, dit schiereiland is vooral bekend om de prachtige Myrtle bomen.

  10
  1 nacht
  3 uur
 • 11
  Puyehue

  Per huurauto naar Puyehue

  Je rijdt terug naar Chili over de Cardenal Antonio Samoré pas. Hier steek je over van het Nahuel Huapi National Park naar het Chilean Puyehue National Park. Je overnacht vanavond in het plaatsje Puyehue.

  11
  1 nacht
  3 uur
 • 12
  Puyehue

  Vrije dag in Puyehue

  Vandaag heb je de hele dag om te genieten van het landschap rond het Puyehue meer en het gelijknamige nationale park. Er zijn hier verschillende mooie wandelroutes, het park is ongeveer 220,000 hectare en er zijn natuurlijke warmwaterbronnen, vulkanen en mooie, groene, uitgestrekte bossen.

  12
  1 nacht
 • 13
  Puerto Varas

  Per huurauto naar Puerto Varas

  Na een korte reis landinwaarts, langs het Rupanco meer, rijd je langs de grens van het Llanquihue meer: een van de grootste meren van heel Zuid-Amerika. Onderweg naar Puerto Varas kan je nog stoppen bij het stadje Puerto Octay, vooral bekend door de Duitse invloeden die je er nog steeds terugvindt. Je rijdt verder richting het charmante stadje Frutillar en richting de Osorno vulkaan. Dit is dezelfde route die de Duitse kolonisten, eeuwen geleden, ook volgden. Een alternatieve route is via het Vicente Pérez Rosales National Park. Hier kun je een leuke wandeling maken, een van de hoogtepunten van het nationale park zijn de watervallen van Petrohué. Je eindigt in het gezellige stadje Puerto Varas aan het Llanquihue meer, waar je overnacht.

  13
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 14
  Puerto Natales

  Naar Puerto Montt, inleveren huurauto, vlucht naar Punta Arenas, afhalen huurauto, naar Puerto Natales

  Vandaag rijd je in een uur naar het plaatsje Puerto Montt. Hier lever je de huurauto in op het vliegveld en vlieg je verder naar Punta Arenas. Vanuit het vliegveld in Punta Arenas rij je per huurauto in ongeveer drie uur naar Puerto Natales, uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nationale Park Torres del Paine. In de avond kun je een mooie wandeling maken langs de promenade en een gezellig restaurant voor diner gaan zoeken.

  14
  1 nacht
  2 uur
 • 15
  Torres del Paine

  Per huurauto van Puerto Natales naar Torres del Paine National Park

  In de ochtend vertrek je richting Torres del Paine. Onderweg kunt je de Cueva del Milodon bezoeken. Deze grot werd ontdekt door een ontdekkingsreiziger in 1895. Hij vond een stuk huid van een prehistorisch dier genaamd "Mylodon" van 10.000 jaar oud. Daarna rij je verder naar Laguna Amarga, de ingang van het indrukwekkende Torres del Paine Nationale Park. Als je het park binnen komt rijden, wachten de ruige rotspieken en gletsjers je al op. Je kunt met je huurauto verder rijden naar Pudeto, waar je een wandeling kunt maken naar Cuernos del Paine of het Salto Grande uitzichtpunt. Je verblijft de komende twee nachten in het park.

  15
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 16
  Torres del Paine

  Vrije dag in Torres del Paine National Park

  Vandaag heb je een hele dag om op eigen gelegenheid het park te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar het uitzichtpunt op de ijsbergen van de Grey Glacier. Ook Castillo Hill, Sarmiento Lake en Nordenskjold Lake zijn hoogtepunten die je kunt gaan bekijken! Of wandel naar het uitzichtpunt Las Torres, een pittige dagtocht naar een van de hoogtepunten van dit gebied.

  16
  1 nacht
 • 17
  Punta Arenas

  Per huurauto naar Punta Arenas

  Je hebt vandaag nog een halve dag om in het park door te brengen. Geniet van alles wat je ziet en maak nog wat mooie foto’s! Daarna reis je terug naar Punta Arenas, een rit van ongeveer 5 uur. Punta Arenas is een wat grotere havenstad met veel koloniale gebouwen en een gezellig stadspark. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog een bezoek brengen aan het Magallanes museum of maak een wandeling naar de Mirador de Santa Cruz, van waaruit je een mooie uitzicht over de stad hebt.

  17
  1 nacht
  5 uur
 • 18
  Valparaiso

  Inleveren huurauto, vlucht naar Santiago, transfer naar hotel

  Vandaag lever je de huurauto weer in op het vliegveld van Punta Arenas om vanuit daar terug te vliegen naar Santiago de Chile. Bij aankomst volgt een transfer naar de havenstad Valparaiso. De rest van deze dag is ter vrije besteding in deze kleurrijke stad aan de Grote Oceaan. Gebouwd op heuvels een voorzien van gekleurde huizen een leuke plek om deze reis af te sluiten. 

  18
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 19
  Valparaiso

  Valparaiso

  Vandaag wederom een dag ter vrije besteding in Valparaiso, een sfeervolle havenstad met felgekleurde huizen op heuvels. Dwaal door de smalle kronkelende straten, geniet van de verse vis op de lokale markt of neem een van de vele ‘ascensores’ die je naar de top van de heuvels brengen waarna je een prachtig uitzicht op de stad en de haven hebt.

  19
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 20
  Santiago de Chile

  Transfer naar vliegveld, vertrek vanuit Santiago de Chile

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je internationale vlucht terug naar Europa waar je de volgende dag aankomt.

  20
  1 nacht
 • 21
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  Aankomst Amsterdam

  21
  18 uur

Inclusief

 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in het reisvoorstel en inclusief ruimbagage
 • verblijf in 1 x tweepersoonskamer
 • hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • genoemd vervoer gedeelde auto met chauffeur op dag 3 & 5
 • genoemd vervoer per privé auto met chauffeur
 • 12 dagen autohuur cat. C1 (Ford Eco Sport of gelijkwaardig) met airco,  incl. onbeperkt aantal km.
 • Autohuur; verzekeringen voor de auto (behoud van eigen risico van 1000 Usd), airport fee, drop off fee en cross border toestemming
 • tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd zoals
 • Halve dag bezoek aan Moon & death Valley (Int. Groep), incl. entreegelden
 • Volle dag bezoek aan El Tatio geisers (Int. Groep), incl. entreegelden
 • Engelssprekende gids tijdens excursies

Locatie rondreis

Chili: Noord naar Zuid

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks