W-Trekking in Torres del Paine National Park

Trekkingparadijs par excellence

Trekkingparadijs par excellence

W-Trekking in Torres del Paine National Park

De W-Trekking is de meest populaire hike in het beroemde Torres del Paine National Park. Vanuit Puerto Natales vertrek je per bus naar het park. Vijf dagen lang trek je door het park langs gletsjers, helderblauwe meren en ruige rivieren, en bewonder je de met sneeuw bedekte bergtoppen. Je overnacht in of bij Refugio’s waar je medereizigers van over de hele wereld zult tegenkomen. Een unieke trekking door een van de mooiste nationale parken van Zuid-Amerika!

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Per bus vanuit Puerto Natales naar Torres del Paine, shuttletransfer naar Las Torres, overnachting in Refugio of tent

Vanmorgen vertrek je per bus vanuit Puerto Natales naar het Torres del Paine National Park. Je rijdt al even door het park als je rond het middaguur bij Laguna Amarga aankomt, de officiële entree van het Park, waar de fee voor het Nationale Park wordt betaald. Hier stap je over op een transfer die je naar Las Torres zal brengen. Je verblijft vanavond in (of bij) Refugio Torre Central (vlakbij Las Torres).

Dag 2

Trekking naar Base Torres, overnachting in Refugio of tent (ca. 7 à 8 uur wandelen, zwaar!)

Na een goed ontbijt trek je de wandelschoenen aan en begin je aan de eerste dag van de trekking. De eerste dag is, volgens velen, de meest indrukwekkende maar ook zwaarste dag van de trekking. De eerste anderhalf uur loop je via prachtige uitzichten op Lago Nordenskjold en de bergen naar Refugio El Chileno. Hier kun je je bagage achterlaten en je weg met een dagrugzak vervolgen. Vanaf El Chileno volgt een flinke klim (800m) naar het uitzichtpunt ‘Las Torres’. Hier sta je aan de voet van de drie imposante granieten rotsen waar het park haar naam aan dankt. Aan de voet van de rotsen ligt ook een prachtig grijsblauw gletsjermeer.

Geniet hier van het adembenemende uitzicht voordat je weer afdaalt. Je overnacht vanavond in (of bij)  Refugio El Chileno of, als deze vol is, in Torre Central (twee uur extra lopen).

Dag 3

Trekking naar Los Cuernos, overnachting in Refugio of tent (ca. 4 à 5 uur, medium)

Na de zware tocht van gisteren staat er vandaag een rustigere dag op het programma. Vanuit de refugio volg je de bordjes ‘Los Cuernos’, ook wel ‘de Hoorns’. Een indrukwekkend stel bergtoppen, inderdaad in de vorm van hoorns! Deze zijn vanuit vele plekken in het park te zien. Onderweg heb je de kans om adelaars te spotten of misschien zelfs wel de Andes Condor! Het pad loopt rustig naar beneden langs de voet van de Almirante Nieto berg (2750m), waar je een prachtig uitzicht over het Nordenskjold meer hebt. Na een paar uur wandelen kom je aan bij je Refugio. Hier kun je even lekker bijkomen en energie opdoen voor de lange dag van morgen! Je overnacht vanavond in (of bij) Refugio El Chileno of de Domos El Francés,

Dag 4

Trekking naar French Valley, overnachting in Refugio of tent (ca. 10 à 12 uur, zwaar!)

Vandaag staat een wandeling door de ‘French Valley’ op het programma; een van de populairste bestemmingen van het park! Na het ontbijt begin je de wandeling door de vallei. Na ca. twee uur kom je aan bij Campamiento Italiano, waar je je bagage kunt achterlaten en met een dagrugzak verder kunt. Nog anderhalf uur verder ligt de ‘Franse gletsjer’. Je kunt zelf bedenken hoe ver je de vallei in loopt; hou in elk geval in je achterhoofd dat je ook nog verder moet lopen richting de volgende Refugio. Het weer in de vallei kan best wisselvallig zijn en snel omslaan.

In Torres del Paine zie je vaak vier seizoenen op een dag! Met goed weer is het mogelijk om na het zien van de gletsjer nog dieper de vallei in te gaan naar Mirador Britanico, volgens velen het meest indrukwekkende uitzichtpunt van het park! Je hebt een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen ‘Paine Grande, ‘Cerro Hoja’, ‘Cerro Máscara’ enz.. Via dezelfde route loop je weer grotendeels terug naar Campamiento Italiano en daarna verder naar Refugio Paine Grande, waar je overnacht.

Dag 5

Trekking naar Grey Gletsjer, (ca. 8 à 9 uur, medium), catamaran naar Pudeto, bus naar Puerto Natales, einde bouwsteen

De laatste dag van de trekking vertrek je voor een wandeling naar de indrukwekkende Grey Gletsjer. Je loopt langs het westelijke deel van het Paine massief met mooie uitzichten op Lago Grey en de omliggende bergen. Na ca. anderhalf uur kom je bij het eerste uitzichtpunt en zie je de gletsjer in de verte al liggen! Nog een kleine twee uur verder ligt het volgende uitzichtpunt, recht voor de gletsjer. Met een beetje geluk zie je hier de ijsrotsen van de gletsjer in het water vallen, spectaculair! Je loopt vervolgens dezelfde route terug naar Paine Grande om je bagage op te halen. Daarna neem je de catamaran over Lago Pehoe naar Pudeto. Hier vertrekt de bus terug naar Puerto Natales, waar deze bouwsteen eindigt.

Natuurlijk kunnen wij de aansluitende hotelovernachting in Puerto Natales voor je regelen, net als het vervolg van je reis! Steek bijvoorbeeld door naar Calafate in Argentinië of neem de bus naar Punta Arenas om vanuit daar naar Santiago de Chili te vliegen.

Inclusief

  • Transfers zoals genoemd in het reisvoorstel 
  • Entreegeld National Park
  • 4 overnachtingen in een Refugio incl. slaapzak en handdoek óf in een tent incl. slaapspullen (excl. handdoek)
  • Genoemd vervoer per catamaran
  • Genoemd vervoer per bus
  • Alle maaltijden bij de Refugio’s (ontbijt, lunchpakket & diner)

Locatie bouwsteen

W-Trekking in Torres del Paine National Park

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks