Zoutmerenexpeditie naar Bolivia

Salar de Uyuni

Salar de Uyuni

Zoutmerenexpeditie naar Bolivia

Deze bouwsteen begint met een transfer vanuit San Pedro naar de grens van Bolivia, daarna begint de expeditie: een tocht langs adembenemend mooie plaatsen door één van de meest verlaten en koude gebieden van Bolivia. Je bezoekt de meest prachtige lagunes: Laguna Verde, Laguna Blanca en Laguna Colorado en je dompelt je onder in warmwaterbronnen met uitzicht op de de Licancahur vulkaan. Je reist via de zoutvlakte van Chiguana met werkelijk fantastisch zicht op de actieve Ollagüe Vulkaan, en onderweg naar Uyuni bezoek je ook nog een zouthotel, waar (bijna) alles van zout is gemaakt. Deze bouwsteen begint in San Pedro de Atacama in Chili en eindigt in Uyuni in Bolivia.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Transfer naar grens, begin zoutmerenexpeditie

De reis begint met een transfer naar Hito Cajones, de grens van Bolivia. Vanaf de grens begint de expeditie: een tocht langs adembenemend mooie plaatsen door een van de meest verlaten en koude gebieden van Bolivia. Je bezoekt vanmiddag een aantal prachtige lagunes: Laguna Verde, Laguna Blanca en de Laguna Colorada. Onderweg zie je flamingo’s wiens roze verenpracht schel afsteekt tegen de prachtige kleuren in de lagunas! Ook ga je naar de warmwaterbronnen bij Polques, waarvandaan je een prachtig zicht hebt op de Licancahur vulkaan. Vergeet niet om badkleding en een handdoek mee te nemen! Je overnacht in een eenvoudige accommodatie in Huayllajara.

Dag 2

Zoutmerenexpeditie per jeeps

Na het ontbijt ga je verder op pad door het woestijnachtige landschap: vandaag bezoek je de zeer vaak gefotografeerde ‘Stone Tree’, een inspiratiebron voor Salvador Dalí. Dan reis je, via enkele lagunes, door het poollandschap verder naar de zoutvlakte van Chiguana waar je werkelijk fantastisch zicht hebt op de actieve vulkaan Ollagüe. Je overnacht in of vlakbij het dorpje San Juan.

Dag 3

Zoutmerenexpeditie, in de middag naar Uyuni, einde bouwsteen

Vandaag breng je eerst een bezoek aan Colchani, waar je kunt zien hoe de lokale bevolking het zout verwerkt. Vervolgens reis je door naar Isla Incahuasi (‘cactus eiland’), een prachtig eiland middenin het zoutmeer met reusachtige cactussen. Hier ga je lunchen, waarbij je uitzicht hebt over het oneindige witte zoutmeer en de cactussen. In de middag breng je een bezoek aan het zouthotel, waar (bijna) alles van zout is gemaakt. Dan reis je verder over het zoutmeer naar Uyuni, hier eindigt deze bouwsteen!

Natuurlijk kunnen we de aansluitende hotelovernachting in Uyuni voor je regelen. Er is verder weinig te beleven, maar je zult blij zijn om weer in een echt bed te slapen en te kunnen douchen. Een enkeling reist meteen door met de nachtbus, vandaar dat de overnachting niet standaard inbegrepen is in deze bouwsteen. Geef ons je voorkeur bij je aanvraag, wij maken van de aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel, en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren! Vanuit Uyuni kun je bijvoorbeeld naar La Paz reizen, of breng een bezoek aan de koloniale steden Potosí & Sucre.

Inclusief

  • 2 overnachtingen in eenvoudige accommodaties onderweg
  • Maaltijden van lunch op dag 1 tot en met ontbijt op dag 3
  • Vervoer per 4×4 landcruiser (max. 6 tot 7 personen) met lokale Engelssprekende gids/chauffeur

 

Locatie bouwsteen

Zoutmerenexpeditie naar Bolivia

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks