Self-drive Puerto Varas & Chiloé Island

Chiloé Unesco werelderfgoed

Chiloé Unesco werelderfgoed

Self-drive Puerto Varas & Chiloé Island

Self-drive Puerto Varas & Chiloé Island: per eigen huurauto rijd je naar Puerto Varas aan het Llanquihue meer waar je een paar dagen verblijft. Daarna verder naar het eiland Chiloé, het op-een-na-grootste eiland van Chili. De boottocht naar het eiland is prachtig, eenmaal op het eiland vind je de unieke houten kerken van Chiloé, ooit gebouwd door de jezuïeten, en UNESCO-werelderfgoed sinds 2000. Ook vind je hier de kleurrijke ‘palafitos’ (paalwoningen)!

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

 

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst Puerto Montt, ophalen huurauto, naar Puerto Varas

Na aankomst in Puerto Montt, haal je de huurauto op en rijd je meteen door naar Puerto Varas. Puerto Varas is een koloniaal dorpje vol Duitse invloeden, bekend als ‘stad van de rozen’. Het ligt aan het Llanquihe meer, een van de grootste meren van Chili. Je kunt langs het meer wandelen en van het prachtige uitzicht op de vulkanen Osorno en Calbuco genieten.

Dag 2

Vrije dag in Puerto Varas

Vandaag heb je een vrije dag in Puerto Varas. Rij bijvoorbeeld langs het Llanquihue meer naar Petrohue in het Vicente Perez Rosales National Park. Onderweg kan je een stop maken bij de indrukwekkende Petrohue watervallen. In het park zelf kan je verschillende wandelingen gaan maken. Je kunt verder rond het meer rijden naar Puerto Octay en Frutillar, twee andere kleine sfeervolle plaatsjes. Of je kunt een excursie maken met een catamaran over het Todos los Santos meer naar Peulla aan de Argentijnse grens.

Dag 3

Van Puerto Varas naar Castro op Chiloé Island

Het eiland Chiloé staat vandaag op de planning. Je gaat naar de haven van Pargua, waar je met de ferry oversteekt naar Chiloé island. Misschien zie je onderweg zeeleeuwen en dolfijnen, die je nieuwsgierig komen opzoeken. Een maal op het eiland ga je naar de hoofdstad Castro. Er staan hier bijzondere houten kerken en traditionele ‘palafitos‘ (paalwoningen). Ook vind je er een traditionele markt.

Dag 4

Van Castro via Dalcahue naar Chiloé National Park

Vandaag kan je een uitstapje maken naar Dalcahue met zijn prachtige waterkant en lokale markt. De kerk in Dalcahue is een van de 16 houten kerken op Chiloé en verklaard tot UNESCO werelderfgoed. Daarna rij je verder naar Chiloé National Park, een prachtig natuurgebied met duinen, rivieren, meren, een rijke fauna en flora en oneindige zandstranden. Er zijn verschillende wandelwegen door deze prachtige natuur en meer informatie krijg je bij de ingang van het park. Je overnacht in het kleine dorpje Cucao bij het Cucao meer.

Dag 5

Van Chiloé National Park naar Puerto Montt, inleveren huurauto, einde bouwsteen

Je rijdt vandaag weer terug naar Puerto Montt. Vanuit Cucao is het nog zo’n 5 uur naar Puerto Montt (inclusief de ferry overtocht). Onderweg is het leuk om een stop te maken in het stadje Ancud, bekend om de lokale markt en de San Antonio vesting. Als je nog tijd over hebt, kan je naar Punihuil rijden, waar de Humboldt- en Magellan pinguïns hopelijk op je staan te wachten. Je kunt een boottocht maken om de pinguïns van dichtbij te zien!

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • 5 dagen autohuur MITTA in een categorie C (Toyota All New Yaris sedan of gelijkwaardig), inclusief onbeperkt aantal kilometers, verzekeringen voor de auto, extra bestuurder, kosten voor het ophalen van de huurauto op het vliegveld, routebeschrijving en wegenkaart

Locatie bouwsteen

Self-drive Puerto Varas & Chiloé Island

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks