Self-drive Carretera Austral

De mooiste route van Chili

De mooiste route van Chili

Self-drive Carretera Austral

Kletterende watervallen, ruige bossen, maar ook serene rust en aqua blauwe meren; dat beleef je allemaal als je deze bouwsteen boekt. De Carretera Austral (aangegeven als Route 7) loopt van Puerto Montt tot Villa O’ Higgings. Deze bouwsteen beslaat een deel van deze fantastisch mooie route, welke je met jouw huurauto gaat ontdekken.

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 7 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst Puerto Montt, ophalen huurauto, door naar Hornopiren

Een dag vol afwisseling! Aangekomen op het vliegveld van Puerto Montt haal je de huurauto op en ga je op pad. Je rijdt langs de authentieke dorpjes Chamiza en Metri voordat je aankomt bij de haven Caleta La Arena. Hier neem je de ferry naar Caleta Puelche, de overtocht duurt ongeveer 45 minuten. Eenmaal op het vaste land, rijd je in ongeveer twee uur naar Hornopiren, waar je overnacht.

Dag 2

Naar Caleta Gonzalo

Er staan vandaag twee ontzettend mooie boottochten op het programma. De eerste boot vertrekt vanuit Caleta Gonzalo. Je vaart in ongeveer drie uur naar Leptepu. Onderweg doemt het Andesgebergte op aan de horizon en weer even daarna vaar je in alle rust door de prachtige fjorden. Na aankomst in Leptepu is het een korte rit naar de haven, waarvandaan de tweede ferry je naar de eindbestemming van vandaag zal brengen; Caleta Gonzalo.

Dag 3

Vrije dag in Caleta Gonzalo

Vandaag heb je de tijd om de omgeving te verkennen. We adviseren je om een bezoek te brengen aan het Pumalín Park; het grootste privé-natuurreservaat van Chili. In dit ruige park is van alles te vinden: denderende watervallen, diepe kloven, hoge rotsen, wilde rivieren. Het is een beleving op zich. Trek je wandelschoenen aan of huur een kano. Je overnacht vandaag weer in Caleta Gonzalo.

Dag 4

Via Risopatrón Lake, naar Puyuhuapi

Een mooie rit langs aqua blauwe meren (Lago Yelcho) en mooie bossen! Neem een omweg langs het Risopatrón meer, je zal er geen spijt van krijgen. Je overnacht een stuk verderop in Puyuhuapi.

Dag 5

Vrije dag in Puyuhuapi

Puyuhuapi is de perfecte plek om te ontspannen en er even helemaal tussenuit te zijn. De setting aan de fjord en in de buurt van Queulat National Park is fantastisch. Ga kajakken door de rustige wateren en tussen de eilanden, op zoek naar vogelkolonies en zeeleeuwen of wandel door sprookjesachtige bossen, geniet van het uitzicht op de gletsjers en meren.

Dag 6

via Queulat National Park naar Coyhaique

Hoe verder je vandaag naar het Zuiden rijdt, hoe meer het landschap veranderd. Bezoek in ieder geval het Quelat National Park met denderende watervallen afkomstig van het eeuwige ijs. Als je daar bent kun je de Quelat’s Hanging Glacier (houten hangende brug) niet overslaan! Hierna rijd je door naar de plaats waar je gaat overnachten, Coyhaique.

Dag 7

Naar Balmaceda, inleveren huurauto, einde van deze bouwsteen

Het is ongeveer een uurtje rijden naar Balmaceda, dus je hebt vandaag alle tijd. Eenmaal aangekomen in Balmaceda lever je de huurauto in op het vliegveld en vertrek je per vliegtuig naar Puerto Montt of terug naar Santiago.

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • 6 dagen autohuur MITTA in een categorie G (Toyota Rav 4 4×4 of gelijkwaardig), inclusief onbeperkt aantal kilometers, verzekeringen voor de auto, extra bestuurder, drop off kosten, kosten voor het ophalen van de huurauto op het vliegveld
  • Ferrytickets zoals in het reisvoorstel genoemd
  • Praktische reisinformatie met tips & kaartjes voor onderweg

Locatie bouwsteen

Self-drive Carretera Austral

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks