Self-drive Punta Arenas en de hoogtepunten van Patagonië

Hiken & gletsjers

Hiken & gletsjers

Self-drive Punta Arenas en de hoogtepunten van Patagonië

Na aankomt in Punta Arenas haal je de huurauto op en reis je naar Puerto Natales, dé uitvalsbasis voor een bezoek aan het Torres del Paine National Park. Je hebt de hele dag de tijd om dit park te bezoeken; je overnacht er zelfs! Vanuit El Calafate bezoek je de beroemde Perito Moreno gletsjer op de manier waarop jij dat wilt. Via de ‘Ruta Nacional 40’ rijd je weer terug waar je begon en kan het verdere avontuur beginnen.

Deze bouwsteen duurt 6 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst Punta Arenas, ophalen huurauto, naar Puerto Natales

Je komt aan in Punta Arenas, haalt je huurauto op en gaat op weg naar Puerto Natales. Als je onderweg nog tijd hebt, kan je een stop maken in Villa Tehuelches. Dit kleine dorpje werd in 1906 gesticht en sindsdien is er weinig veranderd. Puerto Natales, waar je overnacht, wordt ook wel het ‘fjord van de laatste hoop’ genoemd. Het is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nationale Park Torres del Paine.

Dag 2

Naar Torres del Paine National Park

Vandaag op pad naar een van de mooiste parken van Zuid-Amerika: Torres del Paine. De indrukwekkende rosten en de spectaculaire gletsjers zullen een enorme indruk op je achterlaten. Hoe dichterbij je bij het park komt, hoe beter je de granieten torens kunt zien. Maak in het park bijvoorbeeld een dagwandeling naar het beroemde uitzichtpunt Las Torres! Je overnacht vanavond in een refugio in het park. Zorg dat je vóór het donker aankomt.

Dag 3

Naar Calafate in Argentinië

Na een indrukwekkende dag en nacht ga je vandaag op pad naar de plaats Calafate in Argentinie. Het is een mooie, rustige rit. Onderweg kom je langs de Cerro Castillo, waar je in de buurt mooie meren en rivieren kunt vinden. Je overnacht in Calafate.

Dag 4

Vrije dag in Calafate

Vandaag heb je de hele dag de tijd om, een deel van het National Park Los Glaciares te bezoeken. Je vindt hier de Perito Moreno gletsjer, zeker een bezoek waard! De Perito Moreno is een van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld, waarvan eens in de zoveel jaar met denderend natuurgeweld een groot stuk afbreekt. Vanuit de houten platforms krijg je goede uitzichten op de indrukwekkende ijsmassa. Je kunt het pad volgen dat langs een deel van de gletsjer ligt en dat verbonden is door de verschillende platformen. Hier kun je van dichtbij genieten van de prachtige blauwe ijsmassa, soms breekt een stukje ijs af met donderend geraas. 

Je kunt ook een minitrekking op de gletsjer maken of een van onze andere excursies per boot of wandelend door de gletsjer wereld rond om Calafate. We adviseren je graag over de mogelijkheden. 

Dag 5

Naar Puerto Natales

Over de legendarische Route 40 rijd je terug naar Puerto Natales. Het is best een een lange rit en er valt veel moois te zien onderweg zoals de Mylodon grot, waar een gigantisch luipaard bij de ingang staat opgesteld.

Dag 6

Naar Punta Arenas, inleveren huurauto, einde van deze bouwsteen

Van Puerto Natales ga je weer terug naar Punta Arenas, waar je de huurauto weer inlevert. Je vertrekt vanuit hier terug naar Santiago of naar een andere mooie bestemming in Chili.

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt,
  • 6 dagen autohuur Mitta in een categorie C (Toyota All New Yaris sedan of gelijkwaardig), inclusief onbeperkt aantal kilometers, extra bestuurder, verzekeringen voor de auto, cross border fee, kosten voor het ophalen van de huurauto op het vliegveld

 

Locatie bouwsteen

Self-drive Punta Arenas en de hoogtepunten van Patagonië

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks