Self-drive langs de hoogtepunten van het noorden

Altiplano & Atacama

Altiplano & Atacama

Self-drive langs de hoogtepunten van het noorden

Ontdek het bijzondere noorden van Chili met je eigen huurauto! Je begint de reis in Arica en rijdt, met een uitstap naar de Azapa vallei, daarna door naar Putre, een klein dorpje op ongeveer 3500 meter hoogte. Je brengt een bezoek aan het Lauca National Park waar je meer dan 130 soorten vogels vindt. Na deze kakofonie van vogelgeluiden kan je gaan chillen op het strand van Iquique. Lekker uitgerust vervolg je de trip door de woestijn naar San Pedro de Atacama. Vanuit hier ga je naar de wonderen van de natuur: het Atacama zoutmeer en de Moon & Death Valley. Je levert aan het einde de huurauto weer in in Calama of Antofagasta.

Deze bouwsteen duurt 8 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Arica, ophalen huurauto

Als je aankomt in Arica is onze tip om meteen de huurauto op te halen, zodat je later op de dag een uitstap kan maken naar de Azapa vallei. In deze zeer vruchtbare vallei groeien olijven, tomaten en tropische vruchten. Sla wat van deze lekkernijen in voor de komende dagen. Nabij de vallei vind je enkele opgravingen en het museum ‘San Miguel de Azapa’ met, naar eigen zeggen, de oudste mummies op aarde. Arica zelf is een fijne plaats aan de kust. Je kunt er chillen op het strand, een paar surflessen volgen of je gaat de oude stad bezoeken.

Dag 2

Naar Putre

Je gaat vandaag naar het kleine stadje Putre, dat op ongeveer 3500 meter hoogte ligt aan de rand van het Lauca National Park. Onderweg kom je langs de Lluta-vallei waar de geogliefen het oude Inca-pad laten zien. In Putre kan je heerlijk rondwandelen en genieten van het uitzicht op de Putre-vallei.

Dag 3

Naar het Lauca National Park

Op pad naar het Lauca National Park! Het park is ongeveer 140.000 hectare groot en ligt op een hoogte van 3000 tot 6300 meter. Je vind hier meer dan 130 soorten vogels waaronder de zeldzame vicuña en condors. Bezoek de grazende lama’s op de hoogvlakten waar de Parinacote vulkaan op de achtergrond staat te schitteren met zijn voeten in het Chungará-meer. Na al deze indrukken rijd je einde van de dag weer terug naar Arica, waar je overnacht.

Dag 4

Naar Iquique

Na het ontbijt rij je naar de droge Pampa woestijn waar diepe kloven en uitgestrekte vlaktes elkaar afwisselen. Uiteindelijk kom je aan in de bruisende havenstad Iquique. Er hangt hier een goede sfeer en het uitzicht op de hoge bergen, vanaf zee, is onbetaalbaar!

Dag 5

Naar San Pedro de Atacama

Maak je op voor een lange rit vandaag door de woestijn naar San Pedro de Atacama. De weg hiernaartoe is wat hobbelig en zorg dat je genoeg water in de auto hebt. Verder is het voornamelijk genieten van het uitzicht. Aangekomen in San Pedro de Atacama is het alsof je terug gaat in de tijd.

 

Dag 6

Naar Valle de la Luna

Vanmorgen pak je de auto en ga je op weg naar de wonderen van de natuur: zoutmeren, rotsformaties, vulkanen en de sterrenhemel! Stop onderweg om prachtige foto’s te maken. Je reist door het Andesgebergte, langs het Atacama-zoutmeer en de actieve Lascar vulkaan. De eerste stop doe je bij Death Valley, hier vind je bizarre rotsformaties van rood gesteente. Nee, je bent niet op Mars, al zou je dat soms wel denken als je hier rondloopt. Ga ruim voordat de zon ondergaat op weg naar Moon Valley. De vallei dankt zijn naam aan het stille, vreemde maanlandschap gemaakt van zout en klei. De rotsformatie ‘Tres Marías’ en de zoutgrotten moet je zeker niet overslaan. Ook kan je een korte wandeling naar de zandduinen maken als het nog licht is. Als het eenmaal donker wordt heb je alleen nog maar oog voor het heelal; een regen van sterren, de melkweg in de vorm van een halve maan en de meest prachtige kleuren. Je hoeft geen astronoom te zijn om hier van te genieten! Wanneer je bent uitgekeken rijd je weer terug naar je hotel in San Pedro de Atacama.

Dag 7

Naar de Tatio geisers

Zet je wekker en schiet je warme kleren aan. Het mooiste is om bij zonsopgang bij de Tatio geisers te zijn, omdat je dan het stoom uit de gaten hoort en ziet schieten. Bovendien kan je foto’s blijven maken bij het steeds wisselende kleurenpalet van de opkomende zon. Je kunt ook baden in de hotsprings. We adviseren je om je zwemkleren onder je kleding aan te doen, want er zijn verder geen faciliteiten om je om te kleden (zoals een wc of een kleedruimte). Maak op de terugweg een stop bij Machuca, een piepklein dorpje met een paar stoffige straatjes en een super schattig kerkje. Hier rusten de lama’s uit van hun lange tocht over de ‘Inca highway’. Ervaar de rust in dit Inca dorpje voor dat je weer terug rijdt naar San Pedro de Atacama.

Let op: we raden je aan om de tour naar de Tatio geisers in een groep te boeken of om mee te rijden met een convooi met gids. De wegen hiernaartoe zijn namelijk erg moeilijk begaanbaar en niet goed te zien in het donker.

Dag 8

Naar Calama of Antofagasta

Als je er klaar voor bent, rijd je naar Calama/Antofagasta, waar je de huurauto inlevert en je het vervolg van jouw avontuur kan voortzetten. Bespreek met de landenspecialist wat je wensen zijn en we zorgen dat er een mooi en logisch vervolg op je reis komt.

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt 
  • 8 dagen autohuur MITTA in een categorie G (Toyota RAV 4×4 of gelijkwaardig), inclusief onbeperkt aantal kilometers, alle verzekeringen, drop off kosten, routebeschrijving & wegenkaart, extra bestuurder.

Locatie bouwsteen

Self-drive langs de hoogtepunten van het noorden

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks