San Pedro de Atacama - geisers & maanlandschap

Excursie naar de Tatio geiser en Valle de la Luna

Excursie naar de Tatio geiser en Valle de la Luna

San Pedro de Atacama - geisers & maanlandschap

Het sfeervolle dorp San Pedro de Atacama is een kleine oase, midden in de Atacama woestijn. Vanuit San Pedro maak je een excursie naar de Valle de la Luna, vol met hoge zandduinen en natuurlijke zand- en zoutsculpturen. Ook maak je in alle vroegte een excursie naar de beroemde Tatio geiser, een veld met tientallen actieve geisers!

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in San Pedro, in de middag excursie naar de Valle de la Luna

Het gezellige dorp San Pedro de Atacama is een kleine oase midden in de Atacama woestijn. Je komt hier aan vanaf het vliegveld van Calama met aansluitende transfer, of per bus vanuit Salta in Argentinië of vanuit de zoutvlaktes in Bolivia. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog dezelfde middag mee met de excursie naar de Moon & Death Valley. Kom je hier te laat voor aan, dan reserveren wij automatisch een extra hotelovernachting zodat je reis kloppend blijft.

Vanmiddag maak je een excursie, onder begeleiding van een gids. Je rijdt naar de indrukwekkende Valle de la Luna waar de natuur de vreemdste vormen van de rotsen heeft gemaakt. Het is hier zo droog dat je het idee hebt dat je rondwandelt op de maan! Je kunt een optionele wandeling maken naar een van de immens grote zandduinen in deze vallei, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op de zonsondergang. ’s Avonds word je weer naar je hotel gebracht.

Dag 2

Excursie naar de geisers van El Tatio

Vandaag maak je in alle vroegte (ca. 5.00 uur) een excursie naar de spuitende geisers van El Tatio, de hoogste geisers ter wereld op ruim 4000 meter. Na ongeveer twee uur rijden kom je bij El Tatio. Het gebied vol stoomgaten en geisers in combinatie met de opkomende zon zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Terwijl je rondwandelt, beginnen de geisers te werken. Geniet van dit indrukwekkende fenomeen! Na het ontbijt kun je rondlopen en, afhankelijk van de activiteit van de vulkaan, kun je een bad nemen in één van de warme thermale baden (zorg dus dat je badkleding en een handdoek meeneemt).

Op de terugweg stopt de bus in het kleine dorpje Machuca waar de bewoners nog in traditionele huizen wonen. Rond 13.00 uur ben je terug in San Pedro, vanmiddag kun je lekker door het dorp slenteren. Of, als het weer het toelaat, kun je lekker relaxen bij het zwembad van je hotel!

Dag 3

Einde bouwsteen

Na het ontbijt is deze bouwsteen ten einde en vervolg je de reis door Chili, reis je per bus naar Salta in Argentinië of vervolg je de reis over de zoutvlaktes naar Bolivia. Natuurlijk is het ook mogelijk om nog een extra dag in San Pedro te blijven. Er heerst een gezellige sfeer in het stadje en je hebt wat meer rust om van deze unieke regio te genieten. Vanuit San Pedro kun je per avontuurlijke zoutmeren expeditie naar Uyuni in Bolivia of pak de bus naar Salta in Argentinië. Natuurlijk kun je ook naar Santiago de Chili reizen. Geef ons je voorkeur door, we houden graag rekening met je wensen en opmerkingen!

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Tours & excursies zoals genoemd in het reisvoorstel
  • Entreegelden

Locatie bouwsteen

San Pedro de Atacama - geisers & maanlandschap

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks