Houten kerken op het eiland Chiloé

Unieke architectuur

Unieke architectuur

Houten kerken op het eiland Chiloé

Het eiland Chiloé ligt in de Archipiélago de Chiloé en is het op een na grootste eiland van Chili. Deze excursie begint in Puerto Montt of Puerto Varas. De boottocht naar het eiland is prachtig, eenmaal op het eiland vind je de unieke houten kerken van Chiloé, ooit gebouwd door de jezuïeten, en UNESCO-werelderfgoed sinds 2000. Ook vind je hier de kleurrijke ‘palafitos’!

Vanuit: Puerto Varas
Duur: hele dag
Aanvang: dagelijks

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 1 dag

Bekijk het programma

Dag 1

Excursie naar het eiland Chiloé

Je wordt opgehaald bij je hotel in Puerto Varas en naar de haven gebracht, waar de ferry je in ca. 30 minuten naar het eiland Chiloé brengt. Als je geluk hebt zie je onderweg zeeleeuwen en dolfijnen die nieuwsgierig komen kijken wie er op de boot zitten.

Aangekomen op het eiland staat de transfer al klaar en word je naar de hoofdstad Castro gebracht. Hier kun je de bijzondere houten kerken bezoeken. Maak mooie foto’s van de traditionele ‘palafitos’ (paalwoningen) en breng een bezoek aan de ambachtelijke markt. Je hebt hier ook de tijd om te lunchen (niet inbegrepen).

Na de lunch word je naar het vissersdorpje Dalcahue gebracht, waar je de vissers in actie kunt zien en de vangst kunt bewonderen op de markt. De laatste stop is het Spaanse fort in de baai van Ancud. Leuk om te zien dat er Nederlandse invloeden zijn geweest! Per ferry en transfer word je aan het einde van de dag teruggebracht naar je hotel in Puerto Varas.

Inclusief

  • Genoemd vervoer van- en naar het hotel in Puerto Varas of Puerto Montt
  • Boottickets zoals genoemd in het reisvoorstel
  • Excursies zoals in het reisvoorstel genoemd met gids
  • Snack

Locatie bouwsteen

Houten kerken op het eiland Chiloé

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks