Naar prachtig Paaseiland

Genieten op een van de meest afgelegen bewoonde eilanden ter wereld

Genieten op een van de meest afgelegen bewoonde eilanden ter wereld

Naar prachtig Paaseiland

Paaseiland, in het Polynesisch Rapa Nui genoemd, ligt op 3800 km van Chili en is een van de meest afgelegen bewoonde eilanden ter wereld. Het eiland werd ontdekt door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen op Paaszondag, vandaar de naam. Paaseiland is vooral beroemd om de ‘moai’, honderden gigantische stenen beelden. Het eiland staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Tijdens deze bouwsteen heb je vier dagen de tijd om deze wonderbaarlijke beelden te bezoeken en te genieten van dit mooie eiland. Je kunt ter plaatse gemakkelijk een fiets of brommer huren, een excursie met gids boeken of zelfs te paard het eiland rondzwerven!

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 4 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst op het vliegveld, transfer naar hotel

Paaseiland, in het Polynesisch Rapa Nui en in het Spaans Isla de Pascua genoemd, ligt op 3800 km van Chili en is een van de meest afgelegen bewoonde eilanden ter wereld. Het eiland werd ontdekt door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen op Paaszondag, vandaar de naam. Het is een provincie van Chili, met slechts een paar duizend inwoners en ongeveer net zo groot als Texel.

Paaseiland is vooral beroemd om de ‘moai’, honderden gigantische stenen beelden. Veel van de beelden zijn niet gerestaureerd en liggen gebroken op de grond, maar op sommige plaatsen zijn de beelden weer rechtop gezet. En dan zijn ze zo indrukwekkend, dat je blijft fotograferen! Volgens onderzoekers waren de Polynesiërs de eerste bewoners op Paaseiland en hebben zij de beelden uit zacht vulkanisch gesteente gesneden en naar de kust gerold. Het eiland staat op de  Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

 

Dag 2 & 3

Vrije dagen Paaseiland

Deze dagen heb je de tijd om de wonderbaarlijke beelden te bezoeken en te genieten van dit mooie eiland. Je kunt ter plaatse gemakkelijk een fiets of brommer huren of zelfs te paard het eiland rondzwerven. Graag boeken we ook een leuke excursie voor je, vraag onze landenspecialist naar de mogelijkheden. 

4

Transfer naar vliegveld, vertrek Paaseiland, einde bouwsteen

Vandaag alweer het einde van deze bouwsteen! Maar als je dat wenst kun je natuurlijk ook nog wat langer op Paaseiland blijven. Geef je wensen aan in de ‘opmerkingen’ bij je reisaanvraag, we maken je reisvoorstel altijd graag op maat! Kies na je verblijf op Paaseiland bijvoorbeeld voor een paar dagen Santiago de Chili voordat je de reis vervolgt.

Inclusief

  • Transfer van en naar het vliegveld
  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
     

Locatie bouwsteen

Naar prachtig Paaseiland

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks