Indochina rondreis: In het hart van Zuidoost-Azië

Veelzijdige 20-daagse reis door Laos en Cambodja

Adembenemend mooi

Onze reis door Zuidoost-Azië

Deze Indochina rondreis begint en eindigt in de wereldstad Bangkok, je reist door het hart van Zuidoost-Azie!

Vanuit Bangkok vlieg je naar Luang Prabang in Laos, vanuit Luang Prabang ontdek je de hoogtepunten in Laos. Hier vind je schitterende ongerepte natuur, indrukwekkende cultuurschatten en nog een vleugje Franse invloed uit de koloniale tijd. Daarna reis je door naar Cambodja, waar je de tijd hebt om Angkor Wat bij Siem Reap en de Killing Fields bij Phnom Penh te bezoeken. Tot slot reis je naar het paradijselijke eiland Koh Rong.

Kortom een reis vol cultuur, natuur en avontuur langs de hoogtepunten van Indochina!

 • 1
  Bangkok

  Vertrek naar Bangkok

  Vandaag start je reis met OutSight Travel. Je internationale vlucht naar Bangkok komt de volgende dag aan. Na aankomst word je verwelkomt en naar je hotel gebracht. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Deze is via ons te boeken maar kan je ook elders reserveren. 

  01
  1 nacht
  Bangkok
 • 2
  Bangkok

  Aankomst in Bangkok en transfer naar het hotel

  Na aankomst in Bangkok word je opgewacht op de luchthaven en naar je hotel gebracht, waar je de komende twee nachten verblijft. Vanavond kun je al heerlijke Pad Thai-noodles eten bij een foodstall op straat!

  02
  1 nacht
 • 3
  Bangkok

  Vrije dag

  Bezoek in Bangkok zeker het Koninklijk Paleis en Wat Pho; de Tempel van de liggende Boeddha. Dit is de grootste boeddhistische tempel in Bangkok met meer dan 1.000 Boeddhabeelden! Je kunt een tochtje over de rivier maken en vergeet niet om een van de vele markten te bezoeken.

  03
  1 nacht
 • 4
  Luang Prabang

  Transfer naar de luchthaven, vlucht naar Luang Prabang, transfer naar het hotel

  Na een korte vlucht kom je aan in de gemoedelijke stad Luang Prabang, waar je wordt opgewacht door de chauffeur die je vervolgens naar het hotel brengt. Eenmaal gesetteld in je hotel, kun je vanavond al een drankje drinken in een van de vele bars aan de Mekong, terwijl je geniet van een spectaculaire zonsondergang boven de rivier.

  04
  1 nacht
 • 5
  Luang Prabang

  Vrije dag

  De komende dagen heb je voldoende tijd om Luang Prabang en omgeving te verkennen. Veel kan, maar niets moet; je kunt je eigen programma bepalen! Luang Prabang is een oude koningsstad, eind 1995 werd de hele stad toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt hier prachtige musea, tientallen tempels en in de omgeving schitterende natuur.

  05
  1 nacht
 • 6
  Luang Prabang

  Vrije dag

  Vandaag is de dag vrij te besteden. Je kunt een excursie boeken waarbij je met een houten boot de Mekong opvaart om de heilige Pac Ou grotten bezoeken, een unieke ervaring!

  06
  1 nacht
 • 7
  Vang Vieng

  Per bus van Luang Prabang naar Vang Vieng

  Vandaag rijd je per openbare bus in ongeveer zeven uur door een prachtig heuvelachtig gebied naar Vang Vieng, waar je in de loop van de middag aan zult komen. Vang Vieng ligt prachtig aan de oevers van de Nam Song rivier en is omgeven door steil karstgebergte. Als je op tijd bent, kun je in de namiddag in een van de restaurants aan de rivier kijken hoe de zon achter de karstheuvels verdwijnt.

  07
  1 nacht
  7 uur
 • 8
  Vang Vieng

  Vrije dag

  Op deze vrije dag kun je in de natuurrijke omgeving van Vang Vieng schitterende wandelingen en fietstochten maken, ook zijn er verschillende grotten te bezoeken.

  08
  1 nacht
 • 9
  Vientiane

  Per bus van Vang Vieng naar Vientiane

  De rit per openbare bus naar de hoofdstad Vientiane duurt ongeveer drie uur, een prachtige rit langs kleine dorpjes met onderweg spectaculaire uitzichten. Ondanks de status van een hoofdstad doet Vientiane erg dorps aan. Je hebt vanmiddag vast nog tijd om door deze gemoedelijke stad te wandelen. Met zo’n 700.000 inwoners is dit waarschijnlijk de meest ‘dorpse’ hoofdstad ter wereld. Je vindt hier de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe, een overblijfsel uit de tijd van de Franse overheersing.

  Het zal je ook opvallen hoe groen de stad is, met vele brede lommerrijke boulevards. Met de fiets of per lokale bus kun je een bezoek brengen aan Wat Xieng Khuan, het vreemde Disneyachtige Boeddhapark vol beelden die figuren uit boeddhistische en Hindoeïstische vertellingen voorstellen. Niets is verplicht, je kunt zelf voor een paar dollar een fiets huren via de receptie van je hotel! ’s Avonds kun je, ook hier weer, op een van de terrasjes langs de Mekong genieten van een diner bij zonsondergang.

  09
  1 nacht
  3 uur
 • 10
  Siem Reap

  Transfer naar de luchthaven, vlucht naar Siem Reap, transfer naar het hotel

  Dit is een reisdag, met een transfer, een korte vlucht, en weer een aansluitende transfer naar je hotel voor de komende drie nachten in Siem Reap in Cambodja. Als je op tijd bent, kun je vandaag nog zomaar een paar uurtjes relaxen in de tuin van je hotel. Voor vanavond raden we een bezoek aan de nightmarket aan!

  10
  1 nacht
 • 11
  Siem Reap

  Vrije dag

  Een dezer dagen staat natuurlijk een bezoek aan de beroemde tempels van Angkor Wat op je lijstje. Deze prachtige Hindoe tempels dateren uit de bloeitijd van de Khmerbeschaving rond de 11e-eeuw. Door de ligging midden in het oerwoud werden ze pas in de 19e-eeuw weer teruggevonden! Een bezoek aan deze tempels kun je gemakkelijk ter plaatse regelen, per tuktuk of op de fiets die je bij je hotel kunt lenen. Het tempelcomplex is eenvoudig te bereiken per fiets of tuktuk vanuit je hotel in Siem Reap.

  We raden je aan om de eerste dag met een tuktuk op pad te gaan. OutSight biedt hiervoor een mooie privé-excursie aan, zodat je in je eigen tempo het complex kunt verkennen.

  11
  1 nacht
 • 12
  Siem Reap

  Vrije dag

  Vandaag is de dag in Siem Reap vrij te besteden. Wat wij erg leuk vonden, is om dan de tweede dag op de fiets naar Angkor Wat te gaan. Relaxed fietsen tussen de tempels, zonder haast en zonder vastgestelde route!

  12
  1 nacht
 • 13
  Phnom Penh

  Per bus van Siem Reap naar Phnom Penh

  Vandaag reis je per bus vanuit Siem Reap naar de hoofdstad Phnom Penh. De bus is comfortabel en doet er ongeveer vijf á zes uur over. Onderweg kun je genieten van het landschap, de waterbuffels en het lokale Cambodjaanse leven.

  13
  1 nacht
  5 uur
 • 14
  Phnom Penh

  Vrije dag

  In de buurt van Phnom Penh liggen de bekende Killing Fields en het Tuol Sleng museum, indrukwekkende gedenkplaatsen die tijdens je bezoek aan Phnom Penh eigenlijk niet mogen ontbreken. ’s Avonds kun je een heerlijke wandeling maken over de brede boulevard langs de machtige Mekong rivier. Of bezoek de levendige container night market, waar je een combinatie van winkels, ‘street food’ en barretjes vindt.

  14
  1 nacht
 • 15
  Koh Rong

  Per prive transfer naar Sinahoukville, per fast ferry naar Koh Rong

  Vandaag reis je ongeveer 7 uur per prive transfer van Phnom Penh naar de haven van Sihanoukville en per boot naar Koh Rong. Tijdens de boottocht kijk je je ogen uit; je vaart over kristalhelder water richting het eiland, met hagelwitte zandstranden en wuivende palmbomen. Nadat je je bagage hebt achtergelaten in je comfortabele bungalow kan het heerlijke relaxen beginnen!

  15
  1 nacht
 • 16
  Koh Rong

  Vrije dag

  Vandaag is de dag op Koh Rong vrij te besteden. Niets moet en alles kan! Neem een verfrissende duik in het prachtige blauwe water, ga snorkelen, geniet van een goed boek op de veranda van je bungalow of loop even naar het lokale vissersdorp.

  16
  1 nacht
 • 17
  Koh Rong

  Vrije dag

  Ook vandaag is de dag vrij te besteden. Misschien vind je het leuk om ook het binnenland van het kleine eiland te verkennen, je kunt gemakkelijk lopend naar de andere kant van het eiland gaan. 

   

  17
  1 nacht
 • 18
  Koh Rong

  Vrije dag

  Vandaag is de laatste vrije dag op Koh Rong aangebroken. Luier lekker aan het strand, blik terug op alle mooie indrukken die je hebt opgedaan en geniet van de relaxte sfeer op het eiland. Zin in actie? Boek op het eiland een leuke snorkelexcursie en ontdek de prachtige kleurrijke onderwaterwereld!

  18
  1 nacht
 • 19
  Koh Rong

  Per ferry naar Sihanoukville en per prive transfer naar Phnom Penh

  Het einde van de reis komt in zicht. Vanuit Koh Rong reis je per ferry & privé transfer weer terug naar Phnom Penh, waar je de laatste nacht verblijft. Geniet onderweg van het prachtige uitzicht en denk terug aan alle mooie herinneringen die je tijdens de reis hebt opgedaan.

  19
  1 nacht
 • 20
  Amsterdam

  Transfer naar de luchthaven, vertrek naar Amsterdam

  ’s Morgens kun je nog wat laatste souvenirs kopen, of toch nog een tempel bekijken? Afhankelijk van de vertrektijd van  je terugvlucht, wordt je opgehaald bij je hotel voor de transfer naar de luchthaven. 

  20

Inclusief

 • Genoemde transfers van en naar de vliegvelden
 • 18 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Bustickets voor de genoemde busreizen in Laos en Cambodja
 • Privé transfer van Phnom Penh naar Sihanoukville en v.v.
 • Ferry van Sihanoukville naar Koh Rong en v.v.
 • Vluchten van Bangkok naar Luang Prabang en van Vientiane naar Siem Reap.

Locatie rondreis

Indochina rondreis: In het hart van Zuidoost-Azië

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks