Het grote Afrikaanse avontuur!

23-daagse reis door Zuid-Afrika, Namibië & Botswana

Veelzijdige landen

Reis door Zuid-Afrika, Namibië en Botswana

‘Het grote Afrikaanse avontuur!’ brengt je in drie weken door drie verschillende landen in zuidelijk Afrika!

Je reis begint in Kaapstad, Zuid-Afrika. Je reist per eigen huurauto via Springbok naar de Oranjerivier, de grensrivier tussen Zuid-Afrika en Namibië. In Namibië bezoek je eerst de Fish River Canyon en daarna de prachtige duinen van de Sossusvlei. Geniet in het ochtendlicht van de schitterende kleuren van de zandduinen! Hierna reis je dwars door de woestijn naar Swakopmund, pas op voor overstekende struisvogels. De reis gaat verder langs de Atlantische Oceaan via Twyfelfontein naar het Etosha National Park voor 3 volle dagen ‘game spotting’. Je verblijft in verschillende lodges/restcamps, allen met zwembad zodat er ook de mogelijkheid is om af en toe heerlijk te relaxen! Hierna rijd je via Rundu en de Caprivi Strip naar het Chobe National Park in Botswana.

Dit park staat vooral bekend om de enorme kuddes olifanten en buffels. Je verblijft in de gezellige Chobe Safari Lodge, tijdens je verblijf is een gamedrive per landcruiser en een bootcruise over de rivier inbegrepen. Ook maak je een dagtocht naar de Victoria Falls op de grens van Zambia en Zimbabwe! Na deze -ongetwijfeld geweldige- dagen reis je zuidwaarts via het Nata Bird Sanctuary terug naar Zuid-Afrika, waar je nog een nacht verblijft in een Private Park, daarna eindigt deze reis in Johannesburg, waar je de huurauto inlevert voor je weer terugvliegt!

 • 1
  Kaapstad

  Aankomst luchthaven & transfer naar hotel

  Je vliegt op Kaapstad, een vlucht van ongeveer 11 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en naar je accommodatie gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je vandaag al wat van Kaapstad gaan ontdekken, want er valt veel te doen en te zien! Je hotel ligt vlakbij Green Market Square en de Compagnietuinen.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  11 uur 30 min
  Kaapstad
 • 2
  Kaapstad

  Vrije dag

  Ga vandaag bijvoorbeeld naar de top van de Tafelberg met de gondellift. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de stad en de baai. Je kunt ook een bezoek brengen aan de botanische tuinen of een van de vele musea. Ben je meer op zoek naar drukte en vertier, dan kun je een bezoek brengen aan de Victoria & Albert Waterfront. Dit voormalige havengebied is omgebouwd tot een gezellig uitgaanscentrum vol restaurantjes, cafés en winkels. Ook een bezoek aan het beroemde Robbeneiland mag je natuurlijk niet overslaan.

  02
  1 nacht
 • 3
  Springbok

  Ophalen huurauto & vertrek naar Springbok

  Vandaag begint je autorondreis en reis je noordwaarts door het lege en dunbevolkte noordwesten van Zuid-Afrika. Je rijdt vandaag naar Springbok, vroeger een belangrijke commerciële nederzetting door de bloeiende kopermijnbouw in deze regio. Nu zijn er weinig mijnbouwactiviteiten meer, maar Springbok heeft een belangrijke regionale functie en is een vaste stop onderweg voor reizigers op weg naar Namibië. Het is een rit van ongeveer 560 kilometer.

  03
  1 nacht
  5 uur
 • 4
  Oranjerivier

  Vertrek naar Oranjerivier

  Vandaag reis je verder naar de grens van Namibië! Een rit van ongeveer 140 kilometer. Je slaapt vanavond in een cabana aan de Oranjerivier, de grensrivier tussen Zuid-Afrika en Namibië. Als je op tijd arriveert, kun je misschien nog een kanotrip maken. Vanaf het terras heb je in ieder geval prachtig uitzicht op de Oranjerivier en de omgeving! Deze overnachting is exclusief ontbijt, maar de lodge heeft een prima restaurant.

  04
  1 nacht
  2 uur
 • 5
  Fish River Canyon

  Vertrek naar Fish River Canyon

  Vandaag rijd je ongeveer 115 kilometer, naar de Fish River Canyon. Deze canyon is de tweede-grootste-canyon ter wereld (na de Grand Canyon) en dus de grootste in Afrika. Hij heeft een lengte van 160 kilometer en is op sommige plaatsen 550 meter diep! 

  05
  1 nacht
  2 uur
 • 6
  Aus

  Vertrek naar Aus

  Vandaag reis je verder naar het kleine plaatsje Aus, in de gelijknamige bergen. Je kunt er eventueel voor kiezen hier een nachtje extra bij te boeken, zodat je ook een bezoek kunt brengen aan het spookstadje Kolmanskop en Luderitz. De rit is ongeveer 340kilometer en met een beetje geluk zie je onderweg een kudde wilde paarden in de woestijn!

  06
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 7
  Sossusvlei

  Vertrek naar Sossusvlei

  Na Aus rij je ongeveer 380 kilometer verder richting Sesriem voor een bezoek aan de prachtige duinen van de Sossusvlei. Je verblijft hier twee nachten in een comfortabele safaritent in een ‘Desert Camp‘ vlakbij de entree van de Sossusvlei. Een unieke locatie, met werkelijk prachtig uitzicht rondom!

  07
  1 nacht
  5 uur 30 min
 • 8
  Sossusvlei

  Bezoek aan Sossusvlei

  Natuurlijk sta je vandaag vroeg op, om volop te kunnen genieten van het heldere ochtendlicht en de schitterende kleuren van de zandduinen bij het opkomen van de zon! Voor de energieke reizigers is er de mogelijkheid om een duin te beklimmen of naar de ‘Dead Vlei’ te lopen. Andere mogelijke excursies zijn een ballonvaart of tocht per klein vliegtuigje over de duinen!

  08
  1 nacht
 • 9
  Swakopmund

  Vertrek naar Swakopmund

  Hierna gaat de reis verder naar Swakopmund, ongeveer 345 kilometer rijden. Onderweg heb je schitterende uitzichten over de woestijn en passeer je de indrukwekkende Kuiseb Canyon. Je kunt rechtstreeks via de C14 naar Walvis Baai aan de kust rijden of je kunt de weg nemen via de Ganab Plains; die wat langer is maar wel erg mooi. Hier lopen grote kuddes struisvogels, springbokken en wrattenzwijnen! Je verblijft twee nachten in Swakopmund in een gezellig pension aan de Atlantische kust, gerund door Duitse eigenaren. Tijdens het uitgebreide ontbijt heb je prachtig uitzicht over de oceaan!

  09
  1 nacht
  5 uur
 • 10
  Swakopmund

  Vrije dag

  De sfeer in Swakopmund is duidelijk Duits koloniaal en heel toeristenvriendelijk. Er zijn veel activiteiten te ondernemen rondom Swakopmund waaronder ballonvaarten, vliegtochten, boot cruises, quad biking, 4×4 tochten in de woestijn en nog veel meer. Je kunt ook een autorit maken door de woestijn op zoek naar de oude Welwitschia Mirabilis, en het ‘Moon Landscape’ dichterbij Swakopmund.
  Een aanrader is de excursie De levende woestijn.

  10
  1 nacht
 • 11
  Twijfelfontein

  Vertrek naar Twijfelfontein

  Wanneer je vandaag verder langs de Atlantische Oceaan naar Henties Baai rijdt, krijg je een duidelijke indruk van de verlatenheid en troosteloosheid van de ‘Skeleton’ kust. Als je dat wilt kun je een kleine ‘detour’ maken naar de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Na Uis kom je eerst langs de Brandberg, dan het hoogste punt in Namibië; Königstein en vervolgens de bekende “White Lady”.

  Op weg naar Twijfelfontein is er een kans dat je woestijnolifanten ziet. Hun enorme voetsporen zijn regelmatig op de weg te zien, een bewijs van hun aanwezigheid!  Een rit van ongeveer 320 kilometer.

  Heb je meer tijd dan kun je de bouwsteen 'Ontdek de Skeleton Coast' toevoegen.

  11
  1 nacht
  5 uur
 • 12
  Twijfelfontein

  Bezoek Twijfelfontein

  Vandaag is er gelegenheid om de 6.000 jaar oude rotstekeningen en graveringen van jacht-scene’s door de Khoi-San (Bushmen) in de Twyfelfontein vallei te bekijken. Er zijn twee duidelijk aangegeven wandelingen die je kunt volgen, een wandeling van een uur en een van anderhalf uur. Je betaalt een klein bedrag aan entreegeld en dan gaat er een lokale gids mee om uitleg te geven bij de rotstekeningen. Ook interessant zijn de dolorite pilaren, die door erosie werden gevormd. Ze hebben als bijnaam Orgelpijpen gekregen.
  De ‘Verbrande Berg’ met z’n wonderlijke kleuren ligt eveneens hier in de buurt. 

  12
  1 nacht
 • 13
  Etosha

  Vertrek naar Okaukuejo Rest Camp, Etosha

  Vanuit Twyfelfontein gaat de reis verder naar het Etosha National Park (ongeveer 340 kilometer rijden). Een van de hoogtepunten van deze reis, voor drie volle dagen ‘game spotting’. We hebben drie verschillende accommodaties in Etosha voor je geboekt, (de eerste 2 Rest Camps liggen in het Nationale Park, de derde ligt bij de Eastern Gate). De Rest Camps hebben een restaurant, winkel, zwembad, telefoon, benzinestation en een verlichte drinkplaats, zodat je de hele nacht kunt zitten en hopen iets heel bijzonders te zien.

  Je verblijft de eerste nacht in Okaukuejo in het zuiden van het park. Nadat je hebt ingecheckt in het hotel kan je eerst heerlijk ontspannen bij het zwembad, tot de ergste warmte voorbij is. Dan rijd je naar een van de vele drinkplaatsen om te zien welke dieren dorst hebben.

  13
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 14
  Etosha

  Vrije dag Etosha, naar Halali

  Vandaag kun je de hele dag speuren en om je heen kijken terwijl je op weg bent naar het volgende Kamp: Halali Camp in het centrum van Etosha National Park. We raden je aan om via het westelijke deel van Etosha te rijden, hier vind je een paar wonderlijke Moringa bomen en de Okondeka waterplaats met z’n eigen troep leeuwen. In de loop van de middag kom je aan in Halali.

  14
  1 nacht
  2 uur
 • 15
  Etosha

  Vrije dag Etosha, accommodatie buiten park

  De derde dag in Etosha reis je verder naar het oosten, je verblijft vannacht vlakbij de oostelijke entree van het park.

  15
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 16
  Rundu

  Vertrek naar Rundu

  Na alle ervaringen in Etosha reis je vandaag verder naar Rundu,ongeveer 400 kilometer rijden. Onderweg kom je langs het Otjikoto Meer, een enorm zinkgat met een interessante geschiedenis. De Hoba meteoriet bij Grootfontein is de grootste in de wereld en weegt (geschat) tussen de 50 en 60 ton. De meteoriet viel slechts 80 000 jaar geleden op de aarde, maar de ouderdom ervan wordt geschat tussen de 420 en 190 miljoen jaar. Rundu ligt aan de Kavango rivier, de grens met Angola.

  16
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 17
  Caprivi Strip

  Vertrek naar Caprivi Strip

  Vandaag rijd je ongeveer 450 kilometer door de beroemde Caprivi Strip, een smal & lang stuk land in het noordoosten van Namibië. Je verblijft in een lodge aan de oever van de Kwando rivier. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de Popa Falls, ook wel het handvat van de Okavanga Delta genoemd. Vanuit Camp Kwando kun je prachtige boottochten maken over de Kwando rivier of op gamedrive gaan in het nabijgelegen park.

  17
  1 nacht
  5 uur
 • 18
  Kasane

  Vertrek naar Chobe

  Vandaag reis je naar Botswana, na ongeveer 260 kilometer kom je aan bij het Chobe Nationaal Park! Het ligt bij Kasane in het noordoosten van Botswana. Het park is vooral bekend om de enorme kuddes olifanten en buffels. Je verblijft de komende 3 nachten in de gezellige Chobe Safari Lodge, een comfortabele accommodatie aan de oevers van de Chobe River. Vrijwel precies op het vierlandenpunt Botswana, Namibia, Zimbabwe en Zambia.

  18
  1 nacht
  3 uur
 • 19
  Kasane

  Activiteiten Chobe

  In Chobe maak je een gamedrive per landcruiser door het park en een bootcruise over de rivier.
   

  19
  1 nacht
 • 20
  Kasane

  Dagexcursie Vic Falls

  Vanuit de lodge maak je een dagtocht naar de Victoria Falls op de grens van Zambia en Zimbabwe!
  Natuurlijk kun je ook een dag toevoegen in Vic Falls voor activiteiten.

  20
  1 nacht
 • 21
  Nata

  Vertrek naar Nata

  Na deze geweldige dagen in Chobe reis je ongeveer 350 kilometer zuidwaarts richting Nata, bij de ingang van het Nata Bird Sanctuary. Je verblijft ook hier weer in een heerlijke lodge, van waar uit je allerlei activiteiten ter plekke kunt boeken zoals een bezoek aan de Makgadikgadi zoutpannen. Vooral vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen!

  21
  1 nacht
  4 uur
 • 22
  Ellisras

  Vertrek naar Ellisras

  Vandaag een lange reisdag van ongeveer 540 kilometer. Je verlaat Botswana en reist terug, over de grens naar Zuid-Afrika. Hier verblijf je nog een nacht in een lodge in een Private Park bij Ellisras, in de provincie Limpopo. Je overnacht in een comfortabele safaritent!

  22
  1 nacht
  7 uur
 • 23
  Johannesburg

  Inleveren huurauto vliegveld Johannesburg, vertrek naar Amsterdam

  Vandaag komt dan echt het einde van je Grote Afrikaanse Avontuur in zicht! Je reist vandaag ongeveer 330 kilometer naar Johannesburg, waar je de huurauto inlevert op het vliegveld en dus meteen vandaag al naar huis kunt vliegen. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kunnen we natuurlijk ook altijd nog een hotelovernachting voor je regelen, in Pretoria, of vlakbij de luchthaven, net wat je wilt. Geef ons je wensen door, we maken je reisvoorstel altijd zoveel mogelijk op maat!

  23
  1 nacht
  4 uur
 • 24
  Amsterdam

  Aankomst Amsterdam

  Vandaag kom je weer thuis aan. Je hebt vast vele foto's uit te zoeken na deze prachtige reis!

  24
  1 nacht
  11 uur 30 min

Inclusief

 • 18 overnachtingen in hotels & lodges inclusief ontbijt
 • 1 overnachting exclusief ontbijt (bij Oranjerivier)
 • 3 overnachtingen op basis van halfpension (in Chobe)
 • Autohuur in een categorie K, inclusief:
  • Super Collision Damage Weaver
  • Super Theft Loss Waiver
  • 14% tax
  • Tweede chauffeur
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • WA verzekering
 • Routebeschrijving met tips

Locatie rondreis

Het Grote Afrikaanse Avontuur!

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks