Namibië & Botswana per huurauto

22-daagse reis langs de hoogtepunten van Namibië en Botswana

Combinatie van woestijn en groen waterlandschap

Reis door Namibië en Botswana

Je start met een overnachting in Windhoek, de volgende ochtend word de auto afgeleverd en rijd je in zuidelijke richting naar Sesriem. Het ideale startpunt voor een bezoek aan de mooie Sossusvlei, met een paar van de hoogste zandduinen in de wereld (tot 325m hoog). Dan reis je naar Swakopmund, een Duits-koloniaal plaatsje waar je leuke dingen kan ondernemen. De volgende stop is Twyfelfontein, waar je de beroemde rotstekening kunt bezoeken. Hierna reis je door naar het Etosha National Park, waar je wild kunt ‘spotten’ bij de drinkplaatsen. Hierna rijd je via Rundu en de Caprivi Strip naar het Chobe National Park in Botswana.

Dit park staat vooral bekend om de enorme kuddes olifanten en buffels. Je verblijft in de gezellige Chobe Safari Lodge, vanuit de lodge kun je gamedrives per landcruiser maken of een bootcruise maken over de rivier. Ook maak je een dagtocht naar de Victoria Falls op de grens van Zambia en Zimbabwe! Na deze -ongetwijfeld geweldige- dagen reis je via het Nata Bird Sanctuary naar Maun, aan de rand van de Okavango Delta!

Dwars door de Kalahari woestijn rijd je weer terug naar Namibië, waar je in de plaats Gobabis overnacht en een Bushmen Walk maakt om de lokale Bosjesmannen beter te leren kennen. Hierna reis je terug naar Windhoek waar je de huurauto alweer moet inleveren en er een einde is gekomen aan deze fantastische reis.

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek naar Windhoek

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Windhoek, een vlucht van ongeveer 12 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  12 uur 15 min
  Amsterdam
 • 2
  Windhoek

  Aankomst luchthaven en transfer naar hotel

  Vandaag kom je aan op de luchthaven van Windhoek. Er staat een chauffeur voor je klaar die je naar je hotel brengt. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog wat van de omgeving gaan verkennen. Het centrum van de stad is makkelijk te bewandelen, met als bekendste bezienswaardigheid de Christuskirche. Ook kun je een kijkje nemen in de beroemde National Botanical Gardens. Of heb je meer zin om met een boekje lekker bij het zwembad te relaxen? Het centrum van Windhoek heeft een aantal gezellige restaurantjes, waaronder Joe’s Beerhouse dat we zeker kunnen aanraden.

  02
  1 nacht
 • 3
  Sossusvlei

  Meet & Greet, ontvangst huurauto en vertrek naar Sossusvlei

  Na het ontbijt komt onze vertegenwoordiger langs in het hotel en geeft informatie over Namibie. Natuurlijk kun je ook al je vragen stellen over jullie reis. Daarna wordt de auto bij het hotel afgeleverd en rij je ongeveer 350 kilometer verder richting Sesriem voor een bezoek aan de prachtige duinen van de Sossusvlei. Je verblijft hier twee nachten in een comfortabele safaritent in een ‘Desert Camp‘ vlakbij de entree van de Sossusvlei. Een unieke locatie, met werkelijk prachtig uitzicht rondom!

  03
  1 nacht
  5 uur
 • 4
  Sossusvlei

  Bezoek aan Sossusvlei

  Natuurlijk sta je vandaag vroeg op, om volop te kunnen genieten van het heldere ochtendlicht en de schitterende kleuren van de zandduinen bij het opkomen van de zon! Voor de energieke reizigers is er de mogelijkheid om een duin te beklimmen of naar de ‘Dead Vlei’ te lopen. Een mogelijke excursie is een ballonvaart over de duinen. 

  04
  1 nacht
 • 5
  Swakopmund

  Vertrek naar Swakopmund

  Hierna gaat de reis verder naar Swakopmund, ongeveer 340 kilometer rijden. Onderweg heb je schitterende uitzichten over de woestijn en passeer je de indrukwekkende Kuiseb Canyon. Je kunt rechtstreeks via de C14 naar Walvis Baai aan de kust rijden of je kunt de weg nemen via de Ganab Plains; die wat langer is maar wel erg mooi. Hier lopen grote kuddes struisvogels, springbokken en wrattenzwijnen! Je verblijft twee nachten in Swakopmund in een gezellig pension aan de Atlantische kust, gerund door Duitse eigenaren.

  05
  1 nacht
  5 uur
 • 6
  Swakopmund

  Vrije dag

  De sfeer in Swakopmund is duidelijk Duits koloniaal en heel toeristenvriendelijk. Er zijn veel activiteiten te ondernemen rondom Swakopmund waaronder ballonvaarten, vliegtochten, boot cruises, quad biking, 4×4 tochten in de woestijn en nog veel meer. We raden de excursie naar de Levende Woestijn aan. Hierbij ga je per jeep met een gids de duinen in tussen Walvis Bay en Swakopmund, op zoek naar het leven in de woestijn! Je kunt ook zelf een autorit maken door de woestijn op zoek naar de oude Welwitschia Mirabilis, en het ‘Moon Landscape’ dichterbij Swakopmund.

  06
  1 nacht
 • 7
  Twijfelfontein

  Vertrek naar Twijfelfontein

  Wanneer je vandaag verder langs de Atlantische Oceaan naar Henties Baai rijdt, krijg je een duidelijke indruk van de verlatenheid en troosteloosheid van de ‘Skeleton’ kust. Als je dat wilt kun je een kleine ‘detour’ maken naar de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Na Uis kom je eerst langs de Brandberg, dan het hoogste punt in Namibië; Königstein en vervolgens de bekende “White Lady”.

  Op weg naar Twijfelfontein is er een kans dat je woestijnolifanten ziet. Hun enorme voetsporen zijn regelmatig op de weg te zien, een bewijs van hun aanwezigheid! Een rit van ongeveer 320 kilometer vandaag.

  Heb je meer tijd dan kun je de bouwsteen 'Ontdek de Skeleton Coast' toevoegen.

  07
  1 nacht
  5 uur
 • 8
  Twijfelfontein

  Bezoek Twijfelfontein

  Vandaag is er ’s ochtends de gelegenheid om de 6000 jaar oude rotstekeningen en graveringen van jacht-scene’s door de Khoi-San (Bushmen) in de Twyfelfontein vallei te bekijken. Er zijn twee duidelijk aangegeven wandelingen die je kunt volgen, een wandeling van een uur en een van anderhalf uur. Je betaalt een klein bedrag aan entreegeld en dan gaat er een lokale gids mee om uitleg te geven bij de rotstekeningen. Ook interessant zijn de dolorite pilaren, die door erosie werden gevormd. Ze hebben als bijnaam Orgelpijpen gekregen.
  De ‘Verbrande Berg’ met z’n wonderlijke kleuren ligt eveneens hier in de buurt. 

  08
  1 nacht
 • 9
  Etosha National Park

  Vertrek naar Mondjila, nabij Etosha

  Vanuit Twijfelfontein gaat de reis verder naar het Etosha National Park (ongeveer 290 kilometer rijden), onderweg kun je een stop maken in het Versteende Woud. Je verblijft de eerste nacht in het Mondjila Safari Camp, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de Anderson Gate, net buiten het park. Het sfeervolle Camp ligt op een heuvel met uitzicht over het park. In de middag kun je ontspannen bij het zwembad of bij de waterplaats van het Camp. Je overnacht in een van de 11 luxe safaritenten.

  09
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 10
  Etosha

  Vrije dag Etosha, Halali Camp

  Vandaag kun je de hele dag speuren naar dieren en om je heen kijken, terwijl je op weg bent naar het Halali Camp in het centrum van Etosha National Park. We raden je aan om via het westelijke deel van Etosha te rijden, hier vind je een paar wonderlijke Moringa bomen en de Okondeka waterplaats met z’n eigen troep leeuwen. In de loop van de middag kom je aan in Halali, waar je waarschijnlijk nog wel tijd hebt om wat te relaxen bij het zwembad.

  We raden je zeker aan om ’s avonds een plekje te zoeken bij de verlichte drinkplaats van het resort. Nadat de zon ondergaat komt het wild hier drinken en door de lampen heb je goed zicht op de beesten. Het is prachtig om te zien hoe alle soorten wild hier komen drinken!

  10
  1 nacht
  2 uur
 • 11
  Etosha

  Vrije dag Etosha, accommodatie buiten park

  De derde dag in Etosha reis je verder naar het oosten voor een verdere verkenning van het park. Aan het einde van de dag, voor het sluiten van de poorten, verlaat je het park via de Namutoni Gate. Je verblijft vannacht nabij de oostelijke entree van het park.

  11
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 12
  Rundu

  Vertrek naar Rundu

  Na alle ervaringen in Etosha reis je vandaag verder naar Rundu, ongeveer 400 kilometer rijden. Onderweg kom je langs het Otjikoto Meer, een enorm zinkgat met een interessante geschiedenis. De Hoba meteoriet bij Grootfontein is de grootste in de wereld en weegt (geschat) tussen de 50 en 60 ton. De meteoriet viel slechts 80 000 jaar geleden op de aarde, maar de ouderdom ervan wordt geschat tussen de 420 en 190 miljoen jaar. Rundu ligt aan de Kavango rivier, de grens met Angola.

  12
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 13
  Caprivi Strip

  Vertrek naar Caprivi Strip

  Vandaag rijd je ongeveer 450 kilometer door de beroemde Caprivi Strip, een smal en lang stuk land in het noordoosten van Namibië, naar Camp Kwando aan de oever van de Kwando rivier. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de Popa Falls, ook wel het handvat van de Okavango Delta genoemd. Vanuit de lodge kun je prachtige boottochten maken over de Kwando rivier of op gamedrive gaan in het nabijgelegen park.

  13
  1 nacht
  5 uur
 • 14
  Kasane

  Vertrek naar Chobe

  Hierna reis je verder naar Botswana, na ongeveer 260 kilometer kom je aan bij het Chobe Nationaal Park. Het ligt bij Kasane in het noordoosten van Botswana. Het park is vooral bekend om de enorme kuddes olifanten en buffels. Je verblijft de komende 3 nachten in de gezellige Chobe Safari Lodge, een comfortabele accommodatie aan de oevers van de Chobe River. Vrijwel precies op het vierlandenpunt Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia.

  14
  1 nacht
  3 uur
 • 15
  Kasane

  Activiteiten Chobe

  Vandaag ga je op gamedrive per landcruiser naar het Chobe National Park en maakt een bootcruise over de rivier.
   

  15
  1 nacht
 • 16
  Kasane

  Dagexcursie naar Vic Falls, Zimbabwe

  Vanochtend ga je naar de Victoria Falls, op de grens van Zimbabwe en Zambia. De watervallen zijn ontdekt door de beroemde ontdekkingsreiziger Dr. Livingstone, en zijn één van de zeven wereldwonderen. Het is fantastisch om te zien hoe het water over een breedte van bijna anderhalve kilometer naar beneden stort!

  In de regentijd valt er zoveel water naar beneden, dat je in een wolk van mist en nevel terecht komt. In de middag word je weer teruggebracht naar de lodge in Chobe en ben je een waarschijnlijk wel een paar prachtige foto’s rijker! Natuurlijk kun je ook een dag toevoegen bij Vic Falls voor activiteiten.

  16
  1 nacht
 • 17
  Nata

  Vertrek naar Nata

  Na deze geweldige dagen in Chobe reis je ongeveer 350 kilometer zuidwaarts richting Nata, bij de ingang van het Nata Bird Sanctuary. Je verblijft ook hier weer in een heerlijke lodge, van waaruit je allerlei activiteiten ter plaatse kunt boeken zoals een bezoek aan de Makgadikgadi zoutpannen. Vooral vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen!

  17
  1 nacht
  4 uur
 • 18
  Maun

  Vertrek naar Maun

  Na ongeveer 330 kilometer kom je aan bij de Island Safari Lodge in Maun. Dit is de perfecte basis voor excursies naar de beroemde Okavango Delta, een enorme delta met een netwerk van eilandjes en kanalen.

  18
  1 nacht
  4 uur
 • 19
  Maun

  Vrije dag

  Vandaag kun je de Okavango Delta gaan verkennen. Het is heel bijzonder om samen met een gids vanaf het water per ‘Mokoro’, een uitgeholde boomstam, op zoek te gaan naar het volop aanwezige wild. Het is ook mogelijk een vlucht te maken, zodat je de Delta van boven kunt bewonderen en fantastische foto’s kunt maken vanuit de lucht.

  19
  1 nacht
 • 20
  Gobabis

  Vertrek naar Gobabis

  Vandaag is een lange reisdag. Je rijdt dwars door de Kalahari woestijn in ongeveer 550 kilometer terug naar Namibië, waar je een nacht verblijft in de Zelda Game & Guestfarm bij Gobabis. Na aankomst kun je lekker bijkomen bij het zwembad.

  20
  1 nacht
  6 uur
 • 21
  Windhoek

  Bushmen Walk, naar Windhoek, inleveren huurauto en vertrek

  In de ochtend maak je een avontuurlijke Bushmen Walk excursie; een perfecte manier om kennis te maken met de oorspronkelijke bewoners van deze regio, de Bosjesmannen. Na deze bijzondere ontmoeting rijd je terug naar Windhoek (ca. 310 km), waar je de auto inlevert op de luchthaven. Natuurlijk is het ook mogelijk om je reis te verlengen!

  21
  1 nacht
  3 uur
 • 22
  Amsterdam

  Aankomst Amsterdam

  Vandaag komt het vliegtuig vanuit Windhoek aan in Amsterdam.

  22
  1 nacht
  12 uur 30 min

Inclusief

 • Transfer van vliegveld naar hotel
 • ‘Meet & Greet’ in het hotel en het afleveren van de auto bij het hotel
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt, behalve 1e nacht bij Etosha en te Chobe o.b.v. halfpension
 • Gamedrive & bootcruise Chobe  
 • Dagexcursie Victoria Falls inclusief vervoer en entreegelden
 • Bushmen Walk bij Zelda Game & Guestfarm
 • 19 dagen autohuur categorie K4 met airco (Renault Duster 4X4 of gelijkwaardig), inclusief:
  • Super Collision Damage Weaver
  • Super Theft Loss Waiver
  • 14% belasting
  • 2e chauffeur
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • WA verzekering
 • Routebeschrijving met tips

Locatie rondreis

Namibië & Botswana per huurauto

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks