Koloniale steden, Inca's en de Altiplano

28-daagse reis langs de hoogtepunten van Peru, Chili & Bolivia

Adembenemend mooi

Rondreis door Peru, Chili & Bolivia

Deze rondreis brengt je in vier weken langs de hoogtepunten van Peru, Chili en Bolivia!

Je start in Lima en gaat via Ica en de koloniale stad Arequipa naar de Colca Canyon, waar je een excursie maakt van twee dagen. Dan de grens over en via de badplaats Arica naar San Pedro de Atacama in Chili, waarvandaan je een indrukwekkende excursies maakt naar de geisers en Moon & Death Valley. Hierna reis je door naar de zoutvlaktes 'Salar de Uyunivan Bolivia voor een 2-daagse expeditie. In La Paz kan je even bijkomen van alle avonturen, voordat je naar het Titicacameer gaat om bij een lokale familie op Amantani eiland te overnachten.

De volgende stop is Cusco om een paar dagen te slenteren door de stad en de omgeving te bekijken. Vanuit Cusco loop je de Inca Trail van twee dagen en bezoek je onder andere de warmwaterbronnen Aguas Calientes en het magische Machu Pichu. Je eindigt deze fantastische rondreis in Cusco, waarvandaan je met een hoop ervaringen terugvliegt naar Amsterdam.

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek Amsterdam & aankomst in Lima, transfer naar hotel

  Je vliegt op Lima, een vlucht van ongeveer 15 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  15 uur
  Amsterdam
 • 2
  Lima

  Vrije dag in Lima

  Je vrije dag in Lima kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis. Bezoek bijvoorbeeld enkele van de diverse interessante bezienswaardigheden, zoals het Antropologisch museum (Museo Antropología y Arqueología), het Goudmuseum (Museo de Oro), de Catacomben van de San Francisco-kerk en natuurlijk de Plaza de Armas en de Plaza San Martín, twee belangrijke pleinen in hetcentrum van Lima.

  02
  1 nacht
 • 3
  Ica

  Naar Ica per lokale bus

  Vanuit Lima reis je in ca. vier uur per bus langs de kust van de Pacific richting het zuiden, naar Ica. Je hotel bij Ica ligt aan de zandduinen & lagune van het nabij gelegen Huacachina.

  03
  1 nacht
  4 uur
 • 4
  Huacachina

  Vrije dag Huacachina

  Vandaag kun je een excursie maken naar de Ballestas eilanden, een must voor dierenliefhebbers; duizenden zeeleeuwen en vogels hebben hier hun thuisbasis. Een leuke aanvulling op de Ballestas eilanden excursie is een bezoek aan het Paracas National Reserve!

  04
  1 nacht
 • 5
  Arequipa

  Vrije dag, per nachtbus naar Arequipa

  Je hebt vandaag de hele dag de tijd lekker uit te rusten bij het zwembad van je hotel, of de duinen van Huacachina te beklimmen voor prachtige uitzichten. 's Avonds neem je de nachtbus naar Arequipa.

  05
  1 nacht
  13 uur
 • 6
  Arequipa

  Aankomst in Arequipa

  ’s Ochtends vroeg kom je aan in Arequipa. De ‘witte stad’ is een rustige, koloniale stad op een hoogte van ca. 2.325 meter. De stad is omringd door vulkanen waarvan de hoogste en meest bekende El Misti heet (5.822 meter).

  06
  1 nacht
 • 7
  Arequipa

  Vrije dag in Arequipa

  Arequipa staat bekend om haar kloosters & kathedralen. Het prachtige klooster van Santa Catalina is zeker een bezoek waard. Meer dan 400 jaar lang hebben hier nonnen in complete afzondering geleefd, totdat het klooster in 1970 voor publiek geopend werd. Het klooster wordt nu nog deels bewoond door nonnen. In de La Catolica universiteit ligt ‘Juanita’, een uitzonderlijk goed bewaarde Inca mummie. Dit meisje werd door de Inca’s aan de vulkanen geofferd om de goden gunstig te stemmen. Een interessante tentoonstelling!

  07
  1 nacht
 • 8
  Coporaque

  Vertrek vanuit Arequipa naar de Colca Canyon, overnachting in bergdorp

  Rond 08.30 uur vertrek je vanuit Arequipa voor de rit omhoog naar de Altiplano. De bus rijdt door het Pampa Cañahuas Nationale Reservaat, waar je hopelijk een lama, alpaca en misschien de wat zeldzamere vicuña (ook een soort lama) tegenkomt. Onderweg stop je meerdere malen om van het uitzicht te genieten: drie vulkanen en de Peruaanse uitgestrekte vlakten zijn zeker de moeite van een paar foto’s waard.

  Het hoogste punt (4820 m.) wordt bereikt op Pata Pampa. Nadat je bij het hotel bent ingecheckt, maak je nog een wandeling naar Coporaque, een traditioneel indianendorp. Als je wilt, kun je deze dag eindigen met een bad in de warmwaterbronnen van La Calera.

  08
  1 nacht
  4 uur
 • 9
  Arequipa

  Bezoek Colca Canyon, terug naar Arequipa

  Vandaag sta je vroeg op om naar de Cruz del Condor te gaan. Dit is dé plek om de condor te spotten die vanuit de diepte van de canyon op de warme luchtstromen langzaam naar boven komt zweven. Je maakt samen met de gids ook een korte wandeling (circa 1 uur) bij de canyon. Op de terugweg naar het hotel bezoek je het traditionele dorpje Pinchollo en het Antahuilque uitzichtpunt, hier zie je prachtige eeuwenoude pre-Inca terrassen. Daarnaast stop je bij Choquetico, waar je hangende tombes kunt bezichtigen. Uiteindelijk keer je terug naar het hotel en ga je door naar Arequipa, waar je rond 18:00 uur weer terug bent.

  09
  1 nacht
  5 uur
 • 10
  Arica

  Per bus naar Tacna aan de grens, per lokale bus naar Arica

  Je gaat vandaag de grens over! Met de lokale bus rij je in ca. vijf uur van Arequipa naar de grens met Chili. Hier loop je de grens over en in Chili neem je de lokale bus naar Arica. De rit zal ca. 30 minuten duren.

  10
  1 nacht
  7 uur
 • 11
  San Pedro de Atacama

  Vrije dag in Arica, per nachtbus naar San Pedro de Atacama

  Je hebt bijna de hele dag om te relaxen in Arica, een gezellige kustplaats aan de Oceaan. Je kunt er chillen op het strand, een paar surflessen volgen of je gaat de oude stad bezoeken. Pas ’s avonds ga je met de nachtbus naar San Pedro de Atacama. Deze rit zal ca. 11 uur duren.

  11
  1 nacht
  11 uur
 • 12
  San Pedro de Atacama

  Aankomst in San Pedro de Atacama, in de middag excursie naar Valle de la Luna

  ’s Ochtends kom je aan in San Pedro de Atacama. Neem de tijd om rond te kijken en een lekkere kop koffie te drinken op een van de vele terrasjes. In de middag maak je een excursie door de Atacama woestijn, onder begeleiding van een gids. Je brengt een bezoek aan de Valle de la Luna met haar spectaculaire vormen en kleuren. Je loopt tussen hoge  zandduinen en fantastische, natuurlijke zand- en zoutsculpturen! Het is hier zo droog dat je het idee hebt dat je rondwandelt op de maan! Je kunt een optionele wandeling maken naar een van de immens grote zandduinen in deze vallei, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt. ’s Avonds word je weer naar je hotel gebracht.

  12
  1 nacht
  4 uur
 • 13
  San Pedro de Atacama

  ’s Morgens excursie naar de geisers van El Tatio, vrije middag in San Pedro de Atacama

  Vandaag maak je in alle vroegte (ca. 05.00 uur) een excursie naar de spuitende geisers van El Tatio, de hoogste geisers ter wereld op ruim 4000 meter. Na ongeveer twee uur rijden kom je bij El Tatio. Het gebied vol stoomgaten en geisers in combinatie met de opkomende zon zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Terwijl je rondwandelt, beginnen de geisers te werken. Geniet van dit indrukwekkende fenomeen! Na het ontbijt kun je rondlopen en, afhankelijk van de activiteit van de vulkaan, kun je een bad nemen in één van de warme thermale baden (zorg dus dat je badkleding en een handdoek meeneemt).

  Op de terugweg stopt de bus in het kleine dorpje Machuca waar de bewoners nog in traditionele huizen wonen. Rond 13.00 uur ben je terug in San Pedro, vanmiddag kun je lekker door het dorp slenteren. Of, als het weer het toelaat, kun je lekker relaxen bij het zwembad van je hotel!

  13
  1 nacht
  8 uur
 • 14
  Huayllajara

  Transfer naar grens, begin zoutmerenexpeditie

  De reis begint met een transfer naar Hito Cajones, de grens van Bolivia. Vanaf de grens begint de Salar de Uyuni expeditie: een tocht langs adembenemend mooie plaatsen door een van de meest verlaten en koude gebieden van Bolivia. Je bezoekt vanmiddag een aantal prachtige lagunes: Laguna Verde, Laguna Blanca en de Laguna Colorada. Onderweg zie je flamingo’s wiens roze verenpracht schel afsteekt tegen de prachtige kleuren in de lagunas!

  Ook ga je naar de warmwaterbronnen bij Polques, waarvandaan je een prachtig zicht hebt op de Licancahur vulkaan. Vergeet niet om badkleding en een handdoek mee te nemen! Je overnacht in een eenvoudig hostal in Huayllajara.

  14
  1 nacht
  3 uur
 • 15
  San Juan

  Zoutmerenexpeditie per jeeps

  Na het ontbijt ga je verder op pad door het woestijnachtige landschap: vandaag bezoek je de zeer vaak gefotografeerde ‘Stone Tree’, een inspiratiebron voor Salvador Dalí. Dan reis je, via enkele lagunes, door het poollandschap verder naar de zoutvlakte van Chiguana waar je werkelijk fantastisch zicht hebt op de actieve vulkaan Ollagüe. Je overnacht weer in een eenvoudig hostal, nu in het dorpje San Juan.

  15
  1 nacht
  5 uur
 • 16
  La Paz

  Zoutmerenexpeditie, in de middag naar Uyuni, vertrek per nachtbus naar La Paz

  Vandaag breng je eerst een bezoek aan Colchani, waar je kunt zien hoe de lokale bevolking het zout verwerkt. Vervolgens reis je door naar Isla Incahuasi (‘cactus eiland’), een prachtig eiland middenin het zoutmeer met reusachtige cactussen. Hier ga je lunchen, waarbij je uitzicht hebt over het oneindige witte zoutmeer en de cactussen. In de middag breng je een bezoek aan het zouthotel, waar (bijna) alles van zout is gemaakt. Dan reis je verder over het zoutmeer naar Uyuni, waar je de nachtbus neemt naar La Paz.

  16
  1 nacht
  15 uur
 • 17
  La Paz

  's Morgens aankomst in La Paz, vrije dag

  In de ochtend kom je aan in La Paz. Slenter over de marktjes en maak kennis met de Boliviaanse cultuur! Niets moet, alles mag.

  17
  1 nacht
 • 18
  La Paz

  Vrije dag in La Paz

  Bezoek vandaag bijvoorbeeld een van de vele musea en kerken, laat je toekomst voorspellen op de ‘heksenmarkt’, geniet van de dames met bolhoedjes op de bloemenmarkt of ga naar de hoogste skilift ter wereld bij de Chacaltaya berg!

  18
  1 nacht
 • 19
  Puno

  Per bus van La Paz naar Puno

  Vandaag neem je de bus naar Puno, in Peru. Puno ligt op 3.830 meter en is dé uitvalsbasis voor een tocht over het Titicacameer.

  19
  1 nacht
  8 uur
 • 20
  Amantani eiland

  Boottocht Titicacameer, bezoek Uros eiland en overnachting bij lokaal gezin op Amantani eiland

  Je bezoekt per boot de Uros eilanden, het Amantani eiland en de Sillustani torens uit de Inca periode. De Quechua-sprekende bewoners zijn voornamelijk bezig met het maken van keramiek en textiel. ’s Nachts overnacht je in een eenvoudige accommodatie bij een lokale familie op Amantani eiland. Eventueel kan je ook kiezen voor de bouwsteen 'Rieteilanden & Uros indianen', waarbij je een dagtocht maakt op het Titicacameer en weer overnacht in het hotel te Puno en niet bij de locals.

  20
  1 nacht
  6 uur
 • 21
  Puno

  Bezoek aan Taquile eiland en terug naar Puno

  Vandaag breng je nog een bezoek aan Taquile eiland, dat bewoond wordt door een Quechua-sprekende bevolking die door de jaren heen unieke sociale systemen en verfijnde handweef- technieken heeft ontwikkeld. Voordat je het plaatsje Taquile bereikt, waar je de gelegenheid hebt om te lunchen (excl.), moet je eerst nog meer dan 533 treden beklimmen! Hierna vaar je terug naar Puno.

  21
  1 nacht
  5 uur
 • 22
  Cusco

  Van Puno naar Cusco met de bus

  Vandaag reis je per bus in ongeveer zes uur naar de prachtige, koloniale stad Cusco waar de oude geest van de Inca’s nog ronddwaalt. Wandel door de straten van het oude centrum naar het centrale plein Plaza de Armas waar je onder meer de kathedraal kunt bezoeken. In de avond kun je genieten van een diner in een van de gezellige restaurants.

  22
  1 nacht
  6 uur
 • 23
  Cusco

  Vrije dag in Cusco

  Cusco is een levendige stad waar je je niet snel zult vervelen. Slenter via smalle en steile straatjes langs kunstenaarswinkeltjes naar de kleurrijke en schilderachtige wijk San Blas. Hier vind je historische architectuur en een fantastisch uitzicht over de stad! Ook kun je het Museo Inka bezoeken, dit museum heeft de grootste Incaverzameling van de wereld met onder meer mummies.

  23
  1 nacht
 • 24
  Cusco

  Vrije dag in Cusco

  Deze dag heb je nog ruim de tijd om het gezellige Cusco en de prachtige omgeving te verkennen. Rondom Cusco, in de heilige vallei van de Inca’s, vind je nog steeds vele indrukwekkende Inca ruines, zoals Sacsayhuaman en Ollantaytambo. Als je hier interesse in hebt, maak dan een excursie door de Heilige Vallei van de Inca’s. We adviseren je graag over de mogelijkheden.

  24
  1 nacht
 • 25
  Agua Calientes

  Start van de korte Inca Trail, via Wiñaywayna naar Agua Calientes

  ’s Ochtends vroeg, al rond 04.00 uur, word je opgehaald bij je hotel en reis je per trein naar station Km. 104 op de route van Cusco naar Machu Picchu. Rond 10.00 uur kom je hier aan en dan start de trekking. Als eerste steek je de Willkamayu rivier (Urubamba River) over via een houten kabelbrug. Je bezoekt de bekende en mooie Inca site Chachabamba. Hierna klim je via een pad ongeveer 8 km omhoog (ca. drie uur wandelen) en bereik je het archeologische complex Winaywayna op een hoogte van 2.650 meter.

  Deze fantastische plek is een perfect voorbeeld van de landbouwterrassen die de Inca’s gebruikten. Hierna loop je via een smal pad door nevelwoud naar IntiPunku (Sun Gate), hier heb je geweldig uitzicht over de Machu Picchu. Vervolgens daal je af en pak je de bus naar het dorp Aguas Calientes voor een overnachting. Hier kun je als je wilt even relaxen in de warmwaterbronnen (entree exclusief),  wat misschien een goed idee is, aangezien je vandaag ruim zes uur gelopen hebt!

  25
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 26
  Cusco

  Bezoek Machu Picchu, avondtrein terug naar Cusco

  Vandaag neem je vroeg een van de eerste bussen omhoog naar Machu Picchu (ca. 25 minuten), waar je een van de eerste bezoekers van die dag zult zijn. De gids zal je een paar uur rondleiden door het enorme complex, waarna je ook nog tijd hebt om zelf wat rond te wandelen. Het is aan te raden om rond 13.00 de bus terug naar Aguas Calientes te nemen, zodat je daar nog even kunt lunchen voordat je per trein terug naar Cusco reist. Na aankomst ’s avonds word je afgezet bij je hotel.

  26
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 27
  Cusco

  Transfer naar het vliegveld, vertrek naar Lima, vlucht naar Amsterdam

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je wordt naar het vliegveld van Cusco gebracht, voor de vlucht naar Lima. Vanuit Lima gaat dan je internationale vlucht terug naar Europa waar je de volgende dag aankomt.
  Natuurlijk kun je ervoor kiezen de reis uit te breiden met een bezoek aan de Jungle bij Posada Amazonas.

  27
  1 nacht
 • 28
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  Aankomst Amsterdam

  28
  20 uur

Inclusief

 • Genoemde transfers van en naar de vliegvelden
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 3 overnachtingen in een nachtbus
 • 2 overnachtingen in zeer eenvoudige accommodatie onderweg tijdens zoutmerenexpeditie 
 • Alle maaltijdens tijdens zoutmerenexpeditie
 • Tours & excursies zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Bustickets zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Treintickets zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Entreegelden voor de Inca Trail en Machu Picchu
 • Trekking volgens programma met Engelssprekende gids

Locatie rondreis

Koloniale steden, Inca's en de Altiplano

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks