Hoogtepunten van Peru & Bolivia

28-daagse reis langs de hoogtepunten van Peru & Bolivia

Adembenemend mooi

Rondreis door Peru & Bolivia

Deze complete, afwisselende rondreis begint in Peru en eindigt in Bolivia.

Je bezoekt eerst in Peru de hoofdstad Lima, waar deze rondreis begint, daarna de kloosterstad Arequipa en de indrukwekkende Colca Canyon. Dwars door de Andes reis je naar het sfeervolle stadje Cusco, waar je de wereldberoemde verborgen stad Machu Picchu bezoekt. Daarna reis je via Puno en het Titicacameer naar de indiaanse stad La Paz in Bolivia. Na enkele dagen in deze sfeervolle stad reis je via de prachtige steden Sucre en Potosi naar Uyuni waar je een avontuurlijke 3-daagse zoutvlakte-expeditie maakt'op Salar de Uyuni, en dan vanaf La Paz weer terugvliegt naar huis.

 • 1
  Lima

  Vertrek Amsterdam en aankomst Lima, transfer naar hotel

  Je vliegt op Lima, een vlucht van ongeveer 15 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  15 uur
  Lima
 • 2
  Lima

  Vrije dag in Lima

  Je vrije dag in Lima kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis. Bezoek bijvoorbeeld enkele van de diverse interessante bezienswaardigheden, zoals het Antropologisch museum (Museo Antropología y Arqueología), het Goudmuseum (Museo de Oro), de Catacomben van de San Francisco-kerk en natuurlijk de Plaza de Armas en de Plaza San Martín, twee belangrijke pleinen in het centrum van Lima.

  02
  1 nacht
 • 3
  Arequipa

  Transfer, vlucht van Lima naar Arequipa (exclusief), transfer naar hotel

  Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Arequipa. Na aankomst staat er iemand op je te wachten om je naar het hotel in het sfeervolle en koloniale Arequipa te brengen. De stad ademt een relaxte sfeer uit en biedt goede mogelijkheden voor een drankje op een zonnig terras of in één van de café’s. Slenter door de kleurrijke en sfeervolle straatjes en bekijk de El Misti vulkaan vanaf het plein Plaza de Armas. In de avond kun je genieten van een heerlijk diner in één van de vele restaurants.

  03
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 4
  Arequipa

  Vrije dag in Arequipa

  Arequipa staat bekend om zijn kloosters & kathedralen. Het prachtige klooster van Santa Catalina is zeker een bezoek waard. 400 jaar lang hebben hier nonnen in complete afzondering geleefd, totdat het klooster in 1970 voor publiek geopend werd. Het klooster wordt nu nog deels bewoond door nonnen. In de La Catolica universiteit ligt ‘Juanita’, een uitzonderlijk goed bewaarde Inca mummie. Dit meisje werd door de Inca’s aan de vulkanen geofferd om de goden gunstig te stemmen. Een interessante tentoonstelling!

  04
  1 nacht
 • 5
  Colca Canyon

  Begin Colca Canyon tour

  Rond 08.30 uur vertrek je vanuit Arequipa voor de rit omhoog naar de Altiplano. De bus rijdt door het Pampa Cañahuas Nationale Reservaat, waar je kennis maakt met de lama, alpaca en misschien de wat zeldzamere vicuña, ook een soort lama. Onderweg stop je meerdere malen om van het uitzicht te genieten: drie vulkanen en de Peruaanse uitgestrekte vlakten zijn zeker de moeite van een paar foto’s waard. Het hoogste punt (4820 meter) wordt bereikt op Pata Pampa. Nadat je bij het hotel bent ingecheckt, maak je nog een wandeling naar Coporaque, een traditioneel indianendorp. Als je wilt, kun je de dag eindigen met een bad in de warmwaterbronnen van La Calera.

  05
  1 nacht
  4 uur
 • 6
  Arequipa

  Bezoek Colca Canyon, terug naar Arequipa

  De tweede dag sta je vroeg op om naar de Cruz del Condor te gaan. Dit is dé plek om de condor te spotten die vanuit de diepte van de canyon op de warme luchtstromen langzaam naar boven komt zweven. Je maakt samen met de gids ook een korte wandeling (circa 1 uur) bij de canyon. Op de terugweg naar het hotel bezoek je het traditionele dorpje Pinchollo en het Antahuilque uitzichtpunt, hier zie je prachtige eeuwenoude pre-Inca terrassen. Daarnaast stop je bij Choquetico, waar je hangende tombes kunt bezichtigen. Uiteindelijk keer je terug naar het hotel en ga je door naar Arequipa, waar je rond 18.00 uur weer terug bent. 

  06
  1 nacht
  5 uur
 • 7
  Cusco

  Vrije dag in Arequipa, in de avond per nachtbus naar Cusco

  Vandaag heb je nog de hele dag de tijd om Arequipa verder te verkennen. In de avond (ca. 21.00 uur) vertrek je per nachtbus naar Cusco.

  07
  1 nacht
  10 uur
 • 8
  Cusco

  Aankomst Cusco, vrije dag

  In de morgen kom je aan in de prachtige, koloniale stad Cusco waar de oude geest van de Inca’s nog ronddwaalt. Wandel door de straten van het oude centrum naar het centrale plein Plaza de Armas waar je onder meer de kathedraal kunt bezoeken. Cusco is een levendige stad waar je je niet snel zult vervelen. Slenter via smalle en steile straatjes langs kunstenaarswinkeltjes naar de kleurrijke en schilderachtige wijk San Blas. Hier vind je historische architectuur en een fantastisch uitzicht over de stad! Ook kun je het Museo Inka bezoeken, dit museum heeft de grootste Incaverzameling van de wereld met onder meer mummies. In de avond kun je genieten van een diner in één van de gezellige restaurants.

  08
  1 nacht
 • 9
  Cusco

  Vrije dag in Cusco

  Deze dag heb je nog ruim de tijd om het gezellige Cusco en de prachtige omgeving te verkennen. Rondom Cusco, in de heilige vallei van de Inca’s, vind je nog steeds vele indrukwekkende Inca ruines, zoals Sacsayhuaman en Ollantaytambo. Als je hier interesse in hebt, maak dan een excursie door de Heilige Vallei van de Inca’s. We adviseren je graag over de mogelijkheden.

  09
  1 nacht
 • 10
  Aquas Calientes

  Per trein van Cusco naar Aquas Calientes

  Vandaag reis je per trein vanuit Cusco naar Aguas Calientes, het startpunt voor een bezoek aan Inca stad Machu Picchu. Aguas Calientes ligt prachtig, in een diepe kloof met uitzicht op stenen kliffen en bossen. Als je zin hebt, kun je een bezoek brengen aan de natuurlijke warmwaterbronnen waar het dorp haar naam aan te danken heeft.

  10
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 11
  Cusco

  Bezoek Machu Picchu, per avondtrein naar Cusco

  Het is een aanrader om vroeg op te staan zodat je zon kunt zien opkomen over Machu Picchu! Als je voor een prachtig uitzicht op Machu Picchu graag de ‘Machu Picchu Hill’ Wayna Picchu wilt beklimmen, kan dit voor een toeslag op de entreeticket. Let op: het is een steile klim dus je conditie moet goed zijn en er worden maximaal 400 personen per dag toegelaten (200 om 07.00 uur en 200 om 10.00 uur).

  Als je hier interesse in hebt, horen we dit graag en nemen het op in het reisvoorstel. Graag wijzen we je erop dat het niet mogelijk is dit ter plaatse nog bij te boeken. Waan je een dag lang in het mysterieuze en mystieke Inca tijdperk voor je terugreist per trein naar Cusco.

   

  11
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 12
  Puno

  Van Cusco naar Puno per bus

  Vandaag reis je per bus van Cusco naar Puno, de stad aan het Titicacameer

  12
  1 nacht
  7 uur
 • 13
  Amantani eiland

  Boottocht Titicacameer, bezoek Uros eiland en overnachting bij lokaal gezin op Amantani eiland

  Je bezoekt per boot de Uros eilanden, het Amantani eiland en de Sillustani torens uit de Inca periode. De Quechua-sprekende bewoners zijn voornamelijk bezig met het maken van keramiek en textiel. ’s Nachts overnacht je in een eenvoudige accommodatie bij een lokale familie op Amantani eiland. Je kunt ook kiezen voor de bouwsteen Rieteilanden & Uros indianen, dan bezoek je overdag het Titicacameer, maar slaap je de nacht ervoor en erna in een hotel in Puno en niet bij de locals. We passen je reisvoorstel graag op maat voor je aan!

  13
  1 nacht
  6 uur
 • 14
  Puno

  Bezoek aan Taquile eiland en terug naar Puno

  Vandaag breng je nog een bezoek aan Taquile eiland, dat bewoond wordt door een Quechua-sprekende bevolking die door de jaren heen unieke sociale systemen en verfijnde handweef- technieken heeft ontwikkeld. Voordat je het plaatsje Taquile bereikt, waar je de gelegenheid hebt om te lunchen (excl.), moet je eerst nog meer dan 533 treden beklimmen! Hierna vaar je terug naar Puno.

  14
  1 nacht
  5 uur
 • 15
  Copacabana

  Per bus van Puno naar Copacabana

  Vandaag steek je per openbare bus vanuit Puno de grens met Bolivia over naar Copacabana! Copacabana werd vroeger door de Inca’s als tussenstop gebruikt tussen Puno en La Paz, daarom is het een soort ‘heilige’ plaats, een pelgrimsoord. Leuk om hier rond te slenteren en een nacht te verblijven voordat je verder reist naar La Paz!

  15
  1 nacht
  3 uur
 • 16
  La Paz

  Per bus van Copacabana naar La Paz

  Vanmorgen stap je weer in de bus richting La Paz. Omdat je een zijarm van het Titicaca meer moet oversteken en er geen brug is, gaat de bus op een vlot naar de overkant. Omdat het te zwaar is om ook passagiers op het vlot mee te nemen, betaal je ter plaatse een paar Bolivianos zodat je met een klein bootje het water oversteekt. Daarna stap je weer in de bus naar La Paz. Na aankomst op het busstation, neem je zelf een taxi naar je hotel in het centrum van La Paz. Als je op tijd aankomt kun je je gelijk laten onderdompelen in de Boliviaanse cultuur door over de marktjes te slenteren.

  16
  1 nacht
  5 uur
 • 17
  La Paz

  Vrije dag in La Paz

  Je kunt je vrije dag in La Paz ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis door Bolivia. Bezoek bijvoorbeeld de een van de vele musea en kerken, laat je toekomst voorspellen op de ‘heksenmarkt’, geniet van de dames met bolhoedjes op de bloemenmarkt of ga naar de hoogste skilift ter wereld bij de Chacaltaya berg!

  17
  1 nacht
 • 18
  Sucre

  Transfer naar het vliegveld, vlucht van La Paz naar Sucre (exclusief), transfer naar hotel

  Vandaag word je naar het vliegveld van La Paz gebracht, voor de vlucht naar Sucre. Op het vliegveld van Sucre word je weer opgewacht, en naar het hotel in het centrum van de stad gebracht. Sucre wordt ook wel de ‘Witte Stad’ genoemd vanwege haar vele witte koloniale gebouwen. De stad heeft een heerlijk klimaat dus je kunt bij aankomst genieten van een lekker drankje in tropische sferen!

  18
  1 nacht
  1 uur
 • 19
  Sucre

  Vrije dag in Sucre

  Je vrije dag in Sucre kun je goed gebruiken om door de sfeervolle straatjes te slenteren, over markten en pleinen te struinen of één van de musea te bezoeken. Als je op een zondag in Sucre bent, kun je de markt van Tarabuco bezoeken op ca. 1,5 uur van Sucre. Dit is een drukke en levendige markt waar Indianen in traditionele kledij hun waar verkopen. Een leuke manier om kennis te maken de kleurrijke bevolking van Bolivia. Wil je wat meer actie? Kies dan voor het Wildwest avontuur waarbij je te paard de bergen rondom Sucre in rijdt. Het fantastische uitzicht over de bergen en verschillende rivieren geven je het gevoel dat je middenin een westernfilm bent beland! Een andere leuke excursie is een wandeling naar de rotsschilderingen van Inca Machay. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de Rio Ravelo vallei en de krater van Maragua. We adviseren je graag over de mogelijkheden. 

  19
  1 nacht
 • 20
  Potosi

  Per bus van Sucre naar Potosi

  Vandaag reis je per bus van Sucre naar Potosi, wat op ruim 4.000 meter hoogte ligt. Het is een stad met veel historische gebouwen en een levendig centrum. Kom je op tijd aan, dan kun je alvast door de sfeervolle straatjes slenteren en de Boliviaanse cultuur opsnuiven. Doe het rustig aan, want je zult merken dat je je op grote hoogte begeeft.

  20
  1 nacht
  3 uur
 • 21
  Potosi

  Vrije dag in Potosi

  Vandaag heb je een vrije dag in Potosi te besteden. Bezoek hier bijvoorbeeld de warmwaterbronnen van Tarapaya en geniet van het fantastische uitzicht over de stad vanaf het oudste klooster van Bolivia: de Convento de San Francisco. Een bezoek aan de indrukwekkende zilvermijnen is een must tijdens je verblijf in Potosi!

  21
  1 nacht
 • 22
  Uyuni

  Per bus van Potosi naar Uyuni

  Vanuit Potosi reis je vandaag per bus naar Uyuni, een klein stoffig dorp dat de uitvalbasis vormt voor een bezoek aan de zoutvlaktes. Je overnacht in een hotel op slechts een korte wandeling van het centrum en de winkels van Uyuni.

  22
  1 nacht
  4 uur
 • 23
  San Juan

  Begin expeditie over zoutvlakten met jeeps

  Vandaag begin je aan de expeditie over het grootste zoutmeer ter wereld: El Salar de Uyuni. Je bezoekt Colchani, waar het zout verwerkt wordt en Incawasi Island met de reusachtige cactussen. In de middag reis je verder naar San Juan, waar je overnacht.

  23
  1 nacht
  3 uur
 • 24
  Red Lagoon

  Bezoek aan verschillende lagunes waaronder de Red Lagoon

  Na het ontbijt vervolg je de expeditie en breng je een bezoek aan een vulkaan, een aantal prachtige lagunes en de Sisoli woestijn. Onderweg zie je flamingo’s wiens roze verenpracht schel afsteekt tegen de prachtige kleuren. Je overnacht in een eenvoudige accommodatie in de omgeving van de Red Lagoon.

  24
  1 nacht
  5 uur
 • 25
  La Paz

  Bezoek aan geisers en Laguna Verde, terug naar Uyuni, per nachtbus naar La Paz

  Vandaag sta je vroeg op en zie je de zon opkomen wat voor een adembenemend uitzicht zorgt. Je bezoekt de geisers in de vroege ochtend omdat deze dan het hardst spuiten. Voordat je verder over de zoutvlaktes reist, kun je een bad nemen in de thermale bronnen. Hierna bezoek je de Laguna Colorada en de Laguna Verde waar je foto’s blijft maken! Op de terugweg naar Uyuni bezoek je de Vallei van de Rotsen en een treinen kerkhof. Rond 18.00 uur kom je terug in Uyuni, waarna je per nachtbus doorreist naar La Paz.

  25
  1 nacht
  10 uur
 • 26
  La Paz

  Aankomst La Paz, vrije dag

  Na aankomst in La Paz neem je zelf een taxi naar het hotel in het centrum van La Paz. Vandaag heb je nog de hele dag de tijd om La Paz verder te verkennen, en natuurlijk wat leuke souvernirs te kopen voor de thuisblijvers. Overnachting in La Paz.

  26
  1 nacht
 • 27
  La Paz

  Transfer naar het vliegveld, vertrek uit La Paz

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je internationale vlucht terug naar Europa waar je de volgende dag aankomt.
  Natuurlijk kun je de reis ook nog uitbreiden met een bezoek aan de Amazone bij Rurrenabaque.

  27
  1 nacht
 • 28
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  Aankomst Amsterdam

  28
  20 uur

Inclusief

 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden
 • Bustickets zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Treintickets zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 1 overnachting bij een lokale familie (inclusief diner)
 • 2 overnachtingen in eenvoudige accommodatie tijdens de Uyuni expeditie
 • Maaltijden tijdens Uyuni expeditie (van de lunch op dag 23 tot de lunch op dag 25)
 • 2 overnachtingen in een nachtbus
 • Tours & excursies zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Lunch op dag 13
 • Entreegeld Machu Picchu

Locatie rondreis

Hoogtepunten van Peru & Bolivia

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks