Uyuni: Expeditie over de zoutvlakte

Een jeeptocht over gigantische zoutmeren

Een jeeptocht over gigantische zoutmeren

Uyuni: Expeditie over de zoutvlakte

Vanuit Uyuni maak je deze expeditie: een jeeptocht in internationaal gezelschap over de gigantische zoutmeren die in vroegere tijden tot de meest verlaten gebieden van Zuid-Amerika behoorden. De gigantische oppervlakte van de zoutmeren biedt een ongelofelijk mooie aanblik; overal waar je kijkt, zie je helderwitte zoutvlaktes.

Je bezoekt natuurlijk Laguna Colorado en Laguna Verde; twee meren die door de mineralen van kleur veranderen, en Isla del Pescado met de enorme cactussen. Onderweg zie je waarschijnlijk flamingo’s, hun roze verenpracht steekt schel af tegen de prachtige kleuren. Een onvergetelijke ervaring!

Deze bouwsteen duurt 4 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Uyuni

Vandaag kom je aan in Uyuni, een klein stoffig stadje dat de uitvalbasis vormt voor een bezoek aan de zoutvlaktes. Je overnacht in een hotel op slechts een korte wandeling van het centrum van Uyuni.
 

Dag 2

Begin van de expeditie over zoutvlakten met jeeps

Vandaag begin je aan de expeditie over het grootste zoutmeer ter wereld: El Salar de Uyuni. Je bezoekt eerst Colchani, waar het zout verwerkt wordt en je gaat naar een ‘zouthotel’ waar vroeger in werd overnacht. Daarna reis je naar Incawasi Island (ook genoemd Isla de Pescado) waar de beroemde reusachtige cactussen staan. Je luncht op het eiland, in de middag reis je verder naar San Juan, waar je overnacht.

Dag 3

Bezoek aan verschillende lagunes waaronder de Red Lagoon

Na het ontbijt vervolg je de expeditie en breng je een bezoek aan een vulkaan en een aantal prachtige lagunes. Onderweg kun je misschien de Ollague Volcano aan de grens met Chili zien liggen! Je luncht onderweg en je dineert en overnacht in een eenvoudige accommodatie in de omgeving van de Red Lagoon.

Dag 4

Bezoek aan geisers en Laguna Verde, terug naar Uyuni

Vandaag sta je vroeg op en zie je de zon opkomen wat voor een adembenemend uitzicht zorgt. Je bezoekt de geisers in de vroege ochtend omdat deze dan het hardst werken. Je kunt ook een bad nemen in de thermale bronnen. Hierna bezoek je de Laguna Colorada en de Laguna Verde waar je waarschijnlijk foto’s blijft maken. Op de terugweg naar Uyuni bezoek je nog de Vallei van de Rotsen en een treinenkerkhof. Uiterlijk het begin van de avond ben je weer terug in Uyuni. Je bent dan op tijd om met de nachtbus direct door te reizen naar bijvoorbeeld La Paz! Eventueel kun je ook nog een extra nacht in Uyuni verblijven. Je reist dan de volgende dag verder, per binnenlandse vlucht naar La Paz of per bus naar Potosi & Sucre. We maken je voorstel graag helemaal naar wens!

Inclusief

  • Hotelovernachting in Uyuni inclusief ontbijt
  • Eenvoudige accommodatie tijdens de expeditie
  • Slaapzak
  • Maaltijden van de lunch op dag 2 tot de lunch op dag 4 
  • Excursies zoals in het reisvoorstel genoemd
  • Lokale gids/chauffeur (Engelssprekend).

Locatie bouwsteen

Uyuni: Expeditie over de zoutvlakte

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks