Rurrenabaque: de Amazone pampa’s

Avontuurlijke tocht in het Amazonegebied

Avontuurlijke tocht in het Amazonegebied

Rurrenabaque: de Amazone pampa’s

Een schitterende, avontuurlijke tocht in het Amazonegebied van Bolivia! Vanuit La Paz vlieg je naar Rurrenabaque, van waaruit je een prachtige tocht door ‘Las Pampas’ maakt, een uniek moerassig ecosysteem dat zich uitstrekt van Bolivia tot Brazilië en Argentinië. De pampa’s zijn minder dicht begroeid dan de jungle, je ziet hier meer grasland en je hebt en meer kans om dieren te zien.

Dit unieke, dunbevolkte gebied wordt in de regentijd overstroomd door de vele rivieren. Dit regelmatig onderlopen zorgt voor een vegetatie en een dierenleven dat je nergens anders tegen zult komen. Tijdens deze trip vaar je over de meanderende Yacuma River en slaap je in een avontuurlijke Ecolodge middenin de jungle, aan de Yacuma rivier!

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vlucht vanuit La Paz naar Rurrenabaque & transfer naar hotel

Deze bouwsteen begint met een vlucht van La Paz naar Rurrenabaque. Na aankomst word je naar het hotel gebracht voor de eerste overnachting. Rurrenabaque is een gezellig stadje, verzamelplaats voor reizigers die een trip in de omgeving gaan maken, of al gemaakt hebben!

 

Dag 2

Start pampatour, diverse activiteiten, overnachting in Caracoles Lodge

Vanuit Rurrenabaque rijd je vandaag richting de Ecolodge. Na een prachtige rit van ongeveer 3,5 uur kom je aan bij de Caracoles Ecolodge aan de oever van de Yacuma rivier. Hier krijgt de groep een lokale lunch en kan je relaxen in hangmatten. ’s Middags maak je een boottrip over de Yacuma River.

Tijdens het varen spot je reptielen en amfibieën: alligators, schildpadden, slangen, padden, salamanders en hagedissen komen er voor. Ook apen en vogels kan je zien vanaf de boot, vooral in de droge tijd. In het regenseizoen zal je minder dieren kunnen spotten.

Dag 3

Pampatour, diverse activiteiten, overnachting in Caracoles Lodge

Vandaag maak je na een vroeg ontbijt een avontuurlijke wandeling dwars door de jungle op zoek naar anaconda’s en alligators. Op het heetst van de dag verblijf je in de lodge waar je kunt relaxen en wat rusten. Na de lunch in de lodge stap je ’s middags weer in een bootje over de Yacuma rivier, op zoek naar de bijzondere roze zoetwaterdolfijnen!
Je kunt misschien zelfs wel even met ze zwemmen (in het regenseizoen). Een hele ervaring rijker kom je aan het eind van de middag terug bij de lodge, waar je ’s avonds weer eet. Vanavond kun je een nachtwandeling maken, op zoek naar de oplichtende ogen van een alligator!

Dag 4

Pampatour, terug naar Rurrenabaque

Na het ontbijt ga je per boot naar een plaats waar je veel doodshoofdaapjes kunt spotten! Na de lunch vertrek je weer terug naar Rurrenabaque waar je einde middag aankomt en kunt genieten van de faciliteiten van een ‘echt’ hotel.

Dag 5

Transfer naar het vliegveld & vlucht terug naar La Paz

Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar La Paz, waarna deze bouwsteen is afgelopen. Reis hierna bijvoorbeeld naar Uyuni voor een expeditie over de zoutmeren of breng een bezoek aan het gezellige Samaipata.

Inclusief

 • Retourvlucht La Paz – Rurrenabaque
 • Transfers van en naar het vliegveld in Rurrenabaque
 • 2 hotelovernachtingen in Rurrenabaque inclusief ontbijt
 • Driedaagse pampatour in een internationale groep
 • 2 overnachtingen in de jungle Caracoles lodge
 • Maaltijden van lunch op dag 2 t/m lunch op dag 4
 • Excursies volgens beschrijving en lokale Spaanssprekende gids tijdens de pampatour

 

Locatie bouwsteen

Rurrenabaque: de Amazone pampa’s

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks