UNESCO werelderfgoed in Potosi & Sucre

Breng een bezoek aan Potosi & Sucre

Breng een bezoek aan Potosi & Sucre

UNESCO werelderfgoed in Potosi & Sucre

Tijdens deze bouwsteen breng je een bezoek aan Potosi & Sucre. Potosi was vroeger een rijke stad door het vele zilver dat er gevonden werd. Door de historische gebouwen en de nog steeds geopende zilvermijnen waan je je in vroegere tijden. ‘De witte stad’ Sucre heeft veel koloniale gebouwen en een rustieke sfeer. Volgens velen de mooiste stad van Bolivia; de musea en markten maken het tot een stad waar je je niet zult vervelen!

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst Potosi

Vandaag kom je aan in Potosi, een stad op ruim 4.000 meter hoogte. Het is een stad met veel historische gebouwen en een levendig centrum. Kom je op tijd aan, dan kun je alvast door de sfeervolle straatjes slenteren en de Boliviaanse cultuur opsnuiven. Doe het rustig aan, want je zult merken dat je je op grote hoogte begeeft.

Dag 2

Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag in Potosi te besteden. Bezoek hier bijvoorbeeld de warmwaterbronnen van Tarapaya, en geniet van het fantastische uitzicht over de stad vanaf het oudste klooster van Bolivia: de Convento de San Francisco. Een bezoek aan de indrukwekkende zilvermijnen is een must tijdens je verblijf in Potosí, boek eventueel bij ons de excursie.

Dag 3

Per openbare bus van Potosi naar Sucre

Per openbare bus reis je van Potosi naar de prachtige stad Sucre. Sucre wordt ook wel de ‘Witte Stad’ genoemd vanwege haar vele witte koloniale gebouwen. De stad heeft een heerlijk klimaat dus je kunt bij aankomst genieten van een lekker drankje in warme sferen!

Dag 4

Vrije dag

Je vrije dag in Sucre kun je goed gebruiken om door de sfeervolle straatjes te slenteren, over markten en pleinen te struinen of één van de musea te bezoeken. Als je op een zondag in Sucre bent, kun je de markt van Tarabuco bezoeken op ca. 1,5 uur van Sucre. Dit is een drukke en levendige markt waar Indianen in traditionele kledij hun waar verkopen. Een leuke manier om kennis te maken de kleurrijke bevolking van Bolivia.
Wil je wat meer actie? Kies dan voor onze excursie ‘Wildwest avontuur te paard’ of maak een mooie wandeling naar de rotsschilderingen van Inca Machay, ook bij ons te boeken als excursie!

 

Dag 5

Einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt kun je de reis in Bolivia verder vervolgen. Indien je graag nog een nachtje langer in Sucre wilt verblijven, kan dit natuurlijk ook! Na deze bouwsteen kun je per bus of vlucht naar La Paz reizen, naar Uyuni voor een expeditie over de zoutmeren, of naar Santa Cruz vliegen voor een verblijf in het gezellige Samaipata.

Inclusief

  • 4 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Busticket zoals genoemd in het reisvoorstel

Locatie bouwsteen

UNESCO werelderfgoed in Potosi & Sucre

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks