Wanneer kun je het beste naar Zuid-Afrika reizen?

Beste Reistijd Zuid-Afrika

Een reis door Zuid-Afrika is het hele jaar door mogelijk! Zuid-Afrika heeft een aangenaam en zacht klimaat, en is in alle seizoenen geschikt als vakantieland, het heeft het gehele jaar door een aangenaam klimaat. Hoewel het een uitgestrekt land is, vallen de lokale klimaatverschillen erg mee. Let wel op dat de seizoenen ‘omgedraaid’ zijn ten opzichte van Nederland. Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan Nederland: de winter valt in de maanden juni – augustus en de zomer in december – februari. In de avonden, na zonsondergang, kan het best koud zijn.

Kaapstad & de Kaap
Rond Kaapstad & de Kaap zijn de Zuid-Afrikaanse wintermaanden (onze zomer) koel en vochtig. Deze regio is over het algemeen iets koeler dan de rest van het land. Het is er dan relatief fris en het regent regelmatig. De zon komt ook regelmatig tevoorschijn, maar je kunt dan niet echt relaxen op het strand qua temperatuur. Hiervoor zijn de Zuid-Afrikaanse zomermaanden (onze winter) de meest aangename periode. De temperaturen aan de kust kunnen dan oplopen tot zo’n 30 graden en het is vaak heerlijk strandweer! Kaapstad en de wijnlanden in de omgeving komen in deze periode helemaal tot leven.

Krugerpark en Johannesburg
In het noordoosten van Zuid-Afrika, bijvoorbeeld in de omgeving van het Krugerpark, kan het in de Zuid-Afrikaanse wintermaanden (onze zomer) best koud worden! Het kan ’s nachts en ’s morgens vroeg dan zelfs tot het vriespunt dalen! Maar overdag wordt het weer snel aangenaam als de zon schijnt. In deze periode zijn de dieren actiever en is er minder begroeiing, het gras is kort en er hangen minder bladeren aan de bomen. De beste reistijd om een safari te maken!
In de zomermaanden (onze winter) wordt het hier erg warm en kan het door binnenlandse vakanties drukker en duurder zijn. 

Zuid-Afrika algemeen
Als je een rondreis door heel Zuid-Afrika wilt maken dan is de beste reistijd onze herfst en onze lente. Dit zijn de overgangsmaanden tussen zomer en winter (of winter en zomer); de maanden maart-april en september-oktober! Niet te heet, niet te koud en niet te nat.

Bouwstenen Zuid-Afrika

01 23

Klimaat Zuid Afrika

Een reis door Zuid-Afrika is het hele jaar door mogelijk! Zuid-Afrika heeft een aangenaam en zacht klimaat, en is in alle seizoenen geschikt als vakantieland, het heeft het gehele jaar door een aangenaam klimaat. Hoewel het een uitgestrekt land is, vallen de lokale klimaatverschillen erg mee.

Let wel op dat de seizoenen ‘omgedraaid’ zijn t.o.v. Nederland. Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan Nederland: de winter valt in de maanden juni – juli – augustus en de zomer valt in december – januari. Verder is het goed om te weten Zuid-Afrika is geen tropisch land in de zin van ‘altijd warm’ en dus misschien kouder dan je denkt! Voor de avonden geldt dat het na zonsondergang best koud kan zijn.

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks