Wanneer kun je het beste naar Thailand reizen?

Beste Reistijd Thailand

Thailand heeft een tropisch klimaat. Dit betekent dat het er het hele jaar door warm en vochtig is. De gemiddeld laagste (dag-)temperatuur is 20 graden Celsius,  de gemiddeld hoogste temperatuur is 37 graden Celsius. Hoewel het land het hele jaar door bezocht kan worden, is de periode van november tot maart het meest geschikt! De temperatuur is dan aangenaam en er valt nauwelijks regen. Van maart tot eind mei is het heet en droog. April is de heetste maand. Er zijn dan relatief weinig toeristen want het is echt heet! Daarna begint de regentijd, tijdens onze zomermaanden. Deze kan duren tot oktober. Er kan dan echt veel regen vallen, waardoor je reisschema misschien aangepast moet worden. Op de eilanden Koh Samui en omgeving valt de meeste regen in november. Ga je naar het noorden? In de bergen kan de temperatuur ’s avonds en ’s nachts flink zakken naar circa 15°C. Een sweater of jack is dan aan te bevelen.

In het zuiden van Thailand zijn grote verschillen tussen de west- en de oostkust. Belangrijk om te weten als je een paar dagen heerlijk aan het strand wilt relaxen! We kunnen het zuiden als volgt indelen:

Beste reistijd Thailand omgeving Koh Samui, de oostkust:

De beste reistijd voor Koh Samui, het kokosnoteneiland en Koh Tao, duik- en snorkelparadijs is van half december tot en met september. Wel heb je tussen juni en september af en toe kans op een tropische regenbui. Van oktober tot half december valt de meeste neerslag en kan een strandverblijf dus letterlijk in het water vallen! In de maand november valt de meeste regen, in deze maand wordt een verblijf op een van de eilanden aan de oostkust afgeraden. Er valt heel veel regen, het water is te onrustig en troebel om te duiken en veel restaurant zijn gesloten. In december wordt het beter, maar rond de feestdagen wordt het hier erg druk i.v.m. het hoogseizoen. Na de regentijd komen de betere maanden: de ‘koele’ en zonnige maanden zijn de mooiste maanden: januari en februari. In het voorjaar, de droge periode, kunnen de temperaturen oplopen tot 40 graden.

Beste reistijd Thailand omgeving Phuket, de westkust:

De beste reistijd voor Phuket en omgeving, zoals het Bounty-eiland Koh Lanta en het mooie eiland Khao Lak met haar kraakheldere wateren, is van november tot en met april. De maanden waarin hier de meeste neerslag valt zijn mei & juni en september & oktober. De temperatuur kan dan oplopen tot 35 graden. Toch is het mogelijk om in de regenperiode naar Phuket en omgeving te reizen want vaak valt er alleen een flinke tropische bui, kort en hevig, aan het einde van de dag.

Beste reistijd Thailand omgeving Trang:

De beste reistijd voor Koh Chang, het olifanteneiland en klein vakantieparadijsje Koh Samet is van november tot en met april. Dit is hier de droge periode, de temperaturen lopen uiteen van 28 tot 35 graden en de zon schijnt volop. De laatste maand van de droge tijd is ook de heetste maand: april, je hebt dan in de middag kans op een tropische regenbui. Hierna begint dan ook de regentijd. De regentijd loopt van van mei tot (en met) november. Tijdens deze periode kan de zee onstuimig worden en kan het flink regenen.

 

Bouwstenen Thailand

01 23

Klimaat Thailand

Thailand ligt in de tropen. De temperatuur overdag is altijd rond de 30 graden. De winter (november tot maart) kenmerkt zich door droog weer, in ieder geval in het noorden, door minder hitte overdag en koelere nachten. In het zuiden is er nauwelijks verschil in temperatuur tussen de seizoenen. Het blijft ook in de nacht boven de 20 graden. De heetste periode is van maart tot half mei, vooral in het noorden kan de temperatuur oplopen tot 40 graden. Van mei tot en met oktober is de het natte seizoen (moesson). De meeste regen valt dan aan de westkust van het schiereiland, in de omgeving van Phuket.

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks