Wanneer kun je het beste naar Sri Lanka reizen?

Beste Reistijd Sri Lanka

Wat ís de beste reistijd voor Sri Lanka? Goed nieuws: je kunt het hele jaar naar Sri Lanka reizen: de zon schijnt elke dag en zelfs in de regentijd regent het vrijwel nooit de hele dag. 

Regentijd Sri Lanka
De regenbuien zijn meestal kort en hevig en vallen vrijwel altijd in de middag. Daarna is alles weer opgefrist. Het is het hele jaar door lekker weer en zelfs in de regentijd regent het vrijwel nooit een hele dag. Er zijn twee regenseizoenen: de Yala en Maha. De Yala merk je vooral in het zuidwesten, van mei tot september. De regen valt vooral in mei en juni en wordt langzaam wat minder. Daarna komt de Maha, met veel regen in het noordoosten, van oktober tot januari. Maar: in elk seizoen kunnen op het hele eiland korte hevige tropische regenbuien vallen.

Er zijn een paar dingen waar je tijdens het plannen van je reis rekening mee moet houden: in april kan het écht heel, heel erg warm worden, en tijdens de regentijd kan het ’s middags flink regenen en is de zee minder geschikt om te snorkelen.

Beste reistijd voor een strandverblijf
Omdat het voor een zon- & strandverblijf extra belangrijk is om lekker weer te hebben, of als je graag wilt snorkelen, hier een aparte beschrijving van de seizoenen aan het strand. We hopen dat je snapt dat het hier om gemiddeldes en algemene klimaatinfo gaat, het weer is moeilijk te voorspellen en houdt zich niet aan kalendermaanden!

De west- en zuidkust (Mirissa, Tangale)

goed: november t/m april
meeste kans op regen: mei, juni, juli

Voor een echt strandverblijf aan de zuidwestkust -bijvoorbeeld in Mirissa of Tangalle– is de beste reistijd van november tot april. De zuidwestmoesson (Yala) waait van medio mei tot ongeveer eind september en komt vanuit het zuidwesten. Vooral in het begin (mei, juni) valt de meeste regen! De zee is dan vaak woest en minder geschikt om te zwemmen. In deze periode, tijdens onze zomermaanden, zijn de stranden aan de zuidkust minder geschikt voor een echt zonnig strandverblijf.

De oostkust (Trincomalee)

goed: april-mei t/m augustus-september
meeste kans op regen: november en december

Aan de oostkust kun je juist weer het beste tussen april en oktober verblijven, dus tijdens onze zomermaanden! De noordwestmoesson (Maha) begint in oktober en loopt door tot in januari. In deze periode kun je het beste een strandverblijf aan de zuidkust kiezen, zoals een Bezoek aan Trincomalee!

De zuid-oostkust (Arugam Bay)

goed: april tot oktober.
meeste kans op regen: november en december

Deze regio is ideaal voor een strandverblijf tijdens onze zomermaanden. Als je wilt surfen: de golfen zijn het beste van april tot en met augustus/september. Een prima periode voor een paar heerlijke dagen aan het strand, zoals Het Surfstrand van Arugam Bay. Ook in oktober en november is het nog vaak prima weer, en het wordt dan een stuk rustiger omdat de surfers wegblijven. Daarna begint de regentijd. Het regenseizoen, onze wintermaanden, is aan de zuidoostkust minder nat dan in de rest van Sri Lanka. Het is dan op zich een best fijn klimaat, met af en toe een flinke bui. Omdat het dan minder aantrekkelijk is voor de surfers wordt het wel echt een stuk rustiger en zullen ook veel hostels, winkels en cafés dicht zijn in de wintermaanden.

Bouwstenen Sri Lanka

01 20

Klimaat Sri Lanka

Je kunt dus het hele jaar een reis door Sri Lanka maken. Sri Lanka is een klein land, met een tropisch warm, vochtig klimaat en weinig grote klimaatverschillen binnen het land. Omdat het land vlakbij de evenaar ligt, is de temperatuur het hele jaar door ongeveer gelijk: zo rond de 28 graden. In de bergen is het altijd wat koeler. Omdat er gemiddeld best veel regen valt, zowel tijdens de monsoons als daarbuiten, is Sri Lanka een prachtig groen land!

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks