Wanneer kun je het beste naar Portugal reizen?

Beste Reistijd Portugal

De beste reistijd is het voorjaar (maart t/m mei), wanneer het land in bloei staat en de temperatuur aangenaam is. Ook in het najaar, in de maanden september en oktober, kun je Portugal prima bezoeken. De zon schijnt ook in deze maanden veel en het is gemiddeld 20 graden. 

In de zomermaanden kan het erg heet worden, met name in het zuiden en in het binnenland van Portugal. Aan de kust en vooral in het noorden van het land (Porto, Braga en Guimarães) is het juist nu heerlijk toeven. Toeristen reizen in deze periode massaal af naar Portugal en ook de Portugezen hebben vakantie, waardoor het met name aan de kust en in de Algarve druk is. 

De winters bieden nog steeds veel zon. Met name Zuid-Portugal (Algarve) heeft veel aangename temperaturen in vergelijking tot Noord-Europa. In februari en maart is er kans op een langere neerslagperiode. 

Bouwstenen Portugal

01 04

Klimaat Portugal

Wat betreft het klimaat is Portugal op te delen in drie gebieden. Zo kent het land een mediterraan klimaat in het gebied van de Rio Douro en het zuiden van het land (de Algarve). Typisch voor dit klimaat zijn de hete en droge zomers en zachte winters met meer neerslag.

Het tweede gebied is de kuststreek aan de Atlantische Oceaan dat een zeeklimaat kent. Dit houdt in dat de zomers hier gematigd zijn en de winters zacht.

Het derde gebied kent een continentaal klimaat, met name in de bergstreken in het noorden van het land en net ten zuiden van de Taag rivier. In dit gebied zijn de zomers kort en zeer warm, terwijl de winters erg koud kunnen zijn.

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks