Wanneer kun je het beste naar Mexico reizen?

Beste Reistijd Mexico

Een reis door Mexico is eigenlijk het hele jaar door mogelijk, maar de beste periode om naar Mexico te reizen is van november tot april, dus na de regentijd en in onze wintermaanden. Tijdens onze zomermaanden is het warm, erg warm in Mexico en kan het vaak regenen. Door de hoge vochtigheid wordt het vaak drukkend warm, zeker in augustus en september.

In Yucatan is het het hele jaar door warm zowel overdag als ’s avonds. In de bergen kan het ’s avonds flink afkoelen. Van juni tot medio november komen in Mexico orkanen voor, met de ergste stormen in september en oktober. Tegenwoordig worden orkanen ruim van te voren aangekondigd, zodat er genoeg tijd is om voorzorgsmaatregelen te nemen, toch kan een storm je reisschema soms flink in de war gooien!

Bouwstenen Mexico

Klimaat Mexico

Het klimaat in Mexico is per regio verschillend, dit wordt voornamelijk bepaald door de hoogteligging en de seizoenen.

Er zijn drie belangrijke hoogte-klimaatzones: de tierra caliente (hete aarde) tussen de 0 en 700 meter; de tierra templada (gematigde aarde) ligt tussen de 700 en 1800 meter, en de tierra fria (koude aarde) ligt boven de 1800 meter. Hier kan het in de winter ’s avonds flink afkoelen. Klimatologisch gezien zijn er twee belangrijke seizoenen: nat en droog. Het regenseizoen loopt ongeveer van mei tot oktober, de droge tijd van november tot april. Per jaar kan dit altijd iets afwijken. Tijdens de regentijd kan er elke dag een bui vallen, meestal in de namiddag. De rest van de dag is het echter meestal zonnig en aangenaam.

Van juni tot medio november komen in Mexico orkanen voor, met de ergste stormen in september en oktober. Tegenwoordig worden orkanen ruim van te voren aangekondigd, zodat er genoeg tijd is om voorzorgsmaatregelen te nemen, toch kan een storm je reisschema soms flink in de war gooien!

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks