Wanneer kun je het beste naar Maleisië reizen?

Beste Reistijd Maleisië

De beste reistijd voor Maleisië is van mei tot september. Aan de westkust is het regenseizoen van september tot januari. Aan de oostkust trekt van november tot februari de regentijd langs. Hier heeft de regen veel meer invloed op het dagelijkse leven dan aan de westkust. Er zijn dan bijna geen toeristen, er varen geen ferry’s en veel hotels zijn gesloten. De beste reistijd voor Borneo (Sabah en Sarawak) is van mei tot november. De meeste regen valt hier in oktober tot april (met als hoogtepunt december en januari). Het regent hier dan echt vaak en lang.

Bouwstenen Maleisië

01 15

Klimaat Maleisie

Maleisië heeft een tropisch klimaat; het is er altijd warm (tussen de 25 en 35 graden) en vochtig. Er valt bijna iedere dag wel een korte, hevige regenbui (meestal aan het einde van de dag). Er is in geen enkel deel van Maleisië sprake van een echt droog seizoen. Het voordeel is wel dat het overal super groen is. In de bergen, zoals in de Cameron Highlands, is het wat koeler (ongeveer 20 graden)

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks