Wanneer kun je het beste naar Japan reizen?

Beste Reistijd Japan

De beste reistijd om Japan te bezoeken is tijdens het voor- en het najaar. Kenmerkend in het voorjaar is de beroemde kersenbloesem, genaamd ‘sakura’. Deze bloei is een verschijnsel dat in de maanden april – mei van zuid naar noord Japan schuift! Het hele land geniet intussen van deze prachtige kleuren! In onze zomermaanden kan er veel regen vallen in Japan, daarom zijn de maanden ervoor en erna geschikter.

Bouwstenen Japan

01 25

Klimaat Japan

Omdat Japan meer dan 3000 kilometer lang is, heeft het land verschillende weertypes. Het noorden van Japan heeft een weertype dat te vergelijken is met Nederland: koude winters en warme zomers, met de meeste regen in augustus en september. Het midden van Japan, zoals de hoofdstad Tokyo,  is al wat warmer, vergelijkbaar met het klimaat in het midden van Europa. Verder naar het zuiden heeft Japan een klimaat zoals aan de Middellandse Zee. Ook de winters zijn hier zacht, in de zomer kan het wel flink regenen. De meeste regen valt in juni en juli. De beste reistijd voor je rondreis Japan is eigenlijk voor alle regio’s het voorjaar en het najaar!

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks