Wanneer kun je het beste naar Cuba reizen?

Beste Reistijd Cuba

De beste reistijd voor Cuba is november tot april. Deze periode valt ná het natte seizoen, alles is mooi groen, het is droog & zonnig weer met aangename temperaturen. Vooral in november is het ook nog relatief rustig, daarna -met name tijdens de kerstperiode- wordt het drukker!

Per seizoen
Voorjaar; mei en juni. In mei begint de regentijd. In het westen begint deze eerst geleidelijk, mei is nog redelijk, de meeste regen valt hier in juni (en in oktober). Aan de andere kant van het eiland, in het oosten valt juist meteen in mei veel regen, en ook in juni is het nat!

Zomer; juli en augustus. Tijdens onze zomermaanden -in juli en augustus- wordt de ‘dertig graden grens’ vaak met gemak overschreden. Het is dan dus warm en nat op Cuba! Het gebeurt overigens maar zelden dat het een hele dag doorregent, de meeste buien vallen in de namiddag en de avond (maar die kunnen behoorlijk fors uitvallen). In het oosten van Cuba is vaak sprake van een korte droge tijd in juli, deze maand is dan opeens weer droger dan de maanden ervoor en erna. Prima dus om een strandverblijf in het oosten te plannen, zoals het mooie brede strand van Tropisch Guadelavara!

Nazomer; september en oktober. De regentijd loopt nu op zijn einde, maar in deze maanden valt veel regen, vooral in oktober! Verder geldt in het gehele Caribische gebied een orkaanwaarschuwing van juni tot november, in Cuba kunnen vooral in september en oktober orkanen voorkomen. Tegenwoordig worden orkanen ruim van te voren aangekondigd, het waarschuwingssysteem hiervoor werkt goed, zodat er genoeg tijd is om voorzorgsmaatregelen te nemen. Maar het kan gebeuren dat je je reis moet aanpassen omdat bepaalde hotels gesloten of steden niet te bereiken zijn. Natuurlijk zullen wij, samen met onze lokale agent, dan ons uiterste best doen om je reis zo goed mogelijk aan te passen. Maar let op: orkanen vallen onder natuurgeweld, niet alle kosten zullen worden gedekt door een reisverzekering!

Winter; november tot april. Dit is het hoogseizoen van Cuba: droog en zonnig en ietsje koeler dan tijdens de regentijd.

Bouwstenen Cuba

01 12

Klimaat Cuba

Cuba heeft een subtropisch klimaat, en de gemiddelde temperatuur op Cuba is het hele jaar door 25 graden of hoger! Ook is er het hele jaar door veel zon. Een fijn vakantieland dus, ideaal voor een afwisselende rondreis! Het westen van Cuba is meestal net ietsje koeler dan het oosten. Alhoewel het land een droog seizoen (november-april) en een nat seizoen (mei-oktober) heeft, kan er door het gehele jaar regen vallen, ook in de droge tijd. Dat zijn dan korte buien, meestal schijnt snel de zon weer!

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks