Wanneer kun je het beste naar Colombia reizen?

Beste Reistijd Colombia

Beste reistijd - Caribische kust
De Caribische kust is het het hele jaar door prettig, maar wel warm en vochtig! Hier ligt de sfeervolle koloniale stad Cartagena. Bij Cartagena is er sprake van een droog seizoen dat loopt vanaf december tot en met april. In mei neemt de hoeveelheid neerslag beduidend toe, de maand oktober is de natste maand. De combinatie met hoge temperaturen zorgen ervoor dat vooral de periode van augustus tot half november erg benauwd is door een hoge luchtvochtigheid.

Beste reistijd - Het binnenland

In het binnenland zijn twee droge seizoenen: van december tot april en van juni tot september. De droge maanden zijn ideale periodes om bijvoorbeeld een bezoek aan de koffieregio te brengen. Tijdens deze maanden is het ook hoogseizoen. In de Amazone jungle is het tijdens het hele jaar door warm en vochtig. 

Bouwstenen Colombia

Klimaat Colombia

Omdat Colombia dichtbij de evenaar ligt, zijn er geen seizoenen zoals wij die in Nederland kennen, de gemiddelde temperatuur verandert niet veel door het jaar. Het klimaat is tropisch; d.w.z. hoge temperaturen met redelijk wat neerslag. Het klimaat wordt vooral beïnvloed door de Caribische Zee in het noorden, de Oceaan in het westen en de hoge bergen in het binnenland. Om te bepalen wat de beste reistijd is, is de regentijd van belang. Deze valt in Colombia in de maanden april t/m juni en in oktober en november. De beste reistijd voor Colombia zijn dus de maanden buiten de regentijd: december t/m maart en juli t/m september. Ook in de overige maanden kun je prima een rondreis Colombia maken.

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks