Wanneer kun je het beste naar Chili reizen?

Beste Reistijd Chili

De beste reistijd voor Noord Chili is voor- en najaar. In het noorden van Chili ligt de Atacamawoestijn, een van de droogste gebieden op aarde. Aan de kust is het eeuwig lente met temperaturen rond 20°C, hier kun je het hele jaar reizen. Maar landinwaarts & hoger, dus tijdens je bezoek aan het ‘onwerkelijke landschap’ bij San Pedro en de Atacamawoestijn, moet je zeker rekening houden met het seizoen! Hier komen extreme verschillen in temperaturen voor, met een lokale ‘winter’ van januari tot maart (wanneer het in de rest van Chili zomer is). Dit heet de ‘Altiplanic Winter’ en het weer kan hier dan erg wisselvallig zijn. Het kan flink regenen met af en toe zelfs sneeuw! Tijdens de tussenseizoenen is het weer rustiger, de beste reistijd voor deze regio!

Beste reistijd Midden-Chili

Het ‘kleine noorden’ en het midden van Chili (inclusief de hoofdstad Santiago de Chili) hebben aangename ‘Mediterrane’ klimaten, en kunnen het hele jaar worden bezocht. Tijdens de lokale zomer van december tot en met februari loopt de thermometer overdag op naar zo’n 25 tot 30 graden. Een prima temperatuur voor een bezoek aan Valparaiso en Viña del Mar! In de wintermaanden (juni, juli en augustus) is het overdag gemiddeld ongeveer 13 graden en ligt de nachttemperatuur gemiddeld net boven het vriespunt.

Beste reistijd Zuidelijk Chili en Patagonië

Het zuiden van Chili, waar je waarschijnlijk een bezoek zult brengen aan het mooie Torres del Paine, ligt in de ‘gematigde zone’, met naar het zuiden toe steeds meer regen. De beste reisperiode voor deze regio is van december tot en met maart, de Chileense zomer. Januari en februari zijn de meest toeristische maanden -het is er dan hoogseizoen: druk & duur- dus in maart, november en december ben je over het algemeen het beste af.

Punta Arenas -vertrekpunt voor een Patagonië Cruise– is een koele regio en heeft gemiddelde zomerse temperaturen van ca. 15 graden, in de winter is de temperatuur vaak net boven het vriespunt. Een gematigd zeeklimaat, vergelijkbaar met het Nederlandse klimaat, maar iets koeler. Bij een bezoek aan Punta Arenas en ook bij een bezoek aan het natuurgebied Torres del Paine N.P. moet je rekening houden met behoorlijk wisselvallig en onvoorspelbaar weer. Zo kun je ’s ochtends vertrekken met een lekker zonnetje en terugkomen in dikke mist of een zware regenbui met krachtige windstoten. Hetzelfde geldt voor Puerto Montt & omgeving: een gematigd zeeklimaat. De ligging tegen het Andesgebergte en de ligging aan zee zorgt af en toe voor een flinke bui.

Bouwstenen Chili

01 20

Klimaat Chili

Chili is een langgerekt land en kent daardoor grote verschillen in klimaat. Chili heeft vier seizoenen, die precies tegenovergesteld zijn aan onze seizoenen. De zomer duurt van december t/m februari, de herfst van maart t/m mei, de winter van juni t/m augustus en de lente van september t/m november! Lees hier de Chili beste reistijd per regio:

Wat is beste reistijd voor Chili? Goede vraag! Chili heeft door haar bijzondere vorm (het is het langste land ter wereld) grote verschillen in klimaat van noord naar zuid! Het hangt er dus vanaf welk gedeelte je wilt bezoeken.

 

Op deze pagina geven we je meer info over de beste reistijd Chili per regio, belangrijk om te weten voor je reis naar Chili! De juiste verwachtingen en goede voorbereidingen zijn belangrijk bij een verre reis. Ook bij enkele van onze Chili bouwstenen vind je informatie over de periodes. Hier ↓ gaat het vooral over het klimaat & de beste reistijd voor Chili!

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks