Wanneer kun je het beste naar Cambodja reizen?

Beste Reistijd Cambodja

Als je door Cambodja wil reizen is de beste reistijd van november tot februari. Dit is de droge tijd, die nog doorloopt tot verder in het voorjaar, maar vanaf februari wordt het op de meeste plaatsen erg heet. Het wordt dan steeds warmer, tot in mei de regentijd begint. Cambodja en Laos hebben ongeveer dezelfde seizoenen en hetzelfde soort klimaat

Bouwstenen Cambodja

01 15

Klimaat Cambodja

Cambodja kent drie jaargetijden. Lees hieronder meer over deze periodes.

De koele tijd: november t/m februari
In de koele tijd tussen november en februari waait op veel plaatsen een noordoostelijke wind die in het grootste deel van het land voor droog, mild en aangenaam weer zorgt. De gemiddelde temperatuur schommelt dan tussen de 25-30°C; de nachttemperatuur blijft hangen op ongeveer 20°C. In de bergen is het koeler dan in het laagland.

 

De hete en droge tijd: maart t/m mei
De periode tussen maart en mei is heet en droog. De temperatuur overdag schommelt deze maanden rond de 34°C maar kan flink oplopen, soms tot 45°C.

 

De regentijd: mei tot oktober
Het is in deze maanden op zich goed mogelijk om te reizen, het landschap is mooi groen en de meeste regen valt ’s avonds of ’s nachts.  Het grootste deel van de dag is het in deze periode gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag of avond een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing zorgt. Het kan dan gebeuren dat een straat in korte tijd in een riviertje verandert, maar schrik niet, het water is vaak snel weer verdwenen. Het regent bijna nooit heel lang achter elkaar door.

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks